D1 Dubná Skala - Turany

fajn video, uz sa tesim na prvu jazdu :slight_smile:
je tam pozoruhodne vela protihlukovych stien a tiez tych sieti proti vtakom, zaujimalo by ma ci je to nejaka nova norma alebo je v tejto oblasti ozaj tolko migracnych koridorov vtactva…

Jarino 22.6. (2 stránky dozadu) písal toto:

Tak asi špecifická požiadavka…

gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=28731

to sa na parkovacie miesta v spodnej casti fotky bude cuvat??? to je nejaka novinka alebo to tak ma byt???
tak z inej fotky to vyzera, ze tie miesta su kolmo na os cesty, som sa asi moc zadival…
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=28727

Takze termin slavnostneho otvarania je urceny na 10. 7. o 11.00. Pravdepodobne sa to coskoro objavi aj na stranke NDS.

kde ma byt CSPH, akosi tu nevidim flek: gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=28727

CS bude iba na severnej strane, t.j. niekde pri tej vacsej budove.

To zelené miesto medzi dialnicou a prijazdom na odpočívadlo. Inak oceňujem snahu a vybudovanie (dočasných) weciek na odpočívadle. Pokial sa bude NDS aj o ne pravidelne starať, tak to bude fajn. Inak to pravostranné odpočivadlo ma svojim sposobom sklamalo. Okrem toho, ze na mna posobi strasne stiesneným dojmom, mi tam chýbaju napr. detske preliezky, vyhliadkova veža na Malu Fatru a iné… Škoda, keby sa realizovalo plánované obojstrané odpočívadlo Turany, tak myslim, že tá uroveň by bola ovela vyššia.

ANDi, práve naopak. Pri tej budove nemá byt CSPH, ale v tej malej zelenej kutici na juznej strane.

vy robite vo firme ktora to stavia, alebo hadate? a co ak tam CS nebude? ved takychto malych parkovisk na trase BA-ZA je niekolko, Triblavina, Cataj, Piestany, Beckov, Kostolna, Belusa, Predmier a isto je ich viac. je uplne zbytocne, aby kazdych 20km bola pumpa, staci ze sa mas kde “vys…” a podla mna, tam miesto na pumpu nie je, dost ze tam je malo miesto pre nakladiaky.

Nik tu nehovoril, že má byť CS každých 20 km. Medzi Sverepcom a Ivachnovou je to jediná možnosť na CS, takže je viac menej iste, ze niekedy v buducnosti tam CS bude. To miesto je síce úzke, ale CS sa tam zas zmestí.

Este sa stavia odpocivadlo Turie pri Visnovom. Ja som za, nech je CS cim viac, vacsia konkurencia = nizsie ceny. Nech nedopadneme ako v Rakusku, ze na dialnici stoji niekedy benzin aj o 20 centov na liter viac ako mimo nej.

Stanley, presne tak to miesto je úzke. Tam radšej nech nie je žiadna čerpacia stanica, ako by mala byť pichnutá z dôvodu málo miesta blízko jazdného pásu. Zase trvalo znížená rýchlosť a lá Hybe. To nie, to radšej nech tam nikdy nestavajú žiadnu ČSPHM.

No ja neviem posúdiť, či je tam dosť miesta na ČS , alebo aké sú možnosti rozšírenia, ale v Pravde písali nasledovné - viď odkaz

spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … nom-style/

je to tam mega male a to pise NDS o “odpočívadlo: Turčianska Štiavnička (veľké pravostranné, malé ľavostranné)”
na porovnanie link na R1 Tekovske Nemce mapa a D1 T. Stiavnicka mapa
s tou cenou v rakusku je pravda, ze cena benzinu-nafty stoji o 15-30 centov viac, ale to mas dan za dialnicu a pumpu na nom. nebudte naivni, ze cim viac pump, tym nizsia cena paliva.

Miesta na CS PHM je tam pozehnane vela (a tie dve mapy to len potvrdzuju). Kolko by ste toho miesta potrebovali? - ved tam budu tankovat osobne a nakladne auta a nie boing 747

pri hybe je znizena MPR kvoli takmer neexistujucim pripajacim pasom, nie kvoli tomu ze pumpa je blizko jazdnych pruhov na dialnici

môže niekto potvrdiť tento dátum forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … 3&start=25

Podľa wikipedie bude celý úsek slávnostne odovzdaný do užívania 10. júla 2015. No a čo už stojí napísané wo wikipedii, to už má váhu.

ak to tie dve mapy potvrdzuju, tak si nechaj vysetrit zrak, kolega. schvalne odpocivadlo pri Povazskej Bystrici, ze kolko miesta treba na pumpu a co