D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Musí sa. Aj keď je pravda, že Slováci nie sme temperamentní ako Ukrajinci a k Počiatkovi sa “výbor hrdinov z Majdanu” nedostaví. A Počiatek konať musí, je ešte mladý človek. Lebo ináč predchádzajúci úsek HP-LL za skoro pol miliardy Eur mu bude svietiť jak biľag na čele do konca života.

zodopovednych to trapit nebude .. zrusia tender na visnove, vyhlasi sa tender na privadzac vratane MUK a SSUD a visnove moze cakat dalsiu dekadu dve ..

Neni dôvod na rusenie tendru…

nevyhral ho vahostav a doprastav, a to staci .. zapoji sa dream team s podobne predrazenou cenou ako na usek hricovske podhradie - lietavska lucka ..

Uvidime. Najprv sa budu musiet vyhrabat z bankrotu, prinajmensom Doprastav. Napokon, Remeta tiez uz vselico povyhraval.

Som zvedavy, ako rychlo to zvladnu. Netreba zabudat, ze bankrotom sa im asi dost obmedzi pristup k bankovemu financovaniu. Tiez som zvedavy, ci to Strabag v najblizsom tendri nebude skusat s niekym inym/sam.

to nie je bankrot, ale restrukturalizacia.. po slovensky legalne okradnutie vsetkych dodavatelov ..
neobmedzuje ich to ani v tendroch .. v nicom ..

Najhoršie je, že pri reštrukturalizácii väčšinou trpia tie menšie firmy, ktoré do vzťahu s tak veľkým subjektom investovali väčšinou veľa zo svojho kapitálu :frowning:
Banky väčšinou majú svoje pohľadávky dobre zabezpečené. . .

Tak ale veritelia najprv budu musiet s restrukturalizacnym planom suhlasit, ci?

nie som istý ako to presne prebieha ale TSS to prešiel bez problémov
ekonomika.sme.sk/c/6943712/dlzni … -veri.html
fungujú už ďalej
a podľa ORSR
orsr.sk/vypis.asp?ID=241531&SID=2&P=1 správca Kotleba ? :smiley: už vieme skade vietor fúka :smiley:

Predtym bol ale hlavny sponzor Smeru Vahostav, nechceli oni aby Doprastav skrachoval a tym padom sa zbavia najvacsieho konkurenta?

musia “skrachovať” a založiť novú firmu, lebo pôvodná bude vylúčená z tendrov kvôli kartelu

Osobne si myslim, ze ak bude dovod, minister to v pohode zrusi a vyhlasi nanovo, samozrejme s podmienkami, ktore budu vyhovovat spravnej firme. Duhu vyhodili na poslednych 5-tich pociatkovych tendroch, pri Visnovom nebude problem najst dovod pre vylucenie, Hant detto a kedze VHS nepredlzil bankovu zaruku, nebude s kym uzatvorit zmluvu a sutaz sa musi opakovat. A zodpovedni pani z DPS a NDS, kvoli ktorym sa nepodpisala zmluva so Skanskou za 338 mil. €, ostanu samozrejme nepotrestani, co tam po nejakej stamilionovej skode pre stat.

To by platilo za predpokladu, ze vitaz buduceho tendra bude s vysokou pravdepodobnosťou vopred vyvolenou firmou. Riziko, ze to tak nebude, je ale dost velke: O 2 roky nastupi nova vlada a ze to nemusi byt Smer sa ukazalo v prezidentskych volbach. A co ak sa pred tendrom nebudu chciet vsetci dohodnut? Co ak vyhra niekto nezavisly? Pri novej vlade uz nebude take jednoduche ho vylucit. Okrem toho ako by Pociatek politicky vysvetlil dalsie aspon 2 rocne zdrzanie a s velkou pravdepodobnostou vyssiu cenu?

Schodnejsou cestou je dohodnut sa s Duhou alebo Hantom. Neverim, ze za predchadzajucimi vyluceniami Hantu a Duhy (bez vacsich protestov) dohody neboli.

Myslíš, že to potrebuje vysvetľovať? :wink: V prvom tendri nastali nepriaznivé skutočnosti a - i keď sme nechceli - museli sme vyhlásiť tender nový. V tomto problém nebude.

Starí vlci nechcú v smečke novú mladú krv. Zvýši to konkurenciu.

Mlada krv ale bude aj v novom tendri a este nahnevanejsia, ak ju teraz nespravodlivo vylucia. A znova sa dostaneme do rovnakeho bodu ako teraz. Ja si myslim, ze Pociatek k tomu pristupi pragmaticky, lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche. Cena Duhy je o 70 mil vyssia ako trhova (Skanska), takze je co delit. A tendrov, kde moze realizovat svoje zamery, bude este neurekom.

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=19143
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=19144

Jeden článok hovorí o havarijnom stave I/18 medzi Martinom a Žilinou, druhý je o havarijnom stave železnice v tomto úseku. Zdá sa, že máme nábeh na hodne kritickú situáciu. Ani dialnica, ani cesta, ani vlak :neutral_face:

ja pomaly začínam pochybovať o tých miliónoch až miliardách čo sa lejú do tejto oblasti (žilina okolie) posledné desaťročie ked to tam dospelo až do takej situácie. Cena Duhy je stále skvelá oproti cene za HP-LL ale 70 mil je to napr. polovica úseku DS-Tur.

neberte to až tak tragicky, o tom moste viem už davno že mali robit, a na železnici menia vedenia, nahoda že je to v tom istom období

železnica považská teplá Žilina sa začala modernizovať tss grade stavenisko odovzdané vo februári, no a dialnica, ja som optimista a verím že celý úsek po Dubnú skalu sa ukončí tendrovo do konca apríla a bude ho stavať Hant, plus privádzač Žilina sa vysúťaží v roku 2016 a plynule sa povozíme z Ba do Turian 2020. ked bude končiť ďalšia vláda a bude sa ponáhľať s dostavbou..

dnes som si vsimol tu rekonštrukciu železnice a vymienaju komplet nasyp aj podvaly s kolajmi, čiže okrem stlpou nová trat