D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Keby sa bali pozdlzneho vetrania, zadali by to v podmienkach tendra. Na ucinnost vetrania pri roznych intenzitach su presne technicke predpisy, ktorych splnenie bolo pozadovane aj pri navrhu technickeho riesenia, nie je tam ani slovo o nemoznosti navrhnut pozdlzne vetranie.

Skansku vylucili nie na zaklade matematickej, ale priam systemovej vypoctovej chyby.

Pri uzávierke tunela pri údržbe, bude sa používať len jedna rúra obojsmerne, alebo sa doprava presmeruje na starú cestu? Má na to systém vetrania vplyv?

system vetrania na to ma vplyv, ale vid sitina, ktora umoznuje aj obojsmernu prevadzku v jednej rure, bola na to extra draha technika kupena a nikdy sa to nevyuziva..

cize naco platit za nieco co sa aj tak nebude vyuzivat ?

Možno som to niekde prehliadol (ak áno, tak sa ospravedlňujem za zbytočnú otázku), ale ako viete, že Doprastav chce stavať tunel s nie pozdĺžnym, ale priečnym vetraním? Lebo mne sa nechce veriť, že za takú cenu by to bolo s priečnym vetraním.

tak jestli z toho skansku vyloučili pak se toho tunelu buď nedočkám nebo bude hrozně drahý… … můj názor…

nemá niekto zákulisné info, prípadne vešteckú guľu ako to v tomto prípade pravdepodobne bude ďalej pokračovať ?

kto to dostane ? kedy sa podpíše zmluva ?

Lehota 30 dni na opätovne vyhodnotenie ponuk konci v najblizsich dnoch, cize predpokladam, ze NDS uvedie vysledok v kratkom case. Fakt, ze DPS uz dostal lukrativny vedlajsi usek D1 s velmi tucnou marzou, by mal teoreticky napomoct uzavretiu zmluvy so Skanskou bez odvolavania DPS, ale v tomto biznise si nikto nie je nicim isty…

A je to v ici. Nadherny darcek na Mikulasa: NDS opäť vylúčila Skansku a Strabag z boja o tunel Višňové

zda sa ze polomafiansky tlak od DPS je hodne silny …

skansku zase vylucili .. tymto padom nebude mat skanska ani jednu velku stavbu na slovensku a DPS zrazu temer vsetky ..

viewtopic.php?f=35&t=18723

Dôvod vylúčenia ten istý ako predtým…len tomu nechápem, však ÚVO vtedy rozhodol, že ten dôvod vylúčenia je hlúposť, tak prečo znova? Čakajú, že sa Skanska vzdá sama alebo čo? Však keď sa odvolá Skanska na ÚVO(lebo neočakávam, že NDS svoje rozhodnutie zmení), tak ju vrátia späť do tendra(toto mi pripadá ako umelé preťahovanie tendra). Asi iný dôvod vylúčenia neexistuje…

to je fakt na žalobu Skanska proti SR

A nie je to všetko náhodou len divadlo, ktoré sa skončí zrušením tendra? Firmy si uvedomili, že cena je fakt nízka a bude lepšie sa o túto zákazku pobiť znovu s “normálnejšími” cenami?

Alebo druhá možnosť, že sa ostatné firmy snažia vyštvať Skansku z trhu?

Koľko má času Skanska na podanie námietky? Týždeň?

10 dni…

Mali Skanske nechat nejaky iny usek a bol by uz pokoj konecne…

Je vobec DPS schopny pokryt kapacitne vsetky vysutazene tendre? Mam obavu, ze bude len lizat smotanu na ukor subdodavatelov!

Vysvetlí mi prosím niekto ako je možné vylúčiť uchádzača za rovnaký dôvod na ktorý už raz dostal obstarávateľ vyjadrenie že ho vylúčiť nemôže? To v duchu “skúsim vrátiť tovar, možno tam bude iný predavač”.

toto je fakt uz komedia :unamused:

Skor tragedia…

jednim slovom svinstvo