fh-uplne suhlasim s prispevkom…Skoda ze to tu na fore asi vevyriesime…aj ked tomu rozumieme ako to chodi . Vobec eurofondy to je v EU obrovska kopa penazi ktora sa legalne tuneluje…Celkovo odbornici na fin trh vyratali ze asi 500 mil eur sa eurofondoch v EU za 1 rok rozkradne..
Fanúšik, ono dobre je mať mieru v porovnaní “straty / celý balík”. Kedy je tá strata ešte malo významná? Keď sa dobre pamätám Benzinol mal niekedy v norme do 0,5% rozdiel /stratu/ pri rozvoze PHM. Ak dobre tipujem tvojich 500 mil Eur rozkradnutých pri výše 900 mld Eur-rozpočte EU je to cca podobne. Je aj však pre mňa, ako v Tvojom ponímaní neomluviteľný čo i len rozdiel 1 Euro.
ono je to presne o neskutocnej nenazranosti ludi z doprastavu, ci predchadzajuce alebo terajsie vedenie. je vidno ze stacilo aby na slovensku bola chvilku normalna sutaz a doprastav temer skrachoval. keby nepadla vlada, tak doprastav asi aj skrachuje, co by bolo mozno z dlhodobeho hladiska aj prinus pre stavebny sektor, lebo v tomto sa vahostav dokazal podstatne lepsie prisposobit situacii a dokazal vyhravat tendre aj cenami a nie len polomafianskymi korupcnymi praktikami ako su zvykom u doprastavu
Ja som skor toho nazoru ze keby nepadla vlada tak by sa asi nic nestavalo . 2 Roky rozpravkoval figel v diskusiach o nejakej vystavbe a ked som siel okolo jednotlivych usekoch nevidel som tam len nic, len zrusene PPP aj ked sa nezastavam PPP nakolko mame moznost fondy EU ale skor to mohol ponechat a snazit sa o vyhodne refinancovanie alebo nieco podobne. Taktiez po zruseni PPP tie tendre tiez neboli slavne…aj ked sa nieco stavalo tak sa vlastne nestavalo. Tiez sa odrazila praca toho, v akom su stave pripravovane nove projekty. A este tak na margo…tie nizke ceny…boli aj zalezitostou toho obdobia…ale v kazdom pripade…ten kto da najlacnejsie by mal vyhrat sutaz a ziadne spekulacia. No ale od toho tu niesom ja
Figel - posta v strate + zlate padaky…= transparentne setrenie danovych poplatnikov. Zrusenie PPP - az prilis lacna vystavba dialnic (pad mosta pri kurimanoch,obete), zadlzovanie zeleznic atd…vystavba cca 56km.
Vazny - dost velky obznos penazi na PPP, prilis velke tempo zadlzovania…výhoda (ekonomika, zamestnanost, infrastruktura, investori, záruka na cesty 30rokov na piliere az 50 - nepotreba udrzby a opravy) …nevýhody (objem penazi, uroky, zadlzovanie …)
Pociatek - posta v zisku, zeleznice v zisku, dialnice prostrednictvom EU aktualne zhruba 46km podpisanych zmluv. (podozrivost tendrovania)
Exemplárny príklad toho, aby vidí verejnosť výstavbu diaľnic na Slovensku. Smeru sa musí uznať, že PR ovládajú dokonale. Čo na tom, že pravda je niekde inde…
Presne, len sa mi nepaci, ze sa snazia to PR pretlacit aj medzi ludmi znalymi pomerov. Mna ako danoveho poplatnika zaujima, preco chcu vylucit Skansku, ktora je najlacnejsia a chcu podpisat zmluvu s dreamteamom. Ved to ide aj z mojich penazi - spoluucast SR je aj v pripade financovania z EU fondov. Toto je uz naozaj ako kocurkovo. Tu neplati zdravy rozum, ale vackoprachy. Zial Slovensko. Mna zaujima jedine - je ta vzdialenost unikovych prechodov (nech ma opravia odbornici), kde sa sekli o par metrov dovodom na vylucenie. Nemohol byt realizacny projekt spravny???
