tema by uz mala byt znova viditelna:
podla facebooku sadla pata mosta o niekolko cm
Ako som písal v príspevku na konci decembra, idú sa meniť ložiská, momentálne sú východné opory mosta uložené na dočasných ložiskách, mostné závery sú vybraté a repasuju sa vo vyrobni v Srbsku.
Niečo podobné sa riešilo aj na R2 pri Košiciach minulý rok. Subdodávka lajdácky osadila ložiská.
Toto riešime už rok. Hýbu sa pomaly, ale isto. Prezri toto video z miesta presne spred roka https://youtu.be/mSSQpEmkaAM?t=224
na úseku medzi mostom SO 215-00 a Estakádou (zosuvné územie nad obcou Lisková) dnes dokončili položenie 1. vrstvy živice
Tak to je mílnik. Uz je v podstate celý úsek prejazdný po vozovke.
Ano bol som tam pozrieť. Je to spravené už v oboch pruhoch. Takže si pekne mákli. Skôr to vyzerá, že sa trápia s dokončovačkami ako PHS, ktoré sú rozrobené ale nedotiahnuté, odvodnenia, žľaby, terénne úpravy… Poliaci by takto urobenú vec za dva mesiace otvárali.
Ak sa tam budú capkať ešte 8 mesiacov tak by to bola hanba. Ráž by mal do toho fúknuť.
dnes som išiel, okolo preložky nájazdu za hubovou, smerom od ZA. Čiste len osobne dojmi. Zjazd aj nájazd na dialnicu bude cez pravý priebežny pruh, ktorý bude obojsmernny, a naň sa bude cca v stede nájazdu, prakticky kolmo napájať I/18. Je to len môj pohľad, ale v konečnom dôsledku by to bolo veľmi konforné a logické napojenie dialnice. Skúste mi niekto potvrdiť, alebo vyvrátiť moju teoriu??:
Nerozumiem čo sa na privádzači deje podla zverejneného výkresu tu na fóre. bude sa uplne prekladať 1/18? alebo to sú len privádzacie pruhy co sa buduju.
Nahral som do galerie nejake fotky z poslednej NED 20.04.25. Pozrel som cast pred Vychod. Portalom tunela Cebrat, estakadu s krizovatkou nedaleko VP Cebrat, usek pri Martinceku a aj usek nad Liskovou…
Asfalt je dotiahnuty od estakady s krizovatkou (asi 600m pred VP) az po premostenie zosvneho uzemia nad Liskovou. Ako zacina premostenie od Ivachnovej. Medzi tym premostenim zosuvneho uzemia a mostom ponad Vah je medzera, ale tam to vedia dokoncit raz-dva…
Na stavbe mi vsak povedal jeden clovek, ze nejaky most nad Hrboltovou ma problem kvoli zosuvu. Iny clovek zase spominal, zeby do konca augusta by mala byt stavba ukoncena. Zrejme nasledne sa bude este riesit kolaudacia a skusky v tunely. Takze do konca roka 2025 by mohli po tomto useku prejst auta.
Ti co sa tam vyznate, skuste sa k tomu vyjadrit…
Neviem ake vazne to tam je so zosuvmi… no stavba vyzera byt ze je uz v cielovej rovinke
Usek za ZP Cebrat som nebol pozriet…
Vie niekto niečo o tom moste a zosuve?
tam bude zjavne nejaky vacsi problem, mam obavy ze je ohrozeny aj ten posledny termin kvoli tomu.. fakt prekliaty usek asi..