V plane je uz 10 rokov. MDPT sa tvari, ze D1 HP - Ivachnova chce dat postavit sukromnemu investorovi. Termin je vo hviezdach (alebo v nedohladne?). Teoreticky by sa mohlo zacat uz v roku 2007, ak by bola nasledujuca vlada naklonena vystavbe dialnic.
Podla mna, kym bude dialnica koncit v Ziline tento usek nema az taky zmysel zatial stavat. Privdzac Zilina-juh je pozastaveny. Vsetko sa sustredi na slub pre Kiu. Zmena moze nastat az s tunelom Visnove.
V Lietavskej Lúčke “bili starého otca J. Slotu korbáčom, lebo nevedel po maďarsky povedať katolícky, otčenáš”, takže tento úsek je mimoriadne dôležitý pre ZA, čo som sa prednedávnom dozvedel od jedného z jej vyšších predstaviteľov, že možno bude tento úsek ZA aj čiastočne financovať.
Teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom, ale namiesto useku D3 HP-ZA(Strazov) sa malo stavat Ovciarsko. Myslim, ze aj korejci by pochopili, ze Ovciarsko by nebolo mozne technicky dokoncit do roku 2006, ale cca 2008 a urcite by suhlasili aj s tymto variantom.
Caesar, je technicky mozne postavit tunel (konkretne Ovciarsko) za 3 roky?
to zase nie. ono treba najprv dialnicny privadzac zilina - lietavska lucka. potom odtial ide visnove - dubna skala.
toto bude prva faza, ze sa bude chodit cez zilinu, ktoru clovek vlastne “obide” na dialnicnych privadzacoch (HP - zilina strazov + zilina juh - lietavska lucka) a ide dalej do visnoveho. a az potom sa zacne stavat ovciarsko.
Ja som si cital clanok o financovani cez PPP a prvy usek by mal byt Lietavska lucka. turany ale potom kedy sa bude a s cim stavat usek Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka? Ked az neskor tak by to bolo velmi nelogicke ist cez Zilinu a potom zase na dialnicu.
Nie, nechápeme sa, nikde nie je predsa napísané, kedy sa daný úsek otvorí a okrem toho, bude sa takto stavať aj ďalší úsek tak, aby bol celý úsek ZA-RK kompletný.