Zbytocne sa to pytas ak mas potvrdenie o UVO ktore jasne povedalo ze to nieje dovod na vylucenie zo sutaze a ze ma NDS opat vratit skansku spat. A tak dokolecka dokola. Pokial sa skanska odvola mam pocit ze neskor moze to viest aj k zruseniu tendru. Co snad nie…
Co je to za vlada ktora nedokaze vydrzat riadne 4roky?..“to je tak ked 5 ci kolko psikov papa z jednej misticky” . Rovnko dlhe obdobie bude az koncom januara vtedy to bude 21-21 mesiacov a jednak to bude minimalne na rovnakej urovni.
zlate padaky za figela boli pracou vazneho, ktori manazeri vtedy odchadzali, figelovi ci vazneho? tym padom kto im tie padaky podpisal?
pad mosta pri kurimanoch ma s cenou dialnice spolocne jedno velke NIC
poprosim dolozit vplyv ultrapredrazneho PPP na R1 na zamestnanost a prichod investorov, vopred vdaka
oprava a udrzba v 2. baliku PPP je platena extra, preto ma 30-rocne PPP 31 splatok
o ziskovosti posty sa mozme rozpravat ked im stat konecne zrusi monopol (inak v strate bola aj za vazneho, asi si “zabudol” spomenut), ale je pravda ze niektore veci na poste sa zmenili k lepsiemu
kokos ze ZSR v zisku za rok 2012 mali zisk 15milionov euro a dostali od statu 270 mega dotaciu na prevadzku…v roku 2011 mali stratu 32 mega ale od statu dostali len 200 mega…cize jednoduchou matematikou na urovni absolventa druhej triedy ZDS prideme k tomu ze za pociatka je sekera vacsia o 23 milionov…
na zamestnanost to nemalo ziaden vplyv kedze NR uz bola dano pripojena na RC R1 smer Trnava, opacnym smerom o 30km pokracovanie R1 smer BB. Ak chces vidiet pozitivum tejto stavby pozri si hospodarsky rast rok po vybudovani.
Popravde co nas ma co zaujimat kolko nas co stoji ked aj tak oproti EU sme natom relativne dobre EU nam teraz plati dialnice, politici sa mozu nabalovat - aspon maju neaku motivaciu popohnat jednotlive useky recnit o tom ze kto kolko kradne je zbytocna strata casu a energie.
Sorry ale nic take som ja nepisal. Velky vysmiaty si myslia ze je to tak ako tvrdia…poprekrucali slova a vzniklo z toho R1 …Vsetko bolo myslene vo vseobecnosti ktore ovplivnuju investicie, a co sa tyka zeleznic to bolo myslene za este neoficialny rok 2013!
…ale je pravdou ze cigan aj ciganovi kradne na slovensku. Podstatne je aby sa nieco stavalo. Ci sa nabali figel ci pociatek, mna, vas to asi neovplivni. A poprosim aby diskusia smerovala k “obvinovaniu, smiati na vlastnej hluposti alebo nedorozumenosti”. (ironia)
A to je prave chyba. Nie je to len o tom, ci mame dialnicu alebo nie a ci bolo viac okradnute Slovensko alebo EU. Ale aj o tom, ci sa oplati podnikat slusne alebo prave naopak. A to je z dlhodobeho hladiska pre Slovensko dolezitejsie ako, ci bude nejaky usek o dva-tri roky skor ci neskor. Zda sa, ze dialnice patria aj na slovenske pomery k tomu zaspinenejsiemu koncu, mozno prave preto, ze to z velkej casti plati EU. A kym nebude kriticka masa ludi, ktorym to bude vadit, tak to tak aj ostane. Z vlaznej reakcie medii a vseobecne ludi si myslim, ze ta kriticka masa tak skoro nebude. (Konkretne v tomto pripade som z druhej ruky pocul asi tyzden vopred, ze to NDS Skanske neda. Ze bez LL-DS nema velky zmysel ani usek HP-LL vsak uz NDS nevadilo a tam s podpisom zmluvy velmi neotalala.)