To nemôžu myslieť vážne, vyhlásiť tender v januári a v máji začať stavať . Alebo sa to predsa len dá, takto expresne rýchlo za 4 mesiace všetko urobiť, samozrejme bez nejakých odvolaní??
dat sa to da, ale ako hovorim je to privelky optimizmus…ja som tu relaciu nevidel tak vlastne ani neviem co presne (ne)povedal…
4-5 mesiacov je bezny termin na vyhlasenie az vyhodnotenie tendra. Avsak tender v takej vysokej sume na 1 stavbu sme tu tusim este nemali (st. expertiza je na tento usek 518 mil. €) a preto tiez neverim, ze sa zacne stavat uz v maji
ale v principe mozu kludne stihnut tuto stavebnu sezonu, kedze pripravne prace su viac menej hotove ..
nechame sa prekvapit, ja budem povazovat za uspech, ked sa tento usek zacne buduci rok vobec stavat a dokonci sa do roku 2014
a ked vypustia MUK likavka a nahradia to MUK martincek spolu s vyhladovym vychodnym obchvatom RK, tak to bude mat figel u mna dalsi bod k dobru za rozumne riesenie
http://www.hbh.cz/reference/?tx_odreference[uid]=40&cHash=d963bd4143d4897a77c9779a591baf3b
Tu je vizualizacia MUK Martincek z Jula tohto roka. Napojenie dialnice na cestu I/59 je riesene paralelnou cestou popri D1 od krizovatky az do Likavky. Neviem ci sa s napojenim vych. obchvatu RK do MUK Martincek pocita do buducnosti (zatial tam ziadne vetvy na juh nevidiet), lebo teraz v tom nejaky funkcny rozdiel oproti MUK Likavka nevidim (Likavka by mozno bola drahsia?)
na MUK martincek by mala koncit R1 .. cize by to bol aj vychodny a severny obchvat RK ..
vid aj mapy a ortofotomapy v galerii ..
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=8320
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=8901
kazdopadne by sa az tak moc nestalo keby sa MUK likavka vypustila
resp povodny vychodny obchvat RK, kadial by mohla ist R1 ..
Podľa informácií čo som ja počul, celý východný obchvat RK resp. R1, ďalej MÚK Martinček a zatiaľ ten “privádzač” I/59 budú súčasťou jednej stavby s úsekom D1 Hubová - Ivachnová, uvažuje sa, že to pôjde tiež cez PPP projekt ako celok a budeme prekvapení, čo všetko v tom bude zahrnuté.. Križovatka Likavka v jej predošlej podobe sa vypustí, preto ten “privádzač” I/59 do priestoru kde mala byť situovaná.
ze by chceli spojit celu R1 od BB po D1 s tymto usekom ? neviem ci je to najstastnejsie riesenie, ale budiz
Zase sa bojime tuneloveho useku ako cert kriza? Ak to pojde cez PPP, bude to len dalsie zdrzanie . Nech to radsej postavia ako 2 nezavisle stavby, prioritou musi byt, az nasledne poriesenie prevazne lokalnej dopravy.
To by bolo fakt prekvapenie, kedze Figel zatial prezentuje ako strategiu rozdelovanie na co najmensie useky kvoli zvyseniu konkurencie
PPP su odporucane v nasich podmienkach robit na cca 20-30 km usekoch, co by sedelo. Navyse, tento usek bol povodne urceny ako pilotny projekt PPP, cize je dost mozne, ze nejake materialy nan su uz tiez pripravene.
Osobne by som vsak bol najradsej, keby to boli 2 samostatne stavby (a kludne rozdelit aj samotnu dialnicu na useky Hubova-Likavka a Likavka-Ivachnova, bez MUK) a ak by sa to financovalo z KF+ŠR.
O PPP projekte Hubova-Ivachnova sa hovorilo este za dzurindovej vlady:
cache.murk.sk/?ro=2005&ci=01&cl=02
julius, to je to je ten pilotny projekt PPP, ktory spomina Andrej
ked chcu v januari vyhlasit tender a buduci rok stavat tak to PPP bude len nejaky blud…navyse priprava vychodneho obchvatu RK a ostatnych veci je “kusok” za D1 okolo RK, skor by som to povazoval za wishful thinking
Ano, uvazovalo sa o Hubova-Ivachnova ako pilotnom PPP projekte, ale nakoniec to zmenili na LL-Turany a Hubova-Ivachnova sa mala cez PPP stavat az po vyhodnoteni pilotneho projektu.
Ani ja to nevidím tak, že by sa mala na budúci rok stavať aj MÚK Martinček s privádzačom k Likavke.
BTW - nezdá sa aj vám celá MÚK Martinček aj ten “privádzač” navrhnutý zbytočne megalomansky? Mne teda áno Samé nadjazdy a vysoké násypy. Privádzač by som si skôr vedel predstaviť na opačnej strane D1, kde nie sú také výškové rozdiely, na tých vizualizáciách to vyzerá takmer ako keby nam bola ešte polovica ďalšej D1
Táto podoba MÚK
http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=8320 sa mi zdá oveľa prijateľnejšia než tá na vizualizáciách, ešte keby z kruháča viedol privádzač medzi Likavkou a telesom D1, tam by stačilo oveľa menej mostov a oveľa kratších, nakoniec popod D1 na terajšiu I/59.
viewtopic.php?f=35&t=14251
400 mil. €? To je podstatne menej, ako je uvedene na stranke NDS (518 mil. €). Cena moze byt samozrejme nizsia o vykonane stavebne prace, nebude vsak nizsia o viac ako 10 mil. €.
Zaroven figel uviedol dobu 30 mesiacov, co sa mi zda tiez dost optimisticke a osobne si myslim, ze maju co robit, aby cely usek spolu s tendrom stihli do volieb 2014 otvorit. Uvidime
najlepsie bude, ked sa nebudu zaoberat tym, co sa da a co sa neda stihnut do volieb
Ano, nie je dobre, ked sa stanovuju terminy cisto na volby (potom to dopadne ako slavny most pri spisskom hrade), ale terajsi stav pripravy usekov figelovi nahrava na to, aby sa mohlo v samotnom r. 2014 otvorit vyse 100 km D a RC. 60 km na D1 z PPP1, 30 km na R2, nieco na D3 ci pripadne otvaranie prvych usekov PPP3.
Samozrejme, budem rad, ak sa nebude politikarcit ako doteraz a co sa bude dat, otvori sa uz v r. 2013 a co sa nestihne sa naopak nebude zbytocne urychlovat kvoli volbam
som rad ze sa pouzila cenova expertiza z 2007 - 11,5 mld Sk. 2,5 roka je vsak tazko predstavitelny cas pri tunelovom useku. kratsie tunely sa robili do 4 rokov.