Napíšm fakty z prejazdu obidvoma usekmi.
Pred otvorenim JA-JA1 som cestoval predpisovo v špičke od sivej brady po zjazd poprad východ 35-38min (priemerne som si to odsledoval. Nepočítal som jazdy skoro ráno, alebo večer, noc/ teda v špičke= jazdy keď som sa zdržal v kolóne za kamionom, alebo traktorom, čo bolo asi 90perc prípadov). upozornujem ešte raz, že predpisovo.
Teraz po otvorení JA-JA1+2 som tuto istu cestu, ale už po D1 odstopoval na 15min. Predpisovo, tempomat 135. - 8 jázd.
Ušetrenie činí 20 minút, co je skoro neuveritelne, ale je to fakt.
Cesta Košice koniec značka- exit Poprad východ, predpisovo, kedy som bol v Prešove okolo 13.30 tento týždeň som odstopoval na 1h 12minut. (V prešove som sice stál asi na každom semafore, ale kolony neboli)
Tolko moje fakty. Myslím, že chminianska tomu uberie dalsich 10 minut.
radmar, usek od MUK Svinia po MUK Fričovce trva maximalne 10 min. po I/18, cize tie 4 min mozno uberie
Nemal na sebe žiadnu nalepku o rychlosti tak som dedukoval že tých 130 môže dať ked je úplne novy!
uz aj cestu PO - Krakow zacal google ukazovat cez podspady. A to este nie su dokoncene Fricovce
LL- DS ma pekne nasliapnute aby to prekonala a aj Turany - Hubova ma dost na to že tam este nič nie je
Turany - Hubová nie je úsek, to je slovenská absurdná dráma. To vlákno môže mať aj 900 strán a nebude stále známe ani to, či sa ten úsek postaví, tobôž nie to, kadiaľ povedie trasa. Čisté čakanie na Godota.
Na odpočívadle Sibeník bude benzin pumpa Shell. Mala sa stavať spolu z odpočívadlom.
asb.sk/inzinierske-stavby/di … v-ii.-usek zo 4.12.2015
Článok informuje čitateľov o prebiehajúcej výstavbe diaľnice D1 Jánovce – Jablonov, II. úsek, a o významných objektoch, ktoré sa nachádzajú na danej trase. Generálnym projektantom na tomto úseku diaľnice bola firma Valbek, s. r. o. Diaľnica D1 patrí medzi hlavné vnútroštátne cestné ťahy prepájajúce hlavné mesto Bratislavu s najvýznamnejšími mestami východoslovenského regiónu – Prešovom a Košicami.
dik za info a aký je stav výstavby?
V niektorom vlakne som čital že sa čerpačky stavaju až po skolaudovaní a otvoreni odpočívadiel, na odpočivadle Turčianska Štiavnička tiež má stát ale zatial sa nevie aká a kedy, ani motorest este nefunguje
Cital si to vo vlakne o odpocivadlach: Odpočívadlá Tam uz dlhsie visi info o tom, ze pri Levoci bude Shellka. Ale nemala sa stavat ako sucast useku. Sutaze sa vyhlasuju osobitne.
v Sibeniku uz zrejme nastal zimny rezim, mame tam 80ku, resp. aspon dnes bola…
áno je to tak, inak v okolí LE je asi vkuse hmla, lebo ani dnes video nestojí za zverejnenie
mne sa zda, ze sa ta hmla stale presuva, stale je niekde inde, ja som mal dnes od PO po Branisko (dalo sa ist 120 - 130) a potom od Sp. Stvrtka po PP (musel som spomalovat az na 100), ale od Braniska po Sp. Stvrtok bolo cistucko
PP-Sp.Stvrtok bola celý deň brutálna hmla, okolo LE a Braniska trochu lepšie
[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=Q8uIVA9xTd8[/size]
Sibenik je kazdopadne nas5 na 100ke, cize to boli len asi take ciastocne obmedzenia na 80 pred Vianocami
Ale no zavisi to od pocasia, ked je mokro alebo hmla tak davaju 80ku
Voči kolaudačnému konaniu na druhý úsek bol podaný rozklad.
Mesto Spišské Podhradie žiada kompenzáciu vo forme minimálne 500 ton frézovanej asfaltovej zmesi. Mesto žiada túto kompenzáciu na základe využívania ciest v intraviláne mesta zhotoviteľom počas výstavby diaľnice napriek tomu, že dané komunikácie neboli v schválenom projekte organizácie výstavby.
Ahojte,
vrátim s k navigácii Sygic, ktorá sa tu preberala dávnejšie, možno niektorí používate Voucher edition ako ja kde nie sú aktualizované mapové podklady a zaujímalo ma prečo, tak som im poslal otázku:
“Mapa Slovenska nie je aktualizovaná minimálne 1rok.
Viete mi prosím povedať kedy prebehne aktualizácia?
Napr. D1 - Dubná Skala - Turana, Jánovce - Jablonov atď.”
Tu je odpoveď:
"Dobry den prajem,
Aplikaciu Sygic Voucher Edition caka coskoro zasadna aktualizacia. Po nej bude moct aplikacia pouzivat novsie, aktualizovane mapy, ktore v sucasnosti nema k dispozicii a musi pouzivat mapy o nieco starsie. Novsie mapy totiz pouzivaju iny format, ktory aktualne aplikacia nepodporuje.
Mapy aktualizujeme niekolko krat do roka, nespravujeme vsak vlastne mapove udaje. Mapove data mame od spolocnosti TomTom, a sme teda odkazani na udaje ktore maju oni v databaze, v case kedy pripravujeme nase aktualizacie.
Viacere chybajuce useky dialnice sme im uz nahlasili a dufame ze v blizkej dobe ich zahrnu do svojej datbazy, aby sa nasledne mohli objavit v nasich aplikaciach."