D1 Hubová - Ivachnová

Na prelozke I/18 pri Ivachnovej som pred tyzdnom videl uz asfaltovacie stroje, este sa neasfaltovalo.

V pondelok sa (sice vlazne ale predsa) pracovalo aj na SO 201, montovali sa voziky na dalsiu pripravenu “psiu budu”. BTW, neviete, ako je to so zmenou UR na stavbu ?

Posledne cislo Ruzomberskeho hlasu uvadza, ze uzemne konanie na zmenenu trasu este ani nezacalo,cize v auguste 2019 urcite nebude vydane. Co sa tyka mosta 201,tak mam pocit, ze vzdy ked idem okolo, vidim tam len zeriavy,ale ziadny pohyb. Jedine pozitivne je asi to,ze na spojnici Likavky a Ruzomberka sa stale pohybuju vyklapacky Vahostavu,tak dufam,ze to vyvazaju vytazeny material z tunela.

razia stale, ale ako to uz niekto vyssie spomenul, kym nebudu povolenia, ani prerazeny tunel nepomoze. sekundarne ostenie v nedohladne. len bude svetlo na konci tunela :slight_smile:
(a ja osobne papiere skor ako v Q2/2020 necakam)

ZLE SPRAVY…
ta3.com/clanok/1161016.html

Skor ide o dobre ako zle spravy, teda ak sa NDS-ka dokaze konecne spamatat. Mesto sa totiz odvolalo voci ciastkovemu uzemnemu rozhodnutiu, prave kvoli tomu aby to velke uzemne rozhodnutie nebolo mozne zrusit sudom.

Vid: Vydané územné rozhodnutie sa vzťahuje len na jeden most a nerieši novú časť trasy diaľnice D1 Hubová – Ivachnová.

Co je uplne neuveritelne je toto: “Dlhodobo upozorňujeme na zásadné meškanie a výhovorky Národnej diaľničnej spoločnosti v povoľovacom procese, prešiel rok od právoplatnosti záverečného stanoviska EIA a územné konanie na novú trasu diaľnice ani len nezačalo.

nejako sa v tom RK boja tej Hrboltovej, ci skor pani starostky :smiley:

Je dost smutne, ze mesto musi vo svojich limtovanych moznostiach proaktivne riesit bordel namiesto (ne)kompetentnych v NDSke.

• necakam ze do volieb sa nieco zlepsi a po volbach to minimalne urcity cas bude este horsie…

Som zvedavy ako Slovensko pokryje dieru v rozpocte ak sa to nestihne zaplatit z fondov…

Je to miestna cast RK, a teda starostku nemaju, len aktivnu poslankynu mestskeho zastupitelstva RK.

Ja len nechapem co chceli poriesit ciastocnym UR na most. Keby ze na tunel, OK, mohlo by to viest k SP na tunel a nasledne aj k realizacii sekundarneho ostenia ale jeden most ? Ved na zapade maju byt tusim s vynimkou SO 201 ktora sa stavia a ktora ma platne SP len 2 male mosty, tusim z prefabrikatov…

Ad Hrboltova - tam by to chcelo take male “docasne” opatrenie (docasne = do otvorenia celeho useku D1 Hubova - Ivachnova) - na krizovatke do Hrboltovej vypnut semafor a dat zakaz odbocenia vlavo zo vsetkych smerov. Potom by tie aktivnych obcanov ich aktivizmus velmi rychlo presiel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Otazka 1: NDS a jej zamestnanci dokazuju svoju nekompetentnost preto lebo sa na viac nezmozu alebo preto ze musia plnit politicky program MOSTu (rozumej R2 najma Soroska ale aj Krivan-Tomasovce)?

Ak to prve, potom otazka 2: Moze byt vobec uz horsie, tzn. da sa vobec predvadzat vacsie dno v nekompetentnosti ?

