D1 Hubová - Ivachnová

Co sa zmenilo? V roku 2006 bola expertiza na 14mld Sk

devil ale mas hotove pripravne prace, podla mna by to pred volbami mohli stihnut

• neviem aka bola expertiza v 2006, 11,5 mld. bola cena pri spustani PPP.

• ja som spochybnil postavenie 2 km tunela za 30 mesiacov, to nema nic s pripravnymi pracami ako bolo odlesnovanie svahov.

aj vybudovanie pristupovych ciest a priprava portalu nieco trva

cena isla mozno dole, ze vyhodili MUK likavka, to by docela aj odpovealo a aj korespondovalo z indexom rastu prac .. tunel sitina dokazali urobit docela rychlo a tiez to bolo 1,5 km tunel.. cize v tomto by som tiez nebol az tak skepticky .. nechajme sa kazdopadne prekvapit

borik stavali pokial si pamatam 2005-2009 a sitinu 2003(4)-2007. mimochodom aj PPP terminy boli 39 mesiacov sprejazdnenie a 45 mesiacov kolaudacia.

Takže je predpoklad, že v prvej fáze nebude ani MÚK Likavka, ani MÚK Martinček? Lebo z tých vizualizácií som mal dojem, že MÚK Martinček s privádzačom k Likavke by bol ešte drahší než MÚK Likavka

Borik stavali 06/2006 - 11/2009, z toho samotny tunel sa zacal razit az v r. 2007. Aj tunel Cebrat sa planoval razit az vyse rok po zacati vystavby PPP, co vychadza dokonca na menej ako 30 mesiacov. Raziace podmienky sa ocakavaju relativne priaznive.
Portaly su takmer pripravene, pristupove cesty vybudovane, prakticky do mesiaca od zaciatku vystavby sa moze zacat razit. Pripravne prace usetrili takmer pol roka. Skor zabudame na to, ze su tu zatial najnarocnejsie mosty v SR s narocnym zakladanim a zaroven aj najvyssie doteraz postavene (najvyssi 59 m, asi 2 dalsie cez 40 m).

milos, tazko povedat, to bola len moj domienka na zaklade znizenej ceny a debate ze MUK likavku vypustia

Rozhodnutie o zrušeni MUK Likavka, je dôležité aj z hľadiska napojenia R3 na Oravu, ak to nebude v RBK,ale Kraľovany, alebo Hubova tato MUK straca svoje opodstatnenie.

nieco sa mi mari ze uz je rozhodnute, ze R3 pojde na sever od Hubovej

Ale prečo by MÚK Likavka strácala svoje opodstatnenie kvôli R3 v Hubovej? Veď MÚK na D/RC nie sú iba s inými D/RC, ale väčšinou s inými cestami a I/59/E77 je natoľko významná (a bude významná aj v prípade dobudovania R3 cez Komjatniansku dolinu do Hubovej), že je ťažko predstaviteľné, že by nemala MÚK s D1. Iná vec je duplicita plánovaných MÚK Likavka a Martinček, ale jedna z nich musí byť, ja sa prikláňam k MÚK Martinček, lebo sa dá vybudovať s menšmi zásahmi do prírodného prostredia

Co som pocul tak R1 mozno bude az do RK ak ano tak aj tu bude koncit z napojenim na D1 lebo cesta 1 triedi to je usek likavka DK bude rozsirena o pomali pruh … . Podla ma D1 vychadza preto lacnejsie lebo teraz uz niesu v stavebnom plane zapocitane pripravne prace…

FYI pruh pre pomale vozidla bude len v useku Jasenova - sedlo Brestova, nie v celom useku Likavka - Dolny Kubin.

viewtopic.php?f=35&t=14594

spomina sa, ze sa ma zacat s vystavbou buduci rok aj na tomto useku .. to by bolo viac ako dobre ..

Len kedy to bude, tam je vyhlásenie tendra naplánované tuším na začiatok budúceho roka, tak v prípade bezproblémového “vytendrovania” by sa úsek mohol začať stavať len o pár mesiacov neskôr ako úsek Jánovce-Jablonov, najlepšie keby stihli ešte stavebnú sezónu (aspoň jej časť - možno jeseň) v r. 2011.

No sutaz na tento ma byt vyhlasena v januari 2011 a samotna vystavba toho useku sa pocita tak máj až jún 2011

V tomto mesiaci by vraj mal byt vyhlaseny tender na stavebne prace. Som vcelku zvedavy, kedze nebolo vydane este ani predbezne oznamenie, ani tender na stavebny dozor.

A snad sa rovno dozvieme aj cenu (namiesto 518 mil. € hovoril figel o 400 mil. €) a dobu vystavby (pripravne prace boli urobene vo velkom rozsahu, PPP aj figel ratali s 30 mesiacmi pre tento usek). Ak vsak zlozitejsi usek Levoca-Jablonov mal dobu vystavby 40 mesiacov, silne pochybujem, ze usek s 2 km tunelom bude rychlejsie hotovy, aj ked tunel Cebrat ma vyrazne lepsie podmienky na razenie.

Uz je koniec mesiaca a ziadny tender na Hubova - Ivachnova vyhlaseny nie je a to Figel hovoril ze stavat sa zacne na jar.

Presne, ani predbezne oznamenie, ani tender na stavebny dozor, ani ziadne informacie. Zacnite sa viaceri ozyvat, pri useku Janovce-Jablonov to pomohlo a koncom novembra nan tender vyhlasili :slight_smile:

Uprimne, pres.at dalsiu stavebnu sezonu by bola obrovska chyba sucasneho ministra.