D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka + privádzač LL

No super..už sa tesim ako to už zacnu robit ..už bolo načase, šmejdi jedni :open_mouth:

Sú to však stále len prípravné práce a v prípade PPP1 vidíme, že termín reálnej výstavby úsekov sa môže kľudne oddialiť aj o niekoľko mesiacov - čo by bol ešte ten lepší prípad.

Dnes som sa bol vzadu pozrieť, zatiaľ nijaké zmeny. Len jedna kóta či čo to je je presunutá. Ale to nieje žiadny dokaz žeby to kvôli diaľnici presúvali. :smiley:

Dnes som bol zas za našou obcou. Zatiaľ žiadne zmeny. Zajtra sa má začať príprava podľa toho čo hlásili v obecnom rozhlase. :slight_smile:

Akurat som si prečítal članok na sme.sk zilina.sme.sk/c/5264751/stavba-d … iliny.html
Podla zistení to naša obec “schytá” najviac…Sam som zvedaví ako to ovplyvní chod dediny. Doteraz nechapem ludi co si stavali nad polom nove domy, ked vedeli že im tam pojde 150m dialnica…inac bol som tam vcera a vsetko bezo zmeny. Vcera som prechadzal presne po uzemi dialnice so psom..po zelených poliach, v lese, kade pojde dialnica…ksakru ja nechcem aby sa tam stavala :frowning:

Najviac ma na tom článku zaujal ten názov tunela Hoblik, nejako sa to udomácňuje keď to používajú aj novinári.

Chvíľu to bude trvať kým sa nám sem nasťahujú stroje. :smiley: Aj ja ne už čakám.

tak chapes kým pridu z rakuska to aj trva :smiley:

Už tu mali dávno byť. :smiley: 1-ho už mali robiť. :smiley: Tak už sa vie či pôjdu postupne alebo si rozdelia a pôjdu všetky úseky naraz?

vieščo to ti enveim teraz povedat takto..hlavne nech sa už cosi robi…ale tak robit sa zacne toho juna…skor ma zaujima odpecatenie tých portalov..nato by som sa teda kukol…a koencne by som si pozrel kompletnu vizualizaciu HP - Dubna Skala…

Teraz som bol kuknut autom na portal tunela ovčiarsko a na moje prekvapenie už tam bolo par stromov zrezaných, zeminová barikada odhrnutá a taktiež tam bol bager…takže otvarajme šampanské :smiley: pojdem sa tam kuknut so psom bližšie a skusim fotit..

Nechcem Vám chalani Rosina a Jacobo čo ste z tejto lokality, kaziť radosť ale to šampanské si nechajte asi až po voľbách, kedy sa možno (ak bude Fico vládnuť aj naďalej) začne reálne stavať PPP3. Radi by do júna tretí PPP balík aspoň finančne uzavreli - čo nie je také isté, viď PPP1, potom sú voľby, leto - dovolenky(pre poslancov prázdniny) a ja odhadujem najskorší termín reálnej výstavby PPP3 na september 2010. Ak sa budem mýliť a bude to skôr, bude to len dobre.
Samozrejme tieto prípravné práce sú pozitívom, do určitej miery urýchlia následnú výstavbu, tá môže hneď naplno začať.

Ak sa podari to financne uzatvorit do konca tohto volebneho obdobia (comu ja osobne velmi neverim), tak vystavba v plnom rozsahu zacne okamzite.

Ja šampus neotváram. :smiley: Ale počuť že sa tam niečo spravilo poteší. Už som sa tam dlhšie nebol pozrieť skúsim tento víkend. Na štandardné miesto- tam kde bude odpočívadlo Turie a tá lokalita. :slight_smile:

..na tak budeme voliť fica :smiley: toho narobíte :smiley: možte si pozriet fotky co som narobil, vypada to že sa pomaly začína čosi diať… :mrgreen:

Prezrel som si časť Ortofotomapy vo fotogalérií a nie sú tam žiadne takéto mapy z úsekov v PPP3 balíku. Podľa všetkého asi existujú, no možno neboli zatiaľ zverejnené pre verejnosť, neviete niekto niečo o tom (sergej, aquila)?

Dnes som bol na “mojom” úseku. :smiley: Zatiaľ nič nové. Ani len kolík alebo unimobunka. :smiley:

Samozrejme, že poklady existujú. Keby neexistovali, tak nie je žiadny tretí balík :wink: Treba počkať, kým ich MDPT zverejní na webe (ak si dobre pamätám, v prípade prvého a druhého balíka ich zverejnili niekoľko týždňov po začatí prípravných prác). Ak by si ich veľmi chcel, môžeš poslať na ministerstvo žiadosť o sprístupnenie informácií na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám :wink:

Máme prvý pohyb :smiley: Dnes sme sa boli previezť autom ku portálu tunela Višňové, boli sme na oboch stranách tunela Žilina a pozerali sme sa aj na portál tunela v Ovčiarsku (Asi ej ešte zasypaný lebo ho nevidno a kedysi ho vraj bolo vidno).

Okolo tunela Višňové ale aj na prístupovej ceste k tunelu Ovčiarsko a aj na hričovskej strane tunela Žilina už sú červené kolíky okolo príjazdovej cesty. Pravdepodobne naznačujú ako idú rozšíriť prístupovu cestu, lebo som ich videl len v okolí prístupových ciest a boli naozaj také že ich treba rozšíriť.
Videli sme aj zopár orezaných stromov ale to nemusí nič znamenať. A ešte k tomu neboli zrezané celé.
A v Ovčiarsku sme videli zeleným sprejom nasprejované nejaké čísla a aj na prístupovej ceste z Bitarovej na hričovskú stranu tunela Žilina.
A na tej istej, hričovskej strane tunela Žilina už je vykolíkovaná prístupová cesta k budúcemu portálu. :wink:
Fotku kolíkov pri tuneli Višňové pridávam do fotogalérie.

Super vidim ako ta to nastartovalo takze budeme mavat cerstve info z tohto useku… :smiley: