D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Ale veď tú štúdiu si kľudne môžeš na ministerstve vyžiadať a usvedčiť ho tu verejne zo lži :slight_smile: Nakresli napríklad svoje trasovanie a pošli ju na európsku komisiu so sťažnosťou na plytvanie eurofondami, nebudeš prvý, komisia už niekoľko krát preverovala podanie boli tu úradníci komisie dokonca aj dvaja komisári pre dopravu, fyzicky si to pozerali, vozili sa vrtuľníkmi, dokonca nemecké projektové spoločnosti posudzovali trasovanie, každá slovenská vláda každý nový minister robil nový projekt zhodnotenie na prechod cez Strečno ( viac štúdií sa už robilo len na R3 Donovaly vs. Turiec ) vyjadrovali sa univerzity, docenti, projekčné kancelárie slovenské, české, nemecké, fínske, švédske, rakúske a ja neviem čo a skončilo to vždy pri tunelovom variante - buď T1 Hoblík alebo T2 Višňové. Dokonca ani Vážneho špeciálne zadané štúdie nevyskúmali nič iné ako ten tunel.
.
A čo si ja pamätám tak len od Brodna do Tepličky im vyšiel asi 2-3 km tunela to si iba pri Tepličke a odtial ako ?
.
Pre zaujímavosť

jak rozmyslam tak rozmyslam ten vychodny oranzovy variant D18 (teda D3) ma ovela vacsi zmysel ako terajsia D3

Určite nepriechodný 3 ks tunelov na trase. Keď tak už skôr tunel z Tepličky do Brodna.

No ja si hlavne myslim, podla mojho laickeho pozorovania, ze hlavny prud kamionov ide zo smeru BA smer Polsko a Cesko (a naopak), takze ten oranzovy variant by bol pre koho? Nemyslim si, ze prud Cesko - Kosice je taky silny. Ale zas je pravda, ze som nestudoval dopravne prieskumy.

V pripade Rajeckeho variantu by bola dlzka porovnatelna, ak nie dokonca kratsia so sucasnym trasovanim D1 + D3. Pre ostatne smery by bola trasa vyrazne kratsia.

ono vychodny obchvat mal zmysel najma s rajeckym variantom, kedze vtedy tam boli patricne synergie, ked sa uz zacalo stavat za PB, tak to bolo jedno.. tam uz vychodny obchvat na D3 stracal vyznam ..

ale k veci ..

viewtopic.php?f=35&t=18835

krasny dovod na zrusenie tendra a tendrovat s ficovymi cenami .. doprastav sa prihlasi s dcerou, ako to urobil aj v pripade HP - LL a je vymalovane

Kto bol vlastne treti? A s akou sumou?

Treti a stvrty v tendri boli garazove firmy s referenciami velkych zahranicnych firiem. Dalsi seriozny zaujemca bol az Hochtief+VHS.

Cize stat dostane 45m pokutu, ale bude ho to mozno stat 100-150m len na Visnovom a dalsie stovky inde (resp. EU to bude stat). Tak dufam, ze si to spocitaju aj oni.

Rozdiel medzi cenou Skanska-Strabag a Váhostav-Hochtief bol v júni 2012 136.2 mln. € :arrow_right: [Tunel Višňové zrejme postaví Skanska)

ked je uz D3 v strazove vychodny obchvat ma mensi zmysel ale aj tak si myslim ze vacsi ako strazov-brodno, kamiony by sa udrzali na dialnici uplne jednoducho zakazom vliezt na privadzac v strazove

vychodny obchvat bude rieseny len takto .. a casom sa to mozno prepoji s tunelom visnove .. aj ked ten kruhac to tam seredne kazi ..

[album_photo]3191[/album_photo]

vo veľkom sa karteluje a vy tu riešite, čo by bolo keby…

a potiahnut to po dialnicu nic?

Je to v pláne.
Výhľadovo by sa mal spojiť privádzač Žilina s I/18. Ked si pozrieš uzemný plán mesta uvidíš to tam.

neviem ako je tento aktualny, ale je to tam vidno

[album_photo]400[/album_photo]

Takéto prepojenie je podľa mňa úplne zbytočné keďže pár km vedľa vedie rovnobežne privádzač Žilina juh, ktorý je naviac 2+2 …

To pripojenie k D1 od cesty I/18 kúsok pred tunelom (záp.portálom) by bolo samozrejme prostredníctvom ďalšej MÚK. Tiež neviem, k čomu by toto pripojenie malo akože slúžiť, keďže tak ako napísal milan_KM, o pár km ďalej, v smere na HP, bude privádzač LL 2+2 až po Brodno (D3, ľavobrežná), podľa tej mapky, pre cieľovú dopravu v ZA a tiež ďalej smer Kysuce, CZ, PL to bude od Martina aj pravdepodobne kratší a asi rýchlejší prejazd privádzačom cez ZA, ako sa “spätne” napájať na I/18. Síce pri odstávke tunela Višňové by to bolo kratšie a pohodlnejšie napojiť sa takto z D1 na I/18 pred Strečnom, bez nutnosti zachádzať do ZA, no 2x do roka sa toto dá vydržať.

Je to len územný plán, v tých majú mestá nakreslené aj podstatne nereálnejšie sny. Relevantné to bude až vtedy, keď sa tým začne zaoberať NDS/SSC.

Gbeľany - Strečno mali postaviť už dávno, hodne by odľahčili “Tesco” križovatku a stým spojené problémy