ak pojde vsetko podla vyhlaeni vlady, tak toto by mal byt prvy usek stavany v ramci programu PPP, ale ci to ozaj tak bude je otazne. podrobne trasovanie aj s popisom tu
Toto sa má začať stavať najneskôr v r. 2006, inak už je absolútne nemožné po technickej stránke stihnúť spojenie D1 BA-KE v r. 2010 aspoň na 1/2 profil. Technicky je toto posledný rok, kedy sa musí začať s výstavbou a aj tak by to bolo veeeľmi veľa snaženia sa, aby sa za 4 roky dali postaviť úseky medzi ZA a RK.
ak vyhraje (co zhruba je uz jasne ze vyhral) variant cez turiec, tak ruzomberok bude logicky potrebovat jeden privadzac z mesta na dialnicu dalej co sa variantnych rieseni privadzacov tyka, zavysi to aj od dalsej veci a to konkretne ako dalej bude trasovana R3 v smere RK - DK, kedze variant DK - kralovany by vychadzal drahsie ako RK - DK s tym ze medzi RK a turanmi by bola R3 “vedena” po D1.
Nic som neprestrelil, toto je forum o dialniciach a rychlocestach. preto nie je ani privadzac ako privadzac. Ak povedie R3 cez MT , tak v RK sa privadzac k D1 ako 4 prudovy stavat nebude, iba ako dvojprudovy, cize ekvivalent k ceste 1. triedy.
Tie varianty stvorprudovej cesty cez RK su vsetky zle. Najlepsi by bol takyto: v smere od pripojky k D1 cerveny variant V2 az po krizovanie s modrym variantom a pokracovanie po modrom variante V3 az po dnesnu svetelnu krizovatku na BB v tvare T. Odtial je az po juzny okraj RK stvorprudovka (aj ked pravda ze s obmedzenou rychlostou) a tento usek moze docasne sluzit v trase R3.
Samotny variant V3 uplne zbytocne a nezmyselne posuva pripojku k D1 smerom na vychod.
Johann , toto su co za fabulacie zase?
To akym myslienkovym pochodom si na to prisiel? Co by sa take zvlastne stalo, keby sa relizovala napriklad kombinacia variantov V2 a V3 ?
Ale ano prestrelil myslím tvoj príspevok o víťazstve hlúpeho rozumu, z toho totiž vyplýva že kto s tebou nesúhlsí je hlupák.
Nehnevaj sa ale kombináciou V2 V3 by si doviedol dopravu a hlavne tranzit do centralnej mestskej zony a neodstránil z nej.
Videl si niekedy trasovanie RC Liptovská osada - RK ? Ak áno mal by si vedieť že varianta V2 je trasa R3 a východný obchvat RK. To znamená že keď sa vyberie iný variant ako V2 tak sa už nepočíta s RC cez Donovaly. Už je to jasné?
Hlupak je ten, kto presadzuje hlupe riesenia , vyhovujuce uzkej skupine na ukor vacsiny. Aj ked je pravdou, ze zrejme este vacsim hlupakom bude ten zastupca vacsiny, co to dovoli
Kombinaciou V2 a V3 tranzit do centralnej mestskej zony nedotiahnes, lebo ta zacina az zapadne od Hypernovy. A co povies v tomto zmysle na taku Pov.Bystricu?
Vychodny obchvat RK neviem posudit, nevidel som ziadne nakresy, ale v tejto suvislosti si dovolim jednu poznamku. Keby sa u nas k cestnym stavbam nepristupovalo tak megalomansky, tak by mali dnes motoristi citelne vacsi osoh a uzitok z celej cestnej infrastruktury.
Trasovanie LO-RK som nevidel, ale velmi rad by som si tych 5 nezmyselnych tunelov na tejto trase niekde pozrel.
Ohladom variantu V2 nie je jasna este jedna vec. Naco by bol Ruzomberku stvorprudovy privadzac, ak tadial nepovedie R3?
Dalsia vec: Podla mna bude potrebovat RK zvlast privadzace k D1 aj k R3, ak by tato viedla cez RK. Nemyslim, ze pre RK bude postacovat jeden spolocny privadzac k D1 aj R3. Takze ak sa zatial vybuduje napr. privadzac V4b ako dvojpruh, vobec to nemusi ovplyvnit buducu trasu R3, ktora moze kludne viest trasou V2 alebo V2+V3.
U nás sa k výstavbe diaľnic nepristupuje megalomansky. Veď ešte klesajú nároky pri výstavbe D1 a D3.
Ak považuješ D1 a D3 za megalomanské, tak potom si ešte nevidel megalomanskú diaľnicu, kaviarista.
Takéto stavby sú napr. v USA bežné, že sú vedené cez rôzne pohoria v dĺžke aj 600 km, dokonca ako 8-prúdové a tiež ich financujú a stavajú aj 10 rokov.
Naopak, ja som ešte aj za to, aby aj R1 bola stavaná na parametre diaľnice, podobne aj R4 KE-Milhosť.
Ak mas k dispozicii napr. 10 mld. rocne na dialnice a pustis sa do vystavby 100 mld. zilinskych tunelov s luxusnymi parametrami, je to megalomania. Ak by si mal k dispozicii 50 mld. uz by to bolo v inom svetle.
Dufam, ze sa to u nas dostane aspon nad 25 mld. rocne.
A existuje tu este jeden dolezity moment. Ty si stavbar, tebe hrdost neda , aby sa na vystavbe setrilo na ukor kvality a parametrov. Ja som ale motorista-praktik. Mna samotna stavba az tak hlbkovo nezaujima, ja sa len jej prostrednictvom potrebujem co najkomfortnejsie dostat do cieloveho bodu zvolenej trasy. Ako som uz pisal inde, radsej 200 km rychlociest s chybami krasy , ako 100 km superdialnice.
no V1 je pripojka na vychodny obchvat mesta, cize R3 by bola o tunel kratsia… na tom poli medzi dvojprudovkou na BB a myslenym privadzacom v smere konca V1 po biely potok je planovany obytny subor 2015-2025… takze s V2 to ako s V1 neprichadza v uvahu ak vychadzali aj z UPN RK.