D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

Veľmi smutná správa pre tento kút Slovenska. Možno aj samotna dialnica by pomohla Levoči aj celéme regionu a hľa aké správy sa dozvedáme.Ako tak ratam tak pravdepodobne min. Figeľ tento úsek nebude poklepávať základný kameň. A keď príde dalšia vláda kto vie ako to bude. Ale snaď sa raz aj na tomto úseku bude pracovat.

Je to smutna sprava o stave verejneho obstaravania. Je to pomerne narocny usek, ale podla podmienok tendra postacuju referencie na stavby v hodnote 50 mil €, na ktorych bol akykolvek most !! Aj inde sa deju veci, vid tendre na dokumentacie na R2: zabudnu uviest zakladne kriterium na vyber dodavatela (najnizsia cena) a vyberaju ho 3 mesiace od dorucenia ponuk.

Velmi sa tesim na tento usek, ale som ochotny este chvilu vydrzat, nech im to Hant necha poriadne vyzrat a pri dalsich tendroch si uz daju vacsi pozor.

Hant Hant Hant, cert nam ich bol dlzen, aj vsetkych ludi okolo…

Hant sa neodvolal aj na FRI_SVIa potom to nechal tak? Mozo to bude podobna vec, dufajme.

Hant sa odvolal na FRI.-Svinia ale potom namietnu stiahol,chcel by som vediet akú dal teraz referenciu a od koho-možno sa to aj dozvieme

z tendra na F-S boli vyluceni 1.septembra a ponuky na tento usek sa predkladali 27.septembra, tak neviem ci za ten cas vyrobili nejaku lepsiu referenciu, ako mali predtym

Nepoznám Hant, ale ten by som až tak neodsudzoval, veď si bráni len svoje práva. Skôr by som videl problém na druhej strane, čiže na strane MD. Jedná možnosť je zle pripravený tender, kde sa doň môžu prihlásiť, kde kdo, alebo Hant neoblieka správne politické tričko.

Vyhodou vacsich firiem je ze maju v satniku viacej farieb triciek :wink:

Co znamena hajit prava? Nie je to nahodou synonymum zbytocneho zdrzavania velmi potrebnej stavby, kvoli naplneniu vlastnych vrecak? Co myslite, za kolko euriek zasa ustupia? Delit sa budu aj tak len najvyssi. A kto trpi?

Hajit rava znamena to, ze si presvedceny o svojej pravde a rozhodne nezavisli sud.
Ak Hant podmienky tendra splnil aj s referenciou kt. nie je dokoncena, ked to vyslovne nebolo zakazane v sutazi, tak ma sancu na uspech pri odvolaniach.
To posudia iny.

Je niekde stanovene, co presne znamena referencia ? Logicky by to mal byt len ukonceny projekt, v tomto pripade stavba ukoncena podla projektu.

Okrem toho som fakt zvedavy na tie 2 dialnicne stavby Hantu za min. 50 mil. € kdesi v Rusku.

Vdaka Octaviuss, ale to bola skor basnicka otazka :slight_smile:

bez neho ale nebude mozne jazdit po prvom useku…

To je ten najmensi problem, kedze je to najmenej problematicky usek medzi ZA a KE, bezne prejazdny priemernou rychlostou nad 85km/h.

je tam minimalne jedna vazna bodova zavada - zakruta za dravcami

Jedine ak porušuješ MPR inak priemerku 85km/h nedosiahneš :slight_smile:
Ale máš pravdu v tom že je to najmenej problematický úsek, jedine stúpanie smerom na Levoču je problém ak je pred Tebou autobus alebo náklaďák.

Preco nie? Je komplet mimo obce a vacsinou mozno ist 99kmh (premavka nie je vysoka, je tam vela 3-pruhov), pod 90 treba spomalit len v jednej zakrute.

Nesuhlasim. NAjmenej potrebny usek je Fričovce - Svinia, pretože je tam pomerne kvalitná cesta I.triedy (aj cez obce).

Úsek od Nemešian, popri Spišskom Hrhove až do Levoči je dosť nepríjemný, veľmi často sú tam pomalé jazdy (smerom do Levoči), zjazd do Levoči je veľmi nepríjemný (často 30km/h) atď.

Keďže úsek Levoča - Jánovce nie je možné otvoriť bez tohto druhého (a potrebnejšieho), je potrebný celý úsek Jánovce - Jablonov.

Takisto nesúhlasím.Ak medzi Spišským Švrtkom a Dravcami (v lesíku),alebo medzi Spišským Štvrtkom(cesta536) a MUK Janovce stane dopravná nehoda,tak nie je žiadna obchádzka a všetko sa zastavý.Mal som to šťastie stáť tam behom týždňa dva krát po hodinke.Raz na dialnici z PP a druhý krát v lesíku na Maďarsej kyre. :frowning:

Mam “velmi rad”, ked niekto zacne rozoberat najmenej podstatnu cast mojho prispevku, alebo ma nespravne pochopi, oba tieto pripady nastali :slight_smile:

Dufajme ze odvolanie Hantu bude zamietnute este v januari-februari, aby sa na jar mohla v pohode rozbehnut vystavba, tuto sezonu aj tak nestihaju. Bliziace sa volby by tomu mali pomoct