Já to věděla… Šup šup začať kresliť rozšírenie jednotky cez Strečno.
UVO rozhodol len o tom, ze NDS ma ponuky vyhodnotit znova, pretoze pri vypocte urobil hrubu chybu. Zaroven uviedol, ze dlzka nechranenych unikovych ciest, pre ktore bola Skanska vyhodena, sa neda urcit exaktne z predbezneho technickeho riesenia. Ale kto chce psa bit, palicu si najde…
V pripade vitazstva DPS predpokladam, ze väcsinu prace na tuneli da robit TuConu (ktory sa nedostal k tunelu Cebrat v ramci konzorcia s IS) a MTS, ktory momentalne nema co robit ani na ultrapredrazenom tuneli Blanka v Prahe. Kazdy nech si urobi vlastny nazor o tejto firme…
spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … red-sudom/
Je to tento istý TuCon, a.s.? Alebo je to iná firma?
skoro by sa to dalo softverovym jazykom prelozit: IF(DOPRASTAV OR VAHOSTAV) IS (MEMBER OF BUILDING CONSORCIUM) THEN TRUE ELSE FALSE .
Ano, pozri aj dalsie referencie na martiag.ch/go/TuCon-as1;3;61
Pokiaľ je to tento TuCon, tak oni fakt makaju na tuneloch vo svete. Tak to by snad nemalo byť zlé . . . Tá Blanka = to je politická otázka a nie odborná. . . sú tam problémy s dodatkami a kvalitou zmluvných vzťahov, ale za to si môže Praha sama.
síce s tým nesúhlasím, ale takýto názor je tu zakázaný?
Je to svinstvo, radšej nech sa zruší celý tender ako by to mal dostať Doprastav.
len po zruseni bude cena minimalne dvojnasobna ..
p.s. nie je taky nazor zakazany, take by sa nemali davat do trashu, obnovil som ho.
keby sa opakovaného tendra zúčastnila Skanska, tak zase dá najnižšiu cenu a zase ju vylúčia
a keď sa nezúčastní, tak to vyhrá doprastav s 20-100% vyššou cenou ako je teraz jeho druhá najnižšia ponuka.
…ej keby nebolo Bruselu a ich penazi, nemuselo by sa tendrovat od pol do dvoch rokov. a tak velke divadlo sa musi hrat. a nakoniec aj tak sa vsetky useky rozvalastuju medzi domace firmy ![]()
Nekonecny pribeh. Je nejaka sanca ze sa Skanska neodvola? Kedze Skanska podozrivo nesla do sutaze o HP-LL, vsetko nasvedcovalo tomu ze ide o dohodu a Visnove dostane Skanska. To ze by sa Skanska vzdala aj Visnoveho sa mi zda moc, chapem ze doprastavu vyhovuje stavat dva useky vedla seba, co by musela Skanska dostat aby sa neodvolavala, napr. prislub na nejake subdodavky?
ja dufam, ze sa odvolaju, lebo toto je totalne bezpravie, vsak to je totalne zvratene .. a je obrovska skoda, ze sa nezucastnila tendra aj na HP - LL ..
V urcitom momente zacne clovek uvazovat co je lepsie; aby sa neodvolala a konecne sa stavalo, alebo aby sa odvolala.
Co sa viac pre mna ako koncoveho uzivatela a odvadzaca dani viac oplati? Tazka otazka.
Z krátkodobého hľadiska je lepšie mať postavenú cestu. Z dlhodobého hľadiska je lepšie mať právny štát a fungujúcu krajinu, z ktorej nemusí slušná firma odísť kvôli tomu, že medzi mafiánskymi hajzlami sa nedokáže uživiť.
odvolala, jednoznacne, usetri to 1,5 miliardy v starych korunach .. v podstate stavba typu nabrezna v presove sa moze za ten rozdiel postavit … toto ked si ludia neuvedomia, tak bude zle ..a on uz je
Uprimne vam poviem, za toto všetko môže EK a tvz.solidarita medzi krajinami v EU . . . dať do rúk peniaze krajine, kde sa nič neurobí poriadne, kde sa pravdepodobne pracuje neefektívne a ktovie čo ešte. Inak je to dosť veľká hlúposť, že sa hovorí, že SKANSKA je zahraničná (keď pracovníci sú Slováci, že) a že iný nie sú zahraničný . . . aj Strabag, Eurovia, IS su vlastnený zahraničnými akcionármi . . . a teraz čo? Proste sú podľa mňa len dve možnosti: 1.Alebo tie podmienky zvorala NDS, tak potom nech zruší súťaž alebo 2. Chcú dať stavbu niekomu vybranému. Nič iné v tom nevidím.
Tu niektorí píšu, ako je všetko dohodnuté . . . no neviem, či to tak vždy je. . . to by som skôr mohol tvrdiť v prípade úseku HP-LL kde boli dvaja uchádzači, pričom o tom druhom by som pochyboval čo to za uchádzača je?
A viete čo je najhoršie? Že oni to na Západe vedia ako to u nás je a nič s tým nerobia, resp. robia to tak, že príde audit dva roky po, keď sú oeniaze minuté a EK povie odrazu, že to nepreplatí a tak to zaplatíme všetci a ešte sa musíme skladať na úroky z pôžičiek (lebo žiadne hotovostné peniaze náš štát nemá, takže si na všetko musí požičať)
Podla mna sa nic neusetri, ked ma niekto prislubenu urcitu sumu tak ju tak ci tak dostane, ide len o to ci to dostane teraz pri Ziline alebo niekde inde. Niekto tu ma zrejeme nieco prislubene ale najprv mu samozrejeme treba este dorovnat usle zisky o ktore prisiel kvoli niektorym projektom ktore nevysli.
Na EU by som v tomto prípade rozhodne nenadával, veď nám dávajú peniaze zadarmo. Jediné podmienky sú, aby to nebolo skorumpované a nebolo to v rozpore s enviromentálnymi zálažitosťami. To, že sa tendre zdržujú, je čisto naša vec a naša hlúposť. Nechcem za každú cenu obhajovať EU, má svoje muchy, ale v tomto prípade by sme im mali byť vďační. Kto vám preplatí 85% nákladov len tak?
A to ako presne vyhodnocuju tie sutaze? Ved uz ked raz skumali ponuky od skanska, tak im mali hned vytknut vsetky chyby, nie? Ci to ako robia? Najdu prvu chybu a dalej nekontroluju? A povedia si vylucime ich na tomto…a ked to potom nevyjde, tak hladaju dalej? To kde to zijeme?
Ak sa skanska neodvola, tak to bolo jasne divadlo a dohodli sa s dps na vyssej cene vystavby