malo sa stavať veľké odpočívadlo Turany , ale teraz sa už ťažko postaví keď na jeho mieste je obrovská jama
Vsade v Eu rekonstruju a zvecsuju parkoviska len my postavime take male parkovisko dufam ze aspon o WC sa budu starat a bude funkcne a ciste
ale male parkovisko nie je na skodu, pokial mate moznost si sadnut na lavicku a ist na ciste WC. pokial bude husta siet parkovisk a obcas aj nejake to velke parkovisko s pumpou. tu budovu co postavili na tom " malom" parkovisku, mali postavit aj na druhej strane. btw pumpy na dialnicich nezarabaju len na predrazenom palive, ale aj na restauracii a inych pristupnych sluzbach, trebars na zapade beznych hoteloch. ja osobne mam radsej mansie odpocivadla, kde sa netula zbytocne vela ludi.
Už sa proste vykašlite na to sprosté odpočívadlo a buďte radi, že aj napriek sračkám, v akých sa Širokostav nachádza a aj napriek tomu, že to postavili zadarmo, to vôbec postavili, že sa to proste dotiahlo až do úplného finále a pri Martine konečne raz a navždy stojí nová plnoprofilová moderná diaľnica pripavená na vozidlá rútiace sa po nej 130tkou a ako náhrada za preťaženú súbežnú cestu 1. triedy číslo 18 plnú kolón a nervóznych vodičov. No tak sa postavilo malé odpočívadlo, bez čerpačky. Nevadí, natankujete a vypijete kávu inde.
Zadarmo to postavili malí živnostníci a subdodávatelia. Váhostav na tom určite neprerobil ani cent ale o to nejde. Diaľnica je ozaj krásna, škoda tých prudkých stúpaní k odpočívadlu Turč.Štiavnička (3x som si to prešiel na bicykli, tachometer ukázal 4% stúpanie), a škoda výhľadov kvôli PHS-kám. Tá príroda Veľkej a Malej Fatry naokolo je pre mňa stále fascinujúca. Už len dúfam že nám ju nasledujúci úsek zase kus nenávratne nezničí.
Tak a už je to oficiálne. Diaľnica sa otvára v piatok 10.7.2015 o 11.00 hod. Dúfam, že ju pusta aspoň na týždeň aj bez diaľničnej známky
Po tych rokoch okradania v SR je pekne vidiet nieco nove postavene na dlho, skor ma ale trapi ze sme stale tam, kde sme stale.. Nakolko tie peniaze na dialnice sme dostali ako dar, je to skor zufanie neschopnosti ako uspech novych 15 km cca. Kolko krat uz ludia platili dialnice a nic z toho. EU nam dal love do ruky a aj tak sme neschopny a s hambou to musime ukoncit:(
Bol som pozrieť. Pri Turanoch, kde to zaostávalo, je to pripravené. Aj ochrana proti vtákom, ktorej som moc neveril, či stíhnu. Ešte chýba pár drobností, ale očividne sa na tom pracuje. Zjavne to otvoria bez prekvapka, chvalabohu.
Minule tu bola otázka ohľadom PHS-ky. Že prečo je pri Lipovci zahnutá. Tu je odpoveď:
asb-portal.cz/stavebnictvi/k … ovych-sten
Ale teda myslím, že toto by mala byť správna odpoveď. “Pre zníženie efektívnej výšky protihlukových stien sa vyrábajú zahnuté panely.” Nuž, pri Lipovci je v podstate zalomený nosník a na tej hornej časti je sklo. To už má určité výhody a myslím, že celá tá kombinácia vyhovovala najmä z cenového hľadiska ale aj iných. Ale vyzerá to dobre na pohľad… Ako som písal, ja sa viac obávam, ako budú vyzerať tie hliníkové panely sivo-červenej farby pri Detve.
Jarino, čo malo byt to “prekvapko”? Už to mozes prezradit. ![]()
Prvých 100 vodičov dostane na vstupe z každej strany pivo a poldeci borovičky grátis. ![]()
Pre menej chápavých : Je to vtip.
Rasťo - to sa ti podarilo ![]()
Jarino to prekvapko zrejme myslel v negativnom zmysle.
Pockame, kym sa vyspi a mozno nieco prezradi ![]()
Rasťo, druhé prekvapko bude, že na konci budú tým vodičom dávať fúkať ![]()
Miro - zaklincova. Tak toto nemá chybu, ako som sa dobre zasmial
Pri Turanoch je pekné stúpanie. Na korčule ![]()
Nuž prekvapko. Ešte v júni sa dosť šírili informácie, že otvoria len pravý polprofil. Následne ľavý mal byť otvorený troška neskôr. Nezdalo sa mi to, preto som tu nič konkrétne nenapísal. Aj keď je pravda, že ľavý polprofil pri Turanoch zaostával. Ešte donedávna nebola ochrana proti vtákom hotová. Ale už nie je čo riešiť.
Oplotenie diaľnice ešte úplne nie je hotové. Dnes ešte večer ho dokončovali.
Omrkol som odpočívadlo. Ešte nie sú úplne hotové chodníky. Som zvedavý, koľko tam vydržia ihličnany a ako sa im tam bude dariť. V podstate aj to odpočívadlo je hotové, podľa papierov z kolaudácie sú tam určité problémy s papiermi, aj keď ešte je čo dokončiť. Nebol som pozrieť napr. dnu v objekte hygienického vybavenia a občerstvenia.
Tiež som zvedavý, čo konkrétne bude Objekt hygienického vybavenia a občerstvenia znamenať. Podobné boli postavené na úseku Mengusovce - Jánovce na odpočívadle Batizovce. Takže asi vieme.
prihlasil sa (resp. vyhral) niekto odtialto prestrihavanie pasky na zajtra? ![]()
Mat nieco spolocne s tymto usekom, by som sa hanbil… Skor by som siel zapalit pamatnu sviecku za subdodavatelov.
Zo stránka NDS :
Motoristi skutočne neváhali a nechceli si nechať ujsť príležitosť prestrihnúť slávnostnú pásku novej diaľnice. Národná diaľničná spoločnosť spomedzi všetkých prihlásených vyžrebovala piatich motoristov:
Peter K. z Piešťan,
Andrej H. z Banskej Bystrice,
Filip Ď. z Trenčína,
Milan H. z Banskej Bystrice a
Marcel S. z Bratislavy.
Som vážne zvedavý, kto z nich príde. Som si myslel, že do súťaže sa zapoja prevažne miestni motoristi a ajhľa, ani jeden Martinčan.
Mne sa od samého začiatku, čo tu niekto do éteru vypustil tú kravinu, že bude otvorený len ľavý polprofil, to celé nepozdávalo. A teraz sa to len potvrdilo, že to bola totálna sprostosť. Špekulácie, dohady, obyčajné fámy. To si ten dotyčný mohol odpustiť.
Mali možnosť strihania pásky vydražiť a z výťažku podporiť rodiny nevyplatených subdodávateľov.