od asgaarda: youtube.com/watch?v=Jsh-sp9GgqM
pekná scenéria, škoda že video je miestami roztrasené
od asgaarda: youtube.com/watch?v=Jsh-sp9GgqM
pekná scenéria, škoda že video je miestami roztrasené
spolu so zvedavcami iba cca 3/4 ? takze odhad je 80% aut na dialnici a 5.900 aut cez sucany denne. dufam ze scitanie dopravy prebehne aj na tomto useku.
Podla Asgaardovho videa je to samy hrbol :mrgreen:
to bude asi spôsobené slabým uchytením kamery
sčítanie bude zaujímavé, lebo trasa Ivachnová-Trnava vychádza rýchlejšie tadiaľ a nie cez Donovaly. Keď sa do konca roka stihne aj Jánovce-Prešov, možno očakávať ďalší presun premávky na severnú trasu
tak už ma i15 predbehol
Povrch je podľa môjho názoru (vzhľadom na novú diaľnicu) dosť hrboľatý a tie mostné dilatácie, no škoda rečí. Videl som aj video od mirsi-ho a tomu to tak netriaslo, tak určite veľa pridala aj kamera, musím si skontrolovať uchytenie. Preto som aj video nezrýchľoval, lebo by to bolo nepozerateľné.
cestou späť to už bolo lepšie, škoda tých odrazov palubovky na skle, a to tam mám aj CPL filter
youtu.be/pSLUKwvdXkI
no, hlavna ostala 1/18ka z Vrutok na Strecno. pripajaci pruh z D je kratucky, tu budu vznikat kolony. ked kamion zastavi, a zacne sa rozbiehat, pekne sa to naakumuluje
Na mapach bing.com/maps uz je tento usek zakresleny
Podla mna je MUK D1xR3 strasne dietna, viem, ze je to momentalne len privadzac, ale ak sa s nou pocita dobuducna ako s krizovatkou vyznamnych tahov a tiez s peazou D1 a R3, tak mala byt normalne 3-poschodova, bez zuzovania, s dialnicnymi polomermi zakrut, miesta tam predsa je dost
To hej a tiež už spustili Janovce-Jablonov celý úsek ![]()
Tym nam asi chcu naznacit ze na R3 budeme hoodne dlhoo cakat.
nie, 3/4 isli auta od ZA, bezna premavka. ale to len taky odhad, neratal som to.
jj, toto ma tiez prekvapilo. tam sa vela setrilo. zbytocne.
Alebo Donovaly ![]()
Dnes som mal moznost vyskusat novu dialnicu. 15:19 buduca krizovatka Hricovske Podhradie, 15:43 najazd na rampu Dubna Skala, 15:51 vyjazd z dialnice pri Turanoch. Ak bude sprevadzkovana dialnica HP-DS tak Visnove v slabej sobotnej premavke spravi minus 10 minut oproti prejazdu Zilinou. Co sa tyka kvality dialnice, tak usek priblizne po Sucany je co sa tyka asfaltu a komfortu jazdy otrasny, potom je to celkom ok. Takisto kvalita stredovych zvodidiel New Jersey je otrasna, vyzera to byt narychlo urobene, beton nemal cas vyzriet. Nova dialnica mi dnes usetrila min. 15 minut.
Kde máme ešte 3-poschodovú MÚK okrem Prístavného mosta? Máme trochu prehnané nároky ![]()
Šetrilo sa aj tu, kľudne mohlo dopravné značenie prezentovať skutočný stav, ktorý zostane 10+ rokov… cena pokračovania R3 by na prelepenie či nové ZDZ ani nezbadala…
Ale vyzerá to teraz krásne aj preto, že ešte okolo diaľnice nie sú žiadne reklamy a billboardy
bodaj by to tak aj ostalo, ten nemecký pocit ![]()
Podla mna je MUK D1xR3 strasne dietna, viem, ze je to momentalne len privadzac, ale ak sa s nou pocita dobuducna ako s krizovatkou vyznamnych tahov a tiez s peazou D1 a R3, tak mala byt normalne 3-poschodova, bez zuzovania, s dialnicnymi polomermi zakrut, miesta tam predsa je dost
Zase až tak veľa miesta tam nie je - z juhu je nalepená železnica a zo severu Váh.
No čo sľuboval Moravčík, že strata za výstavbu úseku bude 26 mil Eur, neplatí. Stratu odhadovanú teraz vyčísľujú na 35 mil Eur Váhostav má na stavbe D1 pri Martine stratu 35 mil. eur . Ja si myslím, že to vyčíslenie platí za včerajší deň. Za pár mesiacov, si myslím, nejaké faktúrky ešte dobehnú :mrgreen: .
O. i. na Jánovce-Jablonov počítali VHS a B&K na jar so stratou cca 800 tis Eur, teraz tu píšu len 8 mil Eur.
Kde máme ešte 3-poschodovú MÚK okrem Prístavného mosta? Máme trochu prehnané nároky…
Len tak narychlo
D1xD2 Pecna
D1xD3 HP
MUK Kostiviarska v BB
MUK PO zapad
planovane muk na D4
A prakticky vsetky planovane muk, kde sa krizuju 2 dolezite 4-prudovky v Tcku a je poziadavka dostat sa na vsetky smery, kvoli naslednej peazi
Ked bolo miesto na takuto krizovatku v BB, tak tuto je urcite
Ale samozrejme, som rad aj za to, co tam je, zrejme sa skutocne nepocita s tak rychlym progresom na R3, skoda
zabudol si na D1xR6, R1xR1a
to je nejaky novy nazov 3-poschodova muk?
pri R1xR2 Ziar, ti to nevadilo?
skor je trapne, ze na krizovatke dvoch dialnic akosi pozabudli na piktogramy statov