Díki. Myslím, že keby to vedelo dostatok miestnych, tak by sa tam išli povoziť. Len to asi ten oznam skončil niekde na papieri u niekoho na stole a potom v RTVS. Asi to bol problém vyvesiť k tej tabuľke Otvárame v júli. Čo už. NDS-ka vyhlasovala po dedinách, aby ľudia nevychádzali na diaľnicu sa bicyklovať/korčuľovať(kto to rešpektoval ) ale toto už nedokázali, nad ich sily
Veru, 90-tka prekvapila aj mňa. Videl som ju tam už asi pred mesiacom, ale asi som zabudol spomenúť. Zaujímalo by ma, aká motivácia je tam ju dať.
ja som usekom presiel vo stvrtok, pocity podobne ako spomenuli ostatni predomnou, ale spomeniem iny poznatok. Mam pocit, ze ludia, ktori idu zo zapadu na vychod a opacne, aspon tieto prve tyzdne po otvoreni pojdu severnou trasou miesto Donovalov a R1. Od RK po vjazd na dialnicu skoro suvisla kolona aut, nedalo sa poriadne predbiehat, detto od zjazdu pod Dubnou skalou az po ZA. A dnes doobedu kolona snad v celom RK, podla mna tych aut po otvoreni tohto useku znacne pribudlo.
K tej 90-tke, ešte aj na polprofiloch R3 je 100 km/h, takže myslím, že 90-tka je nezmysel, 100 tam kľudne mohlo byť. Ostatné tu už bolo napísané - pocity z kvality povrchu som mal rovnaké - zmiešané.
To napojenie D1 na I/18 pri Dubnej skale (ozaj, prečo sa tá križovatka nazýva Strečno? To je dosť ďaleko) považujem za dosť nešťastné, je tam krátky pripájací pruh, ktorý sa dokonca zužuje. Nechápem, prečo zjazd z diaľnice nie je hlavná cesta, kým nie je v prevádzke LL-DS. Minulý týždeň tam už bola drobná kolízia, ako som počul v Zelenej vlne. A čo si pamätám, vždy bývala hlavná cesta z diaľnice, kým nebol nasledujúci úsek.
90tka je nezmysel, aj 100vka by bol nezmysel.. Netreba tam žiadnu značku. Kto chce nech ide tých pár metrov 130, to je jeho vec predsa. Akurát zase nejaký neschopný dopravný inžinier sa potreboval poistiť, keby niečo.
V piatok som si úsek prešiel smerom na východ, tesne po zotmení. Dojmy pozitívne, prameniace hlavne z dôvodu časovej úspory a redukcie stresu. Povrch nieje ideálny, ale ani žiadna veľká katastofa. Na mostoch cez Váh som mal pocit, že sneží - strašné kvantá hmyzu všade. V nedeľu som to prešiel opačným smerom, zase krásny rýchly bezproblémový prejazd. Mal som pocit, že v tomto smere sú trošku horšie dilatácie, resp. prechody, hlavne na začiatku na moste cez Váh a žel. trať. Čo považujem za mierne nešťastné je značka daj prednosť v jazde pri nájazde na D v smere od Ružomberka a spomínaný krátky pripájací pruh v križovatke Strečno. Tiež nechápem, prečo VDZ hlavne v križovatke Strečno nemohlo byť finálne (ako napríklad v križovatke Jablonov). Veľké množstvo stien a sietí okolo diaľnice budia dojem tunelu a pocitovo zužujú jazdné pruhy. (Nie, nemám s tým najmenší problém, na úzke pruhy som cvičený na českej D1. )
a načo predbiehať? za privádzačom nenasleduje žiaden komplikovaný úsek, kde by hrozila strata času za kamiónom. a stále je tu možnosť rozbehnúť sa na 120, ako je dobrým zvykom na cestách 1+1
Tých kamiónov tak veľa na 18-tke neni. Jedine po Martine toho teraz pobehuje viac.
Čo sa týka vjazdov/ výjazdov. Tak to, že na MUK Turany dávajú vozidlá od Kraľovian prednosť tým z Turian je zanedbateľné, však koľko ich tam od Turian lezie a zdá sa mi to lepšie, ako keby dávali prednosť vozidlá idúce od Turian.
Nuž a Dubná Skala. Tam to ideálne nie je a ťažko povedať. No vodič z diaľnice tak akurát pozrie do ľavého späťáka kým vodič z osemnástky ktovie, ako by sa musel vykrúcať. Najideálnejšie by bolo, ak by sa predĺžil pripájajúci pruh. A najlepšie, ak by sa potiahol až po rozšírenie cesty pod Strečnom. Nie je to veľká vzdialenosť a myslím, že nechcelo by to ani nejaký bohvie aký most, maximálne nejaký priepust.
PHS-iek je veľa, a možno ešte pribudnú. Najskôr pri Lipovci, tam sa obec ozýva.
Dobrý den,
opravili jsme chybu, kterou jste našli a nahlásili. Na serveru Mapy.cz se oprava objeví za několik dní.
Děkujeme za spolupráci a přejeme hezký den.
Vie niekto, ako to vyzerá s dokončovacími prácami (napr. odpočívadlo Turč. Štiavnička, oprava asfaltu v Sučanoch (na 1/18), a pod.) Alebo to všetko plánujú odovzdať až 30.9.2015
ešte sú tam dve zmeny trasy a to na R2 Košice Šaca-Košické Oľšany na novu križovatku s R4 a ešte návrat trasovania D1 od Budimira po štátnu hranicu s Ukrajinou na predošlú verziu ktorá bola plátna zatiaľ od začiatku kedy zrobili mapku