D1 Hubová - Ivachnová

Presne…tempo tam vyzera byt extremne pomale..Ked to porovnam s tym ako stavaju D4/R7 kde len pri Jarovciach je okolo 30-60 strojov non stop v akcii tak je to neporovnatelne…

Tak ani ta D4/R7 neni slavna nejak svojim tempom. :laughing:

Nechapem, ze sa divite nad tempom tejto stavby. Samozrejme, ze je to pomale, kedze stavebne povolenie na zmenenu trasu je vo hviezdach.

zmena trasy sa týka iba tunela nie povrchu, tam možu makat na plne pecky
ale bohužial, v nedelu dvaja opierači lopatový pri ivachnovej, to je TOP, nikde nikoho

pri preložke I18 v ivachnovej je už odklonená doprava aby mohli dokončiť násyp

Inak par mesiacov pred dokoncenim, bude vsetka doprava jazdit cez Ivachnovu? Alebo ako to poriesia? :astonished:

neviem, ci to je az tak pravda, mne sa zda ze aj nasledneho useku smer zapad, minimalne nejakej jeho casti.
a ked aj nie, na co budu makat, ked po dostavani im to NDS neprevezme ako objekt a teda ani nepreplati? stavebnik sa kvoli tomu plasit nebude, sak aj naco, no a NDS by bola blba prevziat to skor, ako prevezme cely funkcny usek.
takze NDS staci naozaj navonok len sem tam nieco spravit + sem tam nejake medialne vyhlasenie ci clanok o nejakej buducej sutazi ci nikdy nekonciacej EIA (aby boli ludia spokojni) a mozu mat dalej “na salame”.

Ak sa zmení trasovanie pod povrchom, tak sa s veľmi veľkou pravdepodobnosťou zmení trasovanie na povrchu. I opačne. Tu je to na 100 %, ZP sú inde, ako pri pretlačenom pôvodnom určení trasy, lebo zmenu trasy a tým aj dĺžky tunelových rúr vyvolalo nie dobré trasovanie na povrchu.
[size=77]1084[/size]

NDS preplati vykon potom ako sa dokonci definovana cast, alebo usek - presne ako pri stavbe domu. Pri PPP je to ine, ale tu sa preplaca podla vykazu-vymeru. Teda NDS nepreplaca cele dielo nakonci, ani ho nemusi prevziat cele, ale preplaca potom ako sa dokonci urcita cast. 3 roky zhotovitel tvrdil ,ze nemoze stavat ani vo vychodnej casti pretoze potrebuje na nasypy rubaninu z tunela, teraz ked ju ma tak sa tam stavia extremne pomaly. Podla vsetkych dostupnych informacii je pravoplatne SP na celu vychodnu cast, ziadne trasovanie ani nic podobne sa tam nebude menit, takze je naozaj nepochopitelne preco sa tam nestavia ovela rychlejsie. Na zapadnej strane je to ine, ale to by im naozaj nemalo branit stavat na vychode.

A na margo prispevku vyssie, R7 bude hotova cca v Feb buduceho roka a D4 bude hotova tak rok nato. Tam sa stavia ako o zivot prave preto lebo zhotovitel nedostane ani 1eur pokial nebude cela stavba skolaudovana. A perlicka na zaver - D4/R7 sa takisto stavia inak ako bolo v SP/UP, su tam dokonca odvolania na sud,prerusene konania a stavebnika to zjavne nijako netrapi a stavia na plno dalej : jarovce.sk/dokumenty/temp/20 … onania.pdf

uz sa robi zarez a nasyp medzi mostami 215-216. Začali od mosta 215 cca 50 metrov. google.com/maps/@49.0957612 … a=!3m1!1e3
Už je updatovaná aj google mapa z par dni dozadu.

co sa týka preložky 1/18 má tam byť predsa osminová muk. Tzn v smere z rk na lm by sa malo dať napojiť odbočovacím pruhom na D1. Keby to urobili do polroka tak by mohli otvoriť ďaľšieho 1,3 km D1 v jednom pruhu. Z druhého smeru by sa šlo po preložke.

google.com/maps/@49.088109, … a=!3m1!1e3

Ďalšie Višňové?

