D1 Hubová - Ivachnová

ja sa im popravde čudujem že je tam ruch taký aký je nakoľko sa stále čaká na štát a SP…

škoda že všetky procesy sú tak strašne zdĺhavé…ešte neskončil ani proces vyvlastňovania, keďže na katastri stále nie sú prepísané parcely… čiže tento rok asi SP ešte nebude pri tomto tempe

Myslím, že na tých zosuvoch aj dostavbe mostov majú stále dosť roboty, takže asi lepšie to urobiť teraz a mať s tým pokoj, aby mohli po získaní stavebka presunúť pracovníkov k západnému portálu, kde bude roboty tiež vyše hlavy, ak nebudú chcieť stresovať s dokončením na doraz ku koncu roka 2023.

tempo na povrchovej casti useku je presne take ze do konca roka 2023 ostavaju 3 cele stavebne sezony, to daju nie ze s prstom v zadku ale aj s dvomi

27.11. bol uzavrety pokyn na zmluvu c. 78, ktoreho
obsahom je vypracovanie dokumentacie na stavebne konanie pre zmenu stavby pred jej dokoncenim podla UR zo dna 5.3.2020

tak s tym stavebkom to este par mesiacov asi potrva

pozemky zatial este tiez nie su prepisane

tu zas ma SSC v nazvoslovi uvedene toto:
“2.7 galéria: objekt chrániaci cestnú komunikáciu v odreze pred padajúcimi kameňmi,
úlomkami skál, snehovými a štrkovými lavínami; STN 73 6100”
ssc.sk/files/documents/tech … tp_020.pdf

Dodatok na vyhotovenie DRS, pre km 11,050-12,350 a 14,875-15,025:

crz.gov.sk/zmluva/5163441/

Otázka pre zainteresovaných, pripravuje sa táto DRS ako súčasť DSP pred konaním k vydaniu SP? Inak povedané, má tento úsek SP? Podľa mojich informácií nemá, ale možno sa mýlim.

Pri Ivachnovej som zazrel prace na podjazde pre lesnu cestu. Videl som armovanie vystuze na vycodnej strane.
google.sk/maps/@49.0899658, … a=!3m1!1e3

Pozeral som kataster, tak už sú zaplombované niektoré podiely na základe rozhodnutia o vyvlastnení, no ak stavebko vydajú až po úpravách na katastri…tak to ešte bude na pár mesiacov

Rozbehli sa už práce v novom roku? Síce teraz trochu mrzne …

ano, prace sa uz rozbehli ako v tuneli, tak aj na povrchovych castiach useku.

minuly tyzden som sa pohyboval v okoli Likavky-tam som pracovat nikoho nevidel…

Nemáte niekto nejaké info o stavebnom povolení?

ani si tam vidiet nikoho nemohol, kedze s pracami sa zacalo vcera

Išiel som dnes cez RK, riadne tam snežilo, zrejme trošku sa posunie začiatok stavebnej sezóny. Pár chlapov bolo vidno z cesty + zopár strojov. Pred Ivachnovou si vybudovali stanovisko, robia ten most popod diaľnicu smerom na urbár + chlapi tam viazali roxory.

google.com/maps/@49.1007146 … a=!3m1!1e3

je tam aktualna mapa z useku z jesene.

“S dokončením stavby počíta rezort v roku 2024.” Dobré vedieť…

Len pre doplnenie, tu je príslušný a súčasne aj posledný dodatok k zmluve, ktorý obsahuje aj rekapituláciu navyšovania ceny tohto úseku:

crz.gov.sk/data/att/2682587.pdf

Ahojte, viete povedat v akom stave je tunel, kolko ma vyrazene? dik

Odpoveď máš tu: [url]D1 Čebrať - #134 podľa garip]