D1 Hubová - Ivachnová

To je este z polovice decembra, stav z polovice januara by sa nedal vypátrat?

Viac ako polovicu času medzi polovicou decembra a polovicou januára boli dovolenky. Alebo mali tunelári rúbať hlava-nehlava sviatky-nesviatky? Či? Či či čí?
Keď nastane správny čas, odpoveď nájdeš na tom istom mieste.

Ako je to s tými povoleniami a papiermi na západný portál tunela Čebrať?? Vie niekto? Za rok novej vlády to papierovo asi nikam neposunili. Alebo sa mýlim? Nejako sa o tom nikde nehovorí, ani v rozhovoroch, možno som niečo prehliadol .

stale na mrtvom bode, nic noveho :confused:

co sa tyka ZP Cebrat, tak vsetko po starom: na zapade nic nove. Avsak novinky sa maju udiat v blizkosti prelozky I/18, ma tam vzniknut nova krizovatka, okrem doteraz planovaneho pripojenia z I/18 zo smeru RK na D1 smer LM ma pribudnut zjazd od ZA na RK a rovnako aj pripojenie z I/18 zo smeru RK na smer ZA. Zrejme lobing mesta a MONDI (hlavne kvoli kamionovej doprave). Cize tento cierny variant krizovatky Ivachnova 2 uz neplati: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=41264

Bude tam aj kolektor (keďže medzi oboma križovatkami je ešte odpočívadlo? Alebo tam buchnú 80 a hotovo?

podla info co mam, len zjazd a vyjazd na dialnicu, co si samozrejme vynuti prelozku uz existujucej prelozky :smiley:

Podľa mojich pamätí, ešte z roku 19, by tie vratné vetvy mali byť integrované do už postavenej preložky. Aj keď sa prezentoval nejaký variant s komplikovaným ľavým odbocenim pri vjazde z i/18 na D1. Ale je to už dlho, veci sa mohli odvtedy dosť zmeniť a aj pamäť po takom čase už neslúži…

chalani, nahodou nejaku skicu k tomu?
bo z toho jak to opisujete si to neveim nijak raz predstavit a na vykresy asi priskoro :smiley:

Tak možno už vo februári bude stavebko… podľa článku na webnoviny.sk koncom roka Dopravoprojekt v mene NDS doručil na špeciálny stavebný úrad na MD dokumentáciu k stavebnému povoleniu, na vyjadrenie je 60 dní…

no konecne! aleluja, uz vcera bolo po dvanastej.. snad to uz ziaden trestne stihany slavik ani dementna hrboltova nezablokuje

Je 23 mesiacov do konca roka 2023. Som zvedavy. Sekundarne ostenie dokazu robit ako rychlo?

Nie, je to 35 mesiacov. To by som sa až tak nebál.

takze MD ma uz rozhodnutie o SP na stole.. webnoviny.sk/nasadoprava/mi … kilometre/?

otazka 1: kedy to dali MD na stol?
otazka 2: kolko zo 60 dni bude MD potrebovat?
Trufnem si povedat, ze keby slo o sukromnu vec nejakej firmy internu dokumentaciu, tak ludia spravia par dni nadcasy a cim skor sa to schvali. Tu sa bojim, ze vyuziju celych 60 dni,sak zakonna lehota.
no ved uvidime. ale ako vravi regiopanter, uz vcera bolo po 12tej.

Podateľňa na MDV SR uvedenú žiadosť prevzala 27.11.2020.
mindop.sk/transparentnost/v … y-dialnice
Neviem čo znamená, že je to len 1. balík žiadosti, každopádne sú tam mosty, zárubné múry a aj západný portál tunela spolu s hĺbenou a razenou časťou a prístupová komunikácia k tunelu.
Žiadajú o vylúčenie odkladného účinku.

Pre mňa sú zaujímavé doterajšie termíny:
2/2018 → záverečné stanovisko EIA
3/2020 → rozhodnutie o umiestnení stavby
2/2021 (?) → stavebné povolenia

Minister na Exprese hovorí, že z tohoto bude možno druhý LL - Višňové, pretože sú údajne problémy s jedným členom konzorcia (zatiaľ iba náznaky).

Nebodaj chce poslat domov stavebnika za to, ze stat nevie obstarat jedno stavebne povolenie?

Minister NA EXPRESE - “schyluje sa na druhe Visnove”- moj vycuc … tak teraz neviem ci sa mam smiat alebo plakat

Spomínal niečo o tom, že stavebník nedokáže spraviť precenenie na nový projekt.