Trochu malo pozitivneho:
Pri Ivachnovej sa na docastnej prelozke I/18 kladie obrusna vrstva, na nasype k mostu ponad D1 sa vrta, zrejme na PHS a zvodidla. Na SO 201 sa dnes betonoval zaber na vahadle na pravom brehu Vahu, smutne ze techniky (hlavne sypacej) je tam slusne, co z toho ked skoro vsetka zaparkovana.

A netyka sa to napadnute UR mostu 201-00, ktory sa meni/predlzuje? Jeho dokoncenim by ziskali pristup k tunelu mimo Hrboltovej.

R2 je predsa priorita. To mas ako s D1 LL-DS, povodny zhotovitel tvrdil, ze potrebuje o 100 mil.E viac a ze to dokonci 2021, ked MD stavbu zastavilo, NDS/MD odhadli, ze to bude o 130 mil.E viac a dokoncenie 2023.

tak idealna poda na strajky, blokacie a podme do nich ,ludia nenechajte to tak, vyzyvam tymto vsetkych kompetentnych aj politikov z radu opozicie aby s okamzitou platnostou zorganizovali a zacali strajky a blokady vramci RK a na vypadovke z a do mesta.. je cas a potrebne akutne pritlacit aby zacalo ci uz mesto alebo NDS ,ci ministerstvo dopravy konat v prospech vystavby dialnicneho useku v plnom rozsahu a aby termin ukoncenia 2022 bol a ostal zachovany a nebol ohrozeny, ludia toto tak nenechajte nebudte hlavne pasivni ale chodte do ostreho strajku a blokad, pozrite presov si vybojoval svoj obchvat ludmi obyvatelmi a proaktivnou starostkou Turcanovou a dnes sa tam uz naplno maka.. treba prudky a okamzity tlak verejnosti a obcanov aj tu pri tomto useku pokial mozno hned a okamzite zacat s blokadami!!!inak sa v tejto mafianskej zaprdenej krajine veci nikdy nepohnu dalej!!!dost bolo mafie vahostavu hrboltovej a pod grazlom ,stacilo!!!

si naivný…

hlavne nebudem stat so zalozenymi rukami ako tu poniekotri a usmievat sa na to co sa tu u nas deje ,princip a podstata je v snahe o zmenu a nie byt voci tomu lahostajni a prdiet na to.. Presovu to jedno nebolo a dosiahli v pomerne kratkom case napravu tlakom na vladu a kompetentnych strajkami a neprestavajucimi protestami a blokadami, obcania RK sa nesmu nechat zahanbit.. je to jedina cesta ako tu chamrad nds a z vlady prinutit pohnut veci dopredu ,uz toho bolo pre mesto RK akurat dost..

A pozrime sa, stanovisko NDS na seba dlho nenechalo čakať, okamžite dementovali a popreli šíriace sa dezinformácie po internete, termín leto 2022 pre tento úsek stále platí! Link:
facebook.com/story.php?story_fb … 2585738415

A nakolko sa tomuto vyjadreniu NDS da realne verit, ked viackrat v minulosti neboli dodrzane terminy?

Som bol dnes na hrade Likava a som šiel popod most 211.

pozrite si foto od prvej fotky
gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=42486

no asponze pribudaju nasypy a mosty zarovnavaju rubaninou z tunela, asponze to.. len nech makaju aj mimo tunela aj v nom, hlavne nech sa prace uz nikdy nezastavia kym sa usek nedokonci..

Kiež by to tak bolo, ale obávam sa, že budú problémy s UR a SP a tunel nemôžu už moc dlho raziť z tejto strany…

Šiel som zo ZA na Liptov, no kde sa prple (akože robí, čo vidno z cesty I/18):

1. V Hubovej nevidím rozdiel na križovatke s I/18, čosi tam robia, žeriavy tam stoja, ale nejakú čašť nového mosta som si nevšimol
  2. Pred Ivachnovou už stoja asfaltovacie stroje, most dokončený nie je, neviem čo tam idú robiť. Vyasfaltovaný je nábeh po pravej strane RK-LM.

Tempo stavby je prplanie, kde tu čosi ktosi …