Ja si myslim že podpísanie zmluvy o výstavbe tohto dialničného úseku bude bude ako to už býva zvykom v tomto kúte republiky deň pred voľbami.Naposledy: Fico- dial. úsek Jablonov-Studenec polovičný profil.
Neviem co myslis. Jablonov-Studenec polprofil bol narychlo dokoncovany pred volbami 2010, potom museli opravovat dilatacky na slavnom gotickom moste. A druhy polprofil podpisoval Figel po volbach 2010.
Na SK je vsetko mozne. Vsak aj Figel, ked podpisoval R4 (vyberove konanie a rozhodnutie bolo tusim este pred volbami 2010) tak hovoril, ze bola vybrana najlacnejsia ponuka tak nebol dovod to nepodpisat. Otazkou je, co by sa stalo, kebyze tomu tak nie je.
IMHO sa Hant bude sustredit na 1 väcsiu zakazku, na ktorej bude mat vyssiu sancu (Hubova-Ivachnova, kde ma lepsie referencie) a mohol by tak uvolnit aspon vystavbu tohto useku. Cize podobny scenar, ako na Fricovce-Svinia.
Takze ak Hant opät neustupi, na zaciatok vystavby si este pockame. By ma fakt zaujimalo, preco sa odborny posudok nevypracovava uz od decembra, kedy bola podana namietka.
To je dost zlá správa. Začina sa to pomaličky predĺžovať a oddiaĺovať začiatok výstavby dialnice v kraji ktorý to naozaj potrebuje.
v prvom rade treba podotknut, ze nadvazujuci usek Janovce-Levoca nebude moct byt dany do prevadzky a v druhom rade otazka, preco sa zhrna ornica.
Ano ornica je sice zhrnuta ale len na pravej strane cesty smerom do SNV. Nepracuje sa na celom useku. Ak UVO dobre rozhodne ze firma HANT uz nebude mat snahu dalej sa odvolavat tak do Juna by sa mohlo zacat stavat na celom useku.
Tak ak bude problem rozbehnut tento usek tak sa podpise dodatok a vybuduju MUK a bude to. Ved niekto to tu pisal neoficialne info od robotnika ze od Aprila sa MUK ma zacat stavat. Hoci ak sa dobre pamatam tak MUK je az v druhom useku.
UVO!!! WTF??? Preklad: Mohli by ste mi tu niekto prosim vysvetlit co tam este stale riesia?
OT: Je priam neskutočné akým slimačím tempom sa veci riešia na rôznych úradoch, súdoch či iných inštitúciach. Toto ma veľmi irituje, možno v niektorých prípadoch je to opodstatnené, no osobne si myslím, že vo väčšine prípadov sa dá konať určite rýchlejšie.
Nejak to tu na tomto useku utichlo. Asi všetci očakávame ako rozhodne UVO. Posielam link na na stránku mesta Levoča kde je PDF dokument o dialničnom privádzači II etapa. levoca.sk/?program=51&module … d_ci=16482
Kym UVO rozhodne, sa este nacakame a dalsia vymena na postoch NDS to môze len spomalit. Urychlit by sa to mohlo v pripade, ze by Hant stiahol namietku.
Ten privadzac teda riadne okresali, ale aspon bude realne ho postavit v dohladnej dobe, cim ziska pristup na dialnicu aj SNV, aj ked vyhodne iba smerom na PO.
V nedeľu som sa bol pozrieť na MUK Levoča.Nemôžem povedať žeby to tam utichlo. Autá vozili zeminu z l.etapy na ll.etapu.(nad Nový dvor).FOTO nahodím pri ďalšej obhliatke.
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=11195
myslim ze toto bol ocakavany krok, kedze kompletna prelozka cesty druhej triedy by bola ozaj luxus, najma ked ludia z SNV by to aj tak nevyuzivali .. maximalne ju mozu dat do spravy NDS ako privadzac
je to riešenie ala “aby sa vlk nažral aj ovca zostala celá”. Riešenie vedením trasy mostom cez Levoč.potok a dokonca zakončením kruháčom s II/533 vyzerá na dlhodobé riešenie spadajúce kompletne pod kontrolu prešovského VÚC. Pozitívom toho ale je že MÚK týmto začne plniť primárny účel pre ktorý bola navrhnutá čo už na tom že si to druhotne odskáču obyvatelia Harichoviec. Tí nech sa potom stažujú koli tranzitu na košický VÚC
Cele to je nejaky nezmysel. Stale nerozumiem preco velky dialnicny KO nie je nad II/533. Nebolo by treba stavat privadzac na II/533, ani na 1/18 vratane MUK, len upravit II/533 v smere do LE. A neskor PSK a KSK dorobia prelozku smerom na SNV.
Preco musia vsade pchat tie kruhace? To v dnesnej dobe sa fakt neda rozsirit cesta a urobit klasicku krizovatku s odbocovacimi/pripajacimi pruhmi? Na tej ceste bude hlavny smer SNV-LE, pripajanie a odpajanie z dialnice bude radovo menej zatazene - podla mna by sa kruhac mal stavat na miestach, kde su zhruba rovnocenne smery, nie je tam jeden smer hlavny. Bude to dalsi paskvil ako medzi Nemesanmi a Sp. Podhradim - tam ked sa dokonci dialnica, bude smer dialnica - I/18 zivat prazdnotou a na hlavnom tahu cesty I triedy zostane bodova zavada.
Možno po čase tam vybudujú nadjazdy, ak budú potrebné kvôli intenzitám…
Ma nestvite, chodim tam casto, drvivu vacsinu rodiny mam v Harichovciach, odtial pochadza moj ocko, pol detstva som tam stravil. Takze sa ma to tyka, a s tymi kruhacmi to naozaj prehanaju, nielen tam. Akoby sa bali rozumne navrhnut krizovku, idu stylom kruhac nic nepokazi …
Pretože sú bezpečnejšie ako klasické križovatky. Radšej spomalím na kruháku, ako by ma mali spopolniť po bočnej zrážke s blbcom z vedľajšej. Bodová závada by to bola, len keby ohrozoval plynulosť dopravy. Kruháky sú celoeurópsky trend, na západe ich stavajú dlhšie a na nehodovosti to je vidieť. Majú aj tú výhodu, že keď neviem kam odbočiť, tak môžem krúžiť kým si nerozmyslím