D1 Hubová - Ivachnová

Tak tomu napájaniu v Hubovej nerozumiem. Jediné plynulé napojenie je od Žiliny na D1.
Z RK do ZA to pôjde kolmica? Autá úplne zabrzdia z diaľnice? Čo sa neurobil nejaký dočasný plynulý pás?
Z RK sa bude dať dosť na D1?
Z D1 sa bude dať ísť do RK?

5 lajky

Už mi to nejako vychádza, ale tá nová asfaltová cesta je riadne úzka. Keď pôjde auto / TIR z RK na D1, to sa postaví do stredu cesty? Do tej úzkej? Kde tam je nejaké rozšírenie na odbočovacie pruhy? Čo to neurobili plynulé napojenie na I/18?? Však kým sa postaví Turany - Hubová, to tak skoro nebude …

Myslím, že ten nový pás paralelne s I/18 je len dočasný bypass, ktorý bude využívaný počas opravy I/18.

mne to tiež tak vychádza, veď nikde sa neurobilo prepojenie na D. Z toho mi vychádza, že koniec 25, je v ohrození. Pochybujem, že za , cca 1/2 roka stihnú spraviť repas jestvujúcej I/18 , odstrániť nový prepoj, a ešte napojiť D. To mohli radšej napojiť D na I/18, celý v pravom pruhu a k nemu provizórne napojiť I/18, napr aj kolmo.

nemyslím si, podľa mňa sa to bude otvárať s týmto bypasom, keďže v smere zo Žiliny na D1 je to už plynulo vyasfaltované a napojené

1 lajk

Bypass pri Hubovej ma uz ciary a permanentne znacky s esickom na neho. Samozrejme v esicku 30, ktoru nikto nikdy dodrziavat nebude

tuje aj videjko + debata Pozretia: 2,8 tis. · Reakcie: 30 | Náhradná cesta | By Peter | Facebook

Pozretia: 2,8 tis. · Reakcie: 30 | Náhradná cesta | By Peter | Facebook

tu je križovatka Hubová v smere od Žiliny

krizovatka Hubova

vyšlo nové video, tak tomu napájaniu v Hubovej nerozumiem absolútne … tam mi to vychádza protismer, čas:
1:04 - z RK odbočovací pruh do protismeru?

Kde je zjazd z dialnice? To budeme dávať prednosť voči I/18?

ja som z toho magor ..

1 lajk

Link na video kt. je na YouTube: VÝSTAVBA DIAĽNICE D1 HUBOVÁ - IVACHNOVÁ - 5/2025

3 lajkov

A tá hromádka štrku im tam furt nezavadzia ??

podľa mňa keby to odkopali tak sa im to cele zosunie…preto to tam nemyzne…
na tej tvojej fotke to tam vyzerá že im to tam prasklo alebo je to len ta textilia čo tam kladu…

3 lajkov

ziadna hromadka strku im tam nezavadzia. Caka sa na jaskyniarov, dokym spravia v tej jaskyni, pod tym neodkopaným zárezom, výdrevu. Maju rok času to tam dokončiť.

10 lajky

Ten odbočovací pruh je podľa mňa predpríprava, keď sa dokončí Turany-Hubová, aby si vedel z RK odbočiť na diaľnicu do Turian a teraz tam bude podľa mňa zákaz odbočiť doľava. Osobne si myslím, že táto nová cesta zostane a pôvodné teleso I/18 zanikne.

Traverza, resp. frostbite, ty už si nič nemysli, tá dočasná cesta sa samozrejme zruší a bude sa jazdiť po zrekonštruovanej ceste I/18

2 lajkov

@garip a vies ako sa bude napajat? T alebo kruhac?

Tu sa bavime o napojeni dolezitej jednotky na dialnicu, ktore bude “docasne” minimalne dekadu.

V galérii bol výkres ku tomu napojeniu, treba hladat, bude to samozrejme T križovatka

Myslím si, že frostbyte je teraz casperix. Ale možno má 2 kontá…