Tá veľká kniha Eurovia, má podtitul, Zvlnená D47. Dúfajme, že tu len nedodrží termín a podložie urobí podľa projektu.
meskanie 2. useku sa este da ospravedlnit, aj ked nic nebranilo eurovii aby zacala na tom zareze makat skor, ine podlozie ako sa predpokladalo a s nim spojene meskanie 3,5 mesiaca je ale stale nic oproti ubohosti VHS a jeho 1,5 rocnemu meskaniu zdovodnenemu tak akurat trapnymi vyhovorkami. Ak by sa dodrzali avizovane terminy, bude ironicke ze stavba niekolkokrat zlozitejsieho 2. useku iducieho k tomu cez zlty fiddic sa zvladla za niekolko mesiacov skor nez stavba lahkeho 1(Pritom termin toho 1. je stale otaznejsi nez 2.). Inak peterle, D47 robila ceska Eurovia, ta slovenska je jednoznacne jednou z najlepsich stavebnych firiem co u nas stavaju ci uz kvalitou, terminmi, technologicky ale aj preplacanim faktur…
Je to konzorcium Eurovia SK, Eurovia CS a SMS. Čo konkrétne má na starosti Eurovia CS netuším.
Trápne výhovorky majú svoj cieľ…neplatiť penále, resp. čo najmenšiu sumu. Či sú trápne, vo VHS zo zodpovedných netrápi asi nikoho…
Eurovia CS “vypomaha(la)” viac-menej len referenciami.
Eurovia SK, je len organizačnou jednotkou Eurovia CS. eurovia.cz/cs/struktura_spol … eurovia_cs
Na Pribine sa už svahy zosúvajú, tak zatiaľ nechváľte.
Tie spiny Eurovia to teraz budeme len dufat aby to co postavia tu vydrazalo aspon 10 rokov. Take chyby tak velkej spolocnosti ako je to mozne? Vsak to ako ked das olej vymenit na aute a oni ho nevymenia. V tej Ostrave uz prekopavali dialnicu a teraz zase?
Eurovia SK je samostatna akciovka - orsr.sk/vypis.asp?ID=199309&SID=4&P=0), no funkciou tej bolo hlavne zabezecit dostatok jednak referencii jednak technologii a jednak skusenosti pre Euroviu SK v jej zaciatkoch, kedze byvale cestne stavby na velkych zakazkych makali viacmenej len ako subdodavatelia
No k tej zvlnenej dialnici by som bol opatrny koho obvinim lebo pokial ja viem tak ten “bordel” tam dovolila nasypať RDS a teraz ich z toho obviňuje … ( nevravím že to nie je chyba eurovie )
Ze sa zosunul nespevneny svah zarezu sice nie je OK, ale budiz, to sa vpyvom dazdov moze stat, stalo sa to predsa aj na 1. useku co robil VHS a ako pls v niektorom vlakne pisal, stalo sa vraj kedysi aj na privadzaci v KE. Avsak Eurovii (tej slovenskej) sa napriklad na rozdiel od takeho DPS nestalo, aby niektory z jej mostov (len na R1 postavila neurekom a k tomu nie hoc akych) musel byt uzavety, lebo mal problemy, lepsie povedany ziaden z nich problemy nemal, nieto este zeby spadol (na rozdiel od nemenovaneho ceskeho mostostavu). Takze ak 10 rokov vydrzalo to co popostavial napriklad taky VHS, niet dovod sa obavat o stavby Eurovie, zvlast ak jej niektore starsie stavby (obchvat Fricoviec, M-J III) zatial bez problemov sluzia
23.12.2014:
most Spišský Hrhov:
- výsuvná skruž je ešte stále na posledom zábere
most Klčov: - výsuvná skruž sa po dokončení ľavého mostu, presúva po ňom späť na miesto kde bola pôvodne poskladaná, o 11:00 začali skladať žeriavy takže Vianoce asi strávi na moste
- gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24047
zárez Klčov-Nemešany, most Nemešany, násyp Nemešany:
-nikde žiadnej živej duše ani techniky, asi už zazimovali - gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24037
Atolentak, pekné zábery. Ten majstrovský kus /pravý most na Klčove/ na pomery Eurovie trval dlho dialnice.info/gallery/image_page … e_id=20320 , lebo dlho trvalo, kým tu skruž zmontovali. Ale potom zábery pribúdali každých 20 dní /x6 polí/, celkom za 4 mesiace. Po Novom roku budú “dvě podívané” a to 1. ako preložia presuvnú skruž z P-mosta na Ľ-most a 2. rýchlosť stavby Ľ-mosta.
Aspon mozem potvrdit, ze je to skutocne to a ze sa neskryvaju za nieco ine, aj ked to mohli zistit skor…chlapci uz ale avizovali davnejsie, ze posun par mesiacov bude,kvoli betonu atd atd, aj malych problemov sa nazbiera a duplom na useku zarez-most-zarez-most…

…náladu na ďalšiu hodinu brodenia sa v blate
)
Toto potvrdzuje len to, ze ake casovo ci fyzicky narocne je podelenie sa o zaujimave pohlady ohladom vystavby atd…mne osobne sa pri obhliadke niekedy ani z auta nechce vyjst, nie to este prejst par metrov, ci mozno km
Preto by som sa skutocne chcel podakovat vsetkym, nebudem menovat, vsetci vedia, ktori to su, ci uz na tomto alebo inych usekoch, dik, ze si tieto pohlady nenechavate len pre seba a ze sa viete zadarmo podelit, len tak dalej, super praca

No k tej zvlnenej dialnici by som bol opatrny koho obvinim lebo pokial ja viem tak ten “bordel” tam dovolila nasypať RDS a teraz ich z toho obviňuje … ( nevravím že to nie je chyba eurovie )
Neviem ci to stavali spolu RDS a Eurovia ale ak nie tak je zodpovedna Eurovia. Ako im mozu diktovat ako stavat? ci to mali take zmluvy pochybne? ja som len amater a nerozumiem sa tomu.
Betonárka Kurimany 12. 9.2011 gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24124
Betonárka Kurimany 26.12.2014 gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=24120
“Na stavbe diaľničného tunela Šibenik dĺžky 588 m bolo dokončené betónovanie sekundárneho ostenia a v súčasnosti prebieha betonáž žľabov, obrubníkov a káblovodov. Začala sa aj injektáž stropu a príprava podkladu pre hlbenú časť tunela.”
ita-aites.cz/cz/aktuality/ak … blice.html
A pridal som aj priečny rez tunela Šibeník: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=24145

Neviem ci to stavali spolu RDS a Eurovia ale ak nie tak je zodpovedna Eurovia. Ako im mozu diktovat ako stavat? ci to mali take zmluvy pochybne? ja som len amater a nerozumiem sa tomu.
RDS je zrejme preklep, spravne by to malo byt RSD. A RSD nie je zhotovitel - stavbar, ale objednavatel - stavebnik. Diktovat im mozu teda jednoducho tak, ze zjednodusene povedane pri zmluve o dielo je objednavatel veritelom a zhotovitel dlznikom. A dlznik nam tu teda “iba plnil” pokyny veritela.
Keď sa človek špŕta po nete, zvyčajne niečo nájde, napr v časopise predajcu a prenajímateľa lešenia a šalovania Doka SK o moste nad Lodným potokom v Sp. Hrhove /JaJa2/: SK_DokaXpress_2013-02.pdf /treba dať vyhľadať v googli/.
Alebo ako šalovali most cez Štvrtocký potok na JaJa1 príp. most cez Bicír viď staršie číslo časopisu od Doka DokaXpress_2-12_sk_final.pdf /treba tiež vygúliť/.
Podľa agentúri JPP sa rieši možnosť otvorenia dialničného úseku Ja-Le v polovičnom profile.