D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

Ankooo, Mirko. To preto, aby si si nemyslel v noci, že tunel ešte stále pokračuje a mohol si už rýchlosť opäť zvýšiť na 140, za predpokladu, že nie si camionista.

na Pistovu ziadost som nahodil video s opravenym pomerom stran a vylepsenym rozlisenim, podarilo sa mi ozivit Live :unamused: :sunglasses:

youtube.com/watch?v=BQEERYtinqs

toto su teda ine cisla :slight_smile:
ja som za 45 min. na starej ceste vacsinou bol uz niekde za Fricovcami :slight_smile:

a este vacsiu usporu času bude hlavne citit ked odovzdaju posledny usek Fričovce -Svinia…Hlavne ked cestujete smerom na ZA…Opačnym smerom som si nie moc isty, pretoze vsetko sa spomali zase v Prešove.,No kt pochadzate z Presova hodte aktualne info …po otvoreni posl useku po 15 dec…Je dost mozne ze po suvislej dialnici sa mozte z PRESOVA do Ivanchovej odviezt za 75 min…

:frowning: …máš pravdu…hlavne keď že “niektoré hlboké zárezy sa nachádzajú v trase migračných koridorov” … dva - tri hĺbené tunely v trase D1 by pomohli lepšie začleniť trasu D1 do prostredia…

tie zarezy su skutocne brutal.
potesujuca je 130ka na hrusovskom moste, ako aj 100ka v tuneli aj pocas zimnej sezony a dokonca v skusobnej prevadzke. ako je to na boriku?
predsa len, su to kratke tunely, mohli by mat rovnaky rezim.
a co je to ten tekuty stierac?

tekute stierace

[video_youtube]YouTube

Robis reklamu? Inak to je povodne prebrane od letectva. Vyzaduje si to castu udrzbu…

žiadna reklama, niekde bol dotaz, čo sú to ťekuté stierače, tak sa len slušne odpovedalo.

Včera som sa prehna z PO až po odbočku na Hybe oboma smermi, tam cez den a naspäť až večer, ale ta večerna cesta naspäť ked som mal za sebou prives z motorkou bola pokojom na dušu, pohodovka 140kmh v tuneli tak mierne zvolniť, ale nie zase moc aby som nebol brzdou. Ani neviem ako mi to rychlo zbehlo, uplne šok! :open_mouth: Už aby bol aj ten posledny usek pred PO nech je to jedna baseň! :wink:

JRM, to máš čo za príves? Snáď nie za lietadlo?! Ja čo mám valníček od Kollarov z PP má obmedzenie na 80 km/h.

Niektorebnapravu su stavane na 120km/h otazka je ci to vyrobca vozika povolil vecsinou je len 100vka.

Ja som na svojej obvyklej trase Kezmakok Kosice usporil 10 min. Ale je pravda ze som sa neponahlal. Tak ze otvorenie jaja hodnotim viac ako pozitivne este zbuchat cast dialnice do presova a bude to parada az na ten PO

dnes sa bezne robia privesne voziky na 130ku

Ale vo vyhlaske mas napisane ze z vozikom mozes ist iba 80 km/h a je jedno ci je brzdeny alebo nie alebo aka je jeho konstrukcna rychlost.

v ktorej vyhlaske to je? bud mas stare udaje alebo zlu vyhlasku :slight_smile:

pokial sa jedna o vozidlo do 3,5 t s vozikom s max 130, tak mozes ist po dialnici 130

Nemáte pravdu, pán Pristáš. S vozíkom sa dá ísť takou maximálnou, aká je napísaná v jeho papieroch a na nálepke na jeho zadnej strane.

Obaja ste dost mimo, pozrite si obaja “ZÁKON o cestnej premávke” paragraf 16 specialne (linkhttp://www.mp.mil.sk/data/att/57646_subor.pdf) specialne, je jedno, ze mas konstrukcnu rychlost 130 ale vyhlaskou mas obmedzenu rychlost vozidiel do 3,5 tony na (ospravedlnujem sa za povodnych 80) 90 km/h. Tak isto konstrukcna rychlost Bugatti Veyron je 400 km /h ale na dialnici mas 130, takze nebudes chodit 400, ci?
Ano tymto neprekrocis vacsinou ani tu maximalnu konstrukcnu rychlost vozika…

Zdroj napriklad aj tato stranka od vyrobcov vozikov: agados.sk/infobox/tabulka-rychlosti
(Ked najdem aj konkretne vo vyhlaske poslem presnu citaciu aj odtial aj ked si myslim, ze toto je uz zobrate z nej)

Editoval som vyssie link priamo na zakon :wink:

len tomu nerozumies spravne

90 mas dodrziavat len ak ides s privesom prevysujucim 750 kg

pre vozidla do 3,5 t s privesom do 750 kg s max konsrt. rychl 130 plati bod 7, ktory som uz vyssie citoval…

cize dialnica 130, ak neveris, tak si cinkni na nejaky dopravny inspektorat, potom daj vediet :slight_smile:

Ta tabulka vyrobcu vozikov mi pride dost jednoznacna, ja s vozikom nejazdim, mne je to osobne jedno, dolezite je co ti povie policajt s tronozkou.

ta tabulka je uz neaktualna