A mozno sa Strabag poucil prave z tychto obstrukcii, ze je jednoduchsie ist s DPS a VHS
Skanska sa zatial odvolala len voci NDS, voci UVO sa odvolat nemusi. Ziskanie 1 narocneho (D3) a 1 jednoducheho useku (R2) len zvysuje pravdepodobnost, ze tender na Visnove necha tak. V poslednej dobe sa aj viaceri z VUD ci mindop vyjadrili, ze tender sa coskoro ukonci, tak snad maju dobre informacie - rovnako ako pri Pociatkovom predpoklade o odblokovani tendrov v oktobri.
Jasne Andrej, aj to je jedna z moznosti. V celku ma to aj potesilo ze este nejaka nadej tu existuje.
No neviem neviem ci len voci NDS…Skanska a Strabag však znovu podali námietky proti vylúčeniu na Úrade pre verejné obstarávanie. Zdroj: Úsek R2 Zvolen - Pstruša chce najlacnejšie postaviť Skanska
mimochodom mam novinku…podla zdroja: spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … t-skanska/ sa uz nebude stavat 7km tunel ale 7km most ktory predpokladam bude niekde v oblakoch
.
Keby blbosť nadnášala, /Nemocnice na kraji města/ redaktor zo SITA môže lietať ako holubička alebo môže zakladať aerolinky
.
V tom clanku je mnozstvo chyb, cize nebral by som ho ako smerodajny. Skanska bola vylucena podla medii 5. decembra, t.j. do 15. sa mohli odvolat voci NDS a to aj v tejto lehote stihli. Teraz ma NDS 10 dni na to, aby odpovedala, pricom zatial v kazdej sutazi svoje rozhodnutie potvrdila. Az po opätovnom odmietnuti sa moze Skanska odvolat na UVO. Lenze dovtedy uz moze mat v rukach 2 akceptacne listy, pri odvolani na Visnove nemala este ani jeden. Hovorca mindop hovori o ukonceni tendra v najblizsich tyzdnoch. Kiez by.
Ta fotka nema chybu
. Co vlastne znamena to ukoncenie tendra? Skoncime, vyhlasime druhy alebo skoncime a vyhra Doprastav?
Scenar, ktory moze ministerstvo najviac ovplyvnit, je “prijmeme namietku, vyhra Skanska”
(nie, doterajsi vyvoj tomu nenasvedcuje)
Pockaj, tam je moznost, ze to vyhra SKANSKA?
Akurat ma napadlo ze podla zdroja ekonomika.sme.sk/c/7044369/dalsi … z2nrNsvALE sa uvadza po obsahovej stranke ze stavebne spolocnosti sa odvolavali, namietali hlavne koli tlakom ziskat uz konecne nejaku zakazku a ze to uz neocakavaju pri este neuzavretych tendroch. Tiez ma napadla ta situacia so Skanskou ohladom akceptacnych listoch. Takze uvidime
.
Mimochodom este ze si poprel ze to neslo na UVO, uz som bol z toho nestastny ze neni sanca a ze opat dlha doba.
námietka je na UVO s dátumom 13.12.2013 nie je to náhodou tak že keď Skanska podá žiadosť o nápravu rozhodnutia NDS musí podať aj námietku na UVO
Odkial mas informaciu, ze namietka je na UVO?
Nedivil by som sa, keby sa zmluva s DPS podpisala aj napriek namietke Skansky na UVO.
je to na stranke UVO,maju tam novinku info o priebehu konani je tam infotabulka v pdf kde su napisane jednotlive namietky a nedavno tam pribudla aj tato uvo.gov.sk/namietky
Mal si teda pravdu, namietka je uz na UVO a na nase pomery v expresne rychlom case zacalo aj konanie o namietkach.
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … zknId=9228
Pociatek vsak aj napriek tomu dufa v spustenie vystavby vsetkych usekov v tendri do konca januara
viewtopic.php?f=35&t=18800
Tak aj predtym sie myslel ze sa vsetky uzavru do konca roka a D3 strazov - brodno, R2 zvolen.slatina - pstrusa a o tomto useku nehovoriac zostali neuzavrete.
Uvidime, ze ci si fico v ramci predvolebnej kampane nevydobije aby. To expresne rozhodli a bud sa podvoli obchodnikovi so zbranami a sponzorovi smeru Vybohovi a protipravne to priklepnu neschopnemu doprastavu, ale povie, ze nech to cim skor rozhodnu, lebo sie chce poklepat na kameni pre “najdlhsi” a “najdolezitejsi” tunel.. To by mal silne PR…
Lebo ak zase NDS vyluci skansku, tak sa tender bud zrusi alebo to pojde na sud a EU nam to nepreplati..
Prave naopak, bol som ovela vacsi pesimista, co sa tyka uzavretia tendrov ![]()
viewtopic.php?p=148756#p148756
Neuzavreli sa len tie, kde vyhrala Skanska. Aka nahoda.
Myslel, som ze aj predtym sie pociatek myslel, ze ich uzavre do konca roka a nist. Ale hej, vyzera ze vsetky tendre okrem tych co vyhrala skanska sa uzavreli…
Datum dodania dokumentacie bol 30.12.2013 teraz ma UVO na rozdodnutie mesiac ale tam asi budu vyžadovať nejake odborne a predovšetkym “nezavisle” posudenie tak sa to natiahne