1. Co ja viem tak aj vychodne od tunela je zosuv a prekresluje sa nasyp na most.

2. D4/R7 neplatí EÚ a tam je ten rozdiel… Navyše R7 nebude vo februári, nakoľko križovatka Prievoz nebude dovtedy ani náhodou hotová, však tento týždeň otvárajú 1.etapu (zo 6). Plus križovatka s D1 nebude minimálne do 2021, takže s termínmi opatrne

no a ked nevyriesia urychlene triblavinu, tak bude dalsia haluz, lebo to nebudu mat ako spojit :smiley:
(to mi pre zmenu pripomina HP - LL)

• Neprekresľoval sa iba tunel, ale aj trasa diaľnice severne od tunela
  • Na D4/R7 dostal koncecionár pôžičku aj od EIB. Keď k EIB došlo, čo tam zhotoviteľ vozí do násypov, zastavili financovanie. A ak skutočne koncesionár realizuje stavbu bez stavebných povolení s prižmúrením všetkých očí štátu, tak to je naozaj úžasné.
  • Nemyslím si, žeby sa opakovalo Višňové, aj keď človek nikdy nevie. Na všetkých mostoch ktoré majú povolenia sú nosné konštrukcie viac-menej zhotovené (okrem mosta ponad D1 vo východnej časti, ktorý tam má byť ak ma pamäť neklame). Rímsy a príslušenstvo dokážu urobiť za jednu sezónu.

gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=42526
ako uz bolo spomenute, doprava je presunuta na docasnu prelozku blizsie ku RK, tym padom sa moze zacat frezovat a burat stara cesta, aby sa mohol dokoncit nasyp novej prelozky cesty I/18.
Ako to vyzera s pracami na celom useku, si mozete pozret na aktualizovanych snimkach v google mapach (tie nebudu starsie ako 1 mesiac).

to Yoggy52: ked sa bude napajat sucasna D1 pri Ivachnovej na tento novy usek, tak urcite bude musiet byt na nevyhnutne potrebny cas uzavreta D1 od krizovatky Ivachnova po terajsi koniec useku. Tym padom bude vsetka doprava schadzat prave v tejto krizovatke a bude prechadzat po ceste I/18 cez obec Ivachnova. Na cerpacke Slovnaft si potom budu moct zobrat neplanovane volno :smiley:

tempo razenia tunela sa za predchadzajuci mesiac zvysilo, vid: D1 Čebrať - #89 podľa garip

Urcite nie. Keby namiesto presunutia dopravy na most 218-00 postavili ten 1 km usek na vychodnom konci D1 Hubova - Ivachnova, tak by sa dialnica predlzila a vsetka doprava na I/18 -D1 pri Ivachnovej by sa dostala uplne mimo staveniska(nekrizovala by sa so staveniskovou dopravou). Pritom by to cele nemuselo byt stvorpruh, ale len po miesto stredoveho prepojenia dvojpruhov D1. Vsetka doprava RK-LM aj opacne by isla najazdovou vetvou na D1 v smere od RK, ktora bude v buducnosti len jednosmerna, ale je dostatocne siroka pre docasnu obojsmernu premavku.

Lenze to by museli postavit planovany podjazd popod D1 pri Ivachnovej a urobit planovanu rekonstrukciu mosta ponad potok pri Ivachnovej, pokial viem na oboch sa este prace ani nezacali.

Este doplnim, ze celkovo ide o 1,8 km cesty, ktora sa planuje postavit/rekonstruovat a nic okrem zdraveho rozumu (ktory v NDS akosi chyba) nebrani tejto casti stavby, aby sa dokoncila a odovzdala do uzivania.

ja som to pochopil tak,že po dokončení, všetci čo nepojdu na D tak cez Ivachnovú, nie len pred dokončenim, určite smer RK, tam nebude napojenie ako od RK na LM, aj to neviem či ponechaju ten kusok bezplatný, a potom budu mat s toho ryžu

Tak pozeral som mapu a zistil som, ze to nebude prechadzat nejak velmi husto obyvanym uzemim. Cize pohoda… Cakal som, ze je to hustejsie obyvane a horsia cesta, ale mylil som sa.

Cize do RK sa pojde takto: (z RK sa pojde presne opacne)
goo.gl/maps/fx4vi6Jc2r5GqgHw7

Docasne napojenie tam je cez 42rokov :laughing:

OT: To je fakt v RK taky dopyt po prenajme vozikov, ze je ich tam az tolko? :laughing:
google.sk/maps/@49.0935875, … 312!8i6656