D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Takze pre kartel je vlastne pozastavene tendrovanie. Zrejme sa caka na oficialne potvrdenie sudu a je pravdepodobne ze figurujuce spolocnosti nebudu moct sa uchadzat o statne zakazky cca 3roky. Zrejme sa neukoncene sutaze budu vyhodnocovat nanovo. Tak to zase bude trvat. …Tiez z toho vychadza ze skanska nedostane ani “figu-borovu”

Tá spojnica D1 s I/18 by v momentálnej situácii mala veľký význam - HP-LL by dostal zmysel, kým nebude Višnové.

To je pravda, Višňové je nekonečný príbeh a kým sa vôbec dostavia, odľahčilo by to pekne dopravu.

Ja som rad, ze rajecky variant sa nerealizoval, bolo by skoda tej doliny :slight_smile:

Prečo zrazu vyhlásili verejnú súťaž na stavebný dozor na tento úsek? Žeby sa fakt vedelo že sa tento tender uzavrie?
http://www.ndsas.sk/odbor-riadenia-projektov-zo-zahranicnych-zdrojov–eu-fondov-/12330s?ids=12330&prm3=526&prm2=0

Pred rokom je pre teba “zrazu”? :wink:

oops… ten prechod rokov mi nejako spôsobil zmätok. :smiley: pardooon.

Čo tento náš úsek nešťastný, nemáme zatiaľ žiadne novinky?

A na co? Mame istoty. A sluby o rozostavani vyse 300 km…

Joj ANDi, chces povedat ze na vine je teraz “FICO” a myslis si ze keby bola pravica tak by za 2roky rozostavali 300km? Naposledy za 2 roky rozostaval Figel 50-60km aj to boli to projekty PPP ktore zrusil a len na novo vyhlasil sutaze. Je pravda ze sucasna vlada nesplnila priebezny harmonogram, tendre niesu uzatvorene ale je lepsie sa bavit odborne nie politicky. Tento usek trci na UVO viac k tomu neni co dodat. Je zbytocne zasa diskutovat o tom ci tam je politicky zasah alebo nieje pretoze to nikto nedokaze. Jedno je iste, UVO je strasne pomale v tychto veciach a dalsia vec je kartel ktory mal byt uz davno vyrieseny.

keby nebol Fico pri moci, tak sa tento úsek už stavia

toto je jednoznacne politicky zasah .. bola by moc velka nahoda, ze vsetky tendre kde nebola skanska sa expresne ukoncili a este expresnejsie uzvreli zmluvy, najma vyslovene kartelove useky D3 a HP- lietavska lucka, kde sa doprastav zucastnil v oboch konzorciach, a tu to trva ..

S tým sa asi nedá nesúhlasiť, vec je spolitizovaná, ale naspäť k otázke od bgoldberg - má niekto nejaké novinky?

Áno, našiel sa vinník - Dzurinda. Kvôli nemu sa tender nemôže uzavrieť. Keby po nedávnom úraze vykrvácal, tak sa hneď začne stavať

[size=50]/koniec irónie[/size]

Pisal som to skor vsestranne, nesuhlasis ale zasa na 100% neviem ani ja ci sa zajtra rano zobudim alebo ci ma neprejde auto alebo sa mi nieco ine nestane. Treba vsak povedat ze BA-KE sa len predlzuje a predlzuje a osobne neocakavam uzavretie tohto tendra v najblizsich dnoch aj ked to tak tvrdia “odbornici”…

Najhoršie na tom je to, že už ani NDS ani UVO nemajú vôľu odpovedať. V priebehu minulého roka som im písal trikrát, odpoveď došla iba raz, je to prebiehajúce konanie, nemôžeme sa k tomu vyjadrovať, druhý a tretíkrát sa na mňa vykašlali. Je jasné, že za tým bude vyššia moc, tí ktorí ste tu dlhšie ste to avizovali už dávno. Vyzerá to tak, že nám nezostáva nič iné, len čakať. V každom prípade vďaka za názory.

a neprešlo už náhodou tých 30 dní, ktoré ÚVO mal?

Veď práve to, už sa mi to zdá dlho, odkedy je to na UVO, od konca mninulého roka?

UVO si moze lehotu (umelo) predlzovat.

30.12. bola doručená potrebná dokumentácia, čiže odvtedy plynulo 30 dní, ale asi požiadali o odborné stanovisko, tak sa to predĺži