D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Kolegovia, prezradíte mi, kde je momentálne problem, prečo sa nestavia? Kedy sa skutočne začne?
Ďakujem

Zhotovitel sa davno vyjadril, ze razenie zacne na jar, pravdepodobne v aprili. Nanovo naprojektovat tak dlhy tunel a vybavit kapacity zo zahranicia tiez istu dobu trva.

Dnes som zahliadol stroje pri vychodnom portali. Nemali by to byt stroje z DS - Turany, lebo tie sa vzdy pohybovali max. po privadzac.

Už aj v križovatke LL sa dnes pohybovali oranžové vesty a stroj a neboli to z HP-LL.

dialnica.info/dialnice/D1_LL … skala.html

malinku paniku by som tuto ale nasadil :slight_smile: aspon tak do maja - juna

Zbytocne potom take dlhe lehoty. Stacilo im dat 4roky ked maju tolko casu…

Do lehoty vystavby sa pocita aj projektovanie. Preco mate pocit, ze preprojektovanie 7 km dlheho tunela trva tak cca 2 tyzdne a mozem ist na to? A v tomto pripade ide o zasadne zmeny, vid predchadzajuce strany. Vsetko musi prest roznymi schvalovacimi procesmi, kazdy ma svoje lehoty a v oblube je vyuzivat posledny mozny den (napr. verejna vyhlaska o zmene stavby bola vyvesena len pred dvoma tyzdnami). Navyse, pripravne prace su hotove uz nejaky ten piatok, aj preto nevidno +/- ziadnu aktivitu. Na zvysku useku to bude take lazo-plazo, kedze vsetko je zavisle od tunela. Inak pre porovnanie, tunel Povazsky Chlmec poklepavali spolu s Visnovym a razit sa zacalo tiez len nedavno.
Pokial viem je tam nejaky sklz, ale predpokladam ze Impregilo si to ako hlavny clen konzorcia ustrazi.

…ja sa veľmi “teším na to”, ako si to “Impregilo-Saliny” ustráži… zvlášť tie “kvalitné” realizačné projekty… :slight_smile:
…dúfam že projekty (DRS) budú vynikajúce, nie ako ten “odpad” ktorý nazvali Predbežné technické riešenie, a podali v súťažnom návrhu…

No jo, keby sa do toho nedrbkal Doprastav ktorý nakoniec aj tak “utrel nos”, Skanska mohla mať vyrazené hádam aj kilometer. Ale keby nebolo keby…

prvá vŕtačka už dorazila plus.google.com/+MilinKanuscak/ … 5893923046

To len, aby sa v aprili mohlo slavnostne zacat razit. Skor to bude tak, ze sa bude cakat na razicov z inych tunelov na Slovensku, ktore budu v nasledujucich mesiacoch prerazene a uvolnia sa ludia aj stroje na razenie.

Jano1, to sa načakáš. Napr. taký Metrostav pracuje pravidelne na tunelárskych stavbách na severe Európy /Island, Škandinávia/. V svojom časopise okolo Nového roka naznačili, že na jar sa tam tunelárske práce nedajú robiť, takže tam nastúpia niekedy v máji. Teda predpokladám /môj dohad/, že na ten čas voľných tunelárov pracujúcich na severe zamestnali na Svrčinovci, aby sa nenudili, príp. aby nevyšli z cviku.

Ďakujem Andrej!

aj ja som tam videl motat sa nejakých roboníkov, robili niečo na portálovej stene

Ale funglovka nova vrtacka :smiley: cista reklama..

Vrtačka dnes robila prvý záber na západnom portáli Visnového

Okrem vrtacky nic nove na stavenisku?

zatiaľ nie, ani talianov nie je ešte vidno, skôr sa mi zdá že niektorí pracovníci boli z uranpresu :slight_smile:

Takze sa nam uz Visnove razi ??? :astonished: