Tym by sa dalo celkom jednoznacne zdovodnit vlazne tempo na tejto casti useku, ale ocakaval by som ze sa budu snazit aspon na ostatnych objektoch, ktore problemove nie su. Teda ak take este ostali, lebo zacinam mat uz aj ja dost pochybnosti.
Keď aj ostali tak dielo nemôžu bez tohto odovzdať, tým pádom nebudú peniaze takže zbytočne sa ponáhľať
kym eurofondy su prave preto by mali zvysit obratky a ist naplno..ak budu pristupovat presne tak ako si to teraz napisal tak tie prachy z eu fondov na ten usek naozaj prepadnu a potom sa uz naozaj nespravi zhola nic.. to je ta de- mentalita slovenska.. takto ako zmyslate vy zmyslaju a seru na to aj firmy co tam robia a potom to takto u nas aj vyzera.. ze zbytocne sa ponahlat.. nonsens toto ako to moze jeden normalny jedinec vobec napisat kokoos
Nerozumiem prečo jedinec ako ty ešte nemá ban… Bez SP môžu aj stavať (pokiaľ ich niekto neuda… Vid D4R7 s ich zemnikmi bez povolenia a OZ Triblavina) , ale nemôžu fakturovať, teda vyplatiť suvdovatelov, štát to nemá vyfakturovane, teda nezaplatil, čo znamená že si nemá čo dať preplatiť kapišto pán revolucionár po pive alebo to mam ešte viac zjednodušiť??
Bohužiaľ mi už ten môj “inteligentný” krčmový príspevok nejde upraviť, ale aby sme trocha zachovali úroveň fóra tak zopár faktov:
-eurofondy neprepadnú, jednoducho sa presunú na iné rozostavané úseky kde nie sú problémy
-EÚ nepreplatí úsek keď nebude dokončený do konca 2023… Preplatí, mali sme tu aj také úseky co boli financované sčasti z jedného a sčasti z druhého obdobia EÚ fondov.
-čiernu stavbu, aj keď len “dočasne” (kým budú povolenia) EÚ nepreplatí.
-keď zvýšia tempo stavby, ktorá má v projekte násyp cez zosuvové územie dopadne to asi takto: images.app.goo.gl/dBKyX4dTS45NpChc9
Tak jeden rozumný argument prečo treba “zvýšiť obrátky”??
lebo povedal frostbite
z FB NDS:
“VEĽKÉ NOVINKY PRE RUŽOMBERČANOV
Priatelia, ak ste to nezachytili ešte v správach, tak do konca roka 2019 upravíme križovatku v meste Ružomberok pri areáli SCP Mondi. Obyvateľom obce Ivachnová pomôže pri ochrane pred hlukom dočasná protihluková stena, ktorá vyrastie tiež do konca roka. Zároveň zaktualizujeme zelenú vlnu v Ružomberku tak, aby všetky semafory v meste spolupracovali a zabezpečili plynulosť dopravy. Odbočovací pruh na Banskú Bystricu sa predĺži na cca 950 m, čím sa zvýši priepustnosť križovatky pri Mondi. Úpravy sme plánovali zrealizovať v minulom roku, rekonštrukciu však zdržali obštrukcie pri výkupe pozemkov, výhrady prezentovala napríklad Ružomberská vodárenská spoločnosť.
Ružomberok čakajú ĎALŠIE NOVINKY v rámci projektovej prípravy stavby D1 Hubová – Ivachnová:
protihlukové opatrenia (výmena okien v obci Likavka a Ivachnová),
navýšenie výšky a predĺženie šiestich protihlukových stien, ktoré vedú pozdĺž diaľnice,
úprava križovatky ciest 1/18 a 1/59 (Štavnička, Liptovské Sliače),
úprava 13 ks inteligentných priechodov pre chodcov v meste Ružomberok a okolitých obciach,
pribudnú dva chodníky pre chodcov a cyklistov za účelom zvýšenia bezpečnosti v obci Hubová a Likavka,
upraví sa aj potok Likavčanka.”
ale tento je fazovany a ide cez 2 programovacie obdobia (2007-13 a 2014-20). hadam necakas ze EU schvali aby sa preniesol do dalsieho prog. obdobia.
To už nechajme na EÚ, všetko to totiž je o diskusii medzi MinDop a Jaspers. My môžme ozaj len tipovať ci by to povolili nakoľko takáto situácia sa u nás ani nemohla štát nakoľko sme v druhom období EÚ fonfov (plnohodnotnom)
Dnes sa začalo so zahumusovaním svahov násypu preložky cesty I/18: gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=42109
V pozadí je vidieť aj navážanie vrstvy zeminy z odkopov v trase diaľnice: gallery/image_page.php?album_id=125&image_id=42110
Začína sa budovať bypass na dočasné prevedenie cesty I/18 na objazdnú trasu, dokým sa dokončí násyp novej cesty I/18, zrejme sa treba pripraviť aj na nejaké obmedzenia a na ďalšie kolóny.
Dnes som isiel okolo prolozky I/18. Videl som dve stvornapravove tatrovky ako donasali material, dva buldozery a jeden bager pracoval na vychodnej strane prelozky I/18. Dalsia stavebna technika (asi 8 strojov), boli odparkovane pod mostom (mohli vsak byt na obednej). Pri soferovani nefotim a nemam kameru v aute takze bez foto dokumentacie.
Chlapi, ja tomu stále nerozumiem. Stavebná sezóna je v plnom prúde a tam sa razí iba tunel. Ostatné objekty (mosty), tak ani nohy…
Aký tam je dôvod?? Či to je už všetko hotové, či to potom, či nakoniec??
Nechápem …
Odpoveď sa skrýva v otázke, v akom právnom režime sa razí tunel? Vážne, stačí si prelistovať pár strán dozadu, bolo to tu veľmi podrobne vysvetlené.
Teraz sa pracuje na preložke I18 keď ju konca roka chcú dokončiť
Dost tam makaju vyzera ze by sa malo dat odbocit na dialnicu skorej a toto chcu zrejme realizovat. Mne sa zdalo ze robia pripoj s 1/18 v smere LM lebo tam pracuju aj na nasype dialnice.
rmagazin.sk/dialnicna-spolocnos … 5qgg0PFru8
Diaľničná spoločnosť sľubuje pomoc ružomberskej doprave
ano, nasyp dialnice sa v tych miestach buduje, ale zatial pripojenie od RK na dialnicu bude stale tam, kde je doteraz. Totizto, bude tam chybat jeden most ponad polnu cestu. Ako som uz pisal nedavno, teraz bude prvorade urobit docasnu obchadzku, aby sa mohla previest cesta I/18 na novy most.
Uz by sme mali byt v polovici pomaly nejake cisla?
Nejake nove info? Este sa vobec razi? A mimo tunela ziadne pokroky?
razit sa stale razi, na vychodnej strane sa kopu momentalne na 4 miestach zarezy, zaroven sa dokoncuju nasypy ku mostnym oporam, pri Ivachnovej sa navaza na teleso buducej dialnice prave zemina z tychto zarezov. Finisuje sa s docasnou obchadzkou cesty I/18, aby sa mohlo dokoncit napojenie prelozky tejto cesty.