D1 Dubná Skala - Turany

medima a to si myslis, ze taki vodici si pravidelne aktualizuju navigacie? :laughing:

Já myslím že navigace dělají opravdu hodně. Vžijte se do jejich situace. Jedete 1000Km kde víte, že Cilová stanice je třeba Vídeň a nějaké města po cestě jako “fdskjfdshjfdskj” a “jdsfdsaj” vás prostě neberou. Nevíte jestli vás dálnice neodtáhne někde do Polska, nebo neskončí ve městě. Jak jsem psal jedna z nejlepších aplikace na navigaci ( Waze ) už to má, takže tito uživatelé už pojedou po novém úseku a třeba se přidají další.

PS: Teď koukám, že tady někdo reportoval uzavřené odpočívadlo a tím zmátl ostatním plánovače tras :slight_smile: screencast.com/t/o6OXJU1I4

Spravny vodic si poradi aj bez navigacie, alebo sa drzat logickeho cislovania vyjazdov:)

presne tak. suhlasim s Pekosom…chodim do Grecka kazdy rok autom a kazdy rok otvoria nejaky novy usek dialnice v Srbsku a idem po dialnici a nie po ceste prvej triedy Oko vidi a sleduje… :slight_smile: .

aktuality.sk/clanok/300088/m … kova-trat/ - Kamióny na mestskom obchvate mesta Martin.. prečo nejdú na diaľnicu? žiaden z nich nie je tranzit? neverím tomu.. dôvod? žeby úsek ešte nebol zakreslený v mapách? a je to tu o čom sme sa bavili :slight_smile:

Čítanie s porozumením? Ide o dopravu z/do Banskej Bystrice. Čo to má spoločné s Dubná skala - Turany?

:unamused:

zonerama.com/makr/Photo/798194/30761865
na R3ke je 90ka???

Áno je tam 90-tka. Ide ale o úsek dlhý cca 1 km (keď odrátame križovatky). Je nezmysel, aby tam teraz bola 130

No mne pride nezmysel tam umelo davat 90

nova zlata bana na pokuty … :confused:

to na obrázku nie je obchvat, ten je uzavretý, je to cez mesto. Ked to pozna tak ide cez MT nepojde predsa po D1 smer RK a donovaly ak ide do BB

Tak som si aj ja dnes vyskusal novy usek. Moj odhad je, ze dialnicu vyuzilo cca polovica vozidiel. To pripajanie na konci useku je trochu nestastne, ale mozno to bude stacit. Asfalt je naozaj strasne hrbaty. Usek setri minimalne 10 minut casu, v spickovych hodinach aj viac. Skoda, ze na dalsie predlzenie si budeme musiet niekolko rokov pockat.

Podobne postrehy z dnesnej prvej jazdy, v niektorych miestach je to asfaltove vrstvenie akoby ozaj len tak narychlo, parkrat to hodne poskocilo. Inak prijemna jazda, na par dalsich rokov zial osamely vojak v poli. Celkovo dialnica v tomto regione, taky exoticky pocit:-)

Ja som zvedavy, kedy budu nutne prve opravy z dovodu “nepriazniveho pocasia”…

podobny hrbolaty asfalt bol aj na novej R1 NR-ZM, ale casom sa to akosi utriaslo, uz to nie je take citelne.

medina: ty musis mat asi za kazdu cenu pravdu alebo co. ty myslis, ze kamionisti maju v hlave nasrate a nevidia uz niekolko mesiacov, ze na oboch koncoch sa stavia dialnica, vsade obmedzenia a tabule a coskoro otvarame. trochu fopa s tym martinskym obchvatom, nemyslis? a este nazaver, ta D1 nebola prvy tyzden spoplatnena, cize radost dopravnych slolocnosti.

Podľa mňa je tých vozidiel podstatne viac na D1. 18-tka je prázdna, minimálne množstvá kamiónov. Ak bol niekedy problém na ňu vyjsť, tak teraz bez problémov. Tak isto v piatky sa tvorili kolóny od Sučian bohvie kam a dnes veru nebolo nič, keď som šiel. Síce tá diaľnica je na pohľad prázdna(pozriete napravo a naľavo a vidíte maximálne tri autá), tak neskutočne odbremenila napríklad Sučany. Osobne som taký efekt nečakal. Zato na 18-tke pribudli cyklisti, na tých treba dávať pozor. Takže neviem, o akom vplyve navigácie hovoríte, zjavne to neplatí, kto by sa váľal 50-tkou cez Vrútky, Martin a Sučany. Málokto z tranzitu. Efekt diaľnice je jasný.

Čo sa týka hrbov, tak nerovnosti sú na miestach, kde sú napojenia medzi jednotlivými úsekmi kladenými v rôzne dni. Nekládlo sa to súvislo a aj na bicykli tie rozdiely bolo cítiť. Niektoré skoky boli jasne viditeľné.
Inak šiel som po tom ešte pred otvorením a nejaké hrby som si moc nevšímal. Zato som nemohol prehliadnuť ani jednu značku. Prešiel som na 18-tku a obmedzenie rýchlosti na 70, čo si pamätam, som musel v tých kríkoch hľadať.
Opravy budú. Vždy sa niečo nájde, ale závisí, či to bude zosunutý zárez alebo len nejaké kozmetické vady.

D1 nebola spoplatená??? To mohli niekde vyvesiť…

na podobnych usekoch su vsade 100ky. detto puchov.

ja som pocul na slovenskom rozhlase v utorok vo vecernom radiozurnale, ze az tento tyzden sa ma spoplatnit D1 pri martine

rtvs.sk/radio/archiv/1124/250008 cas 13:30

takze od stredy 15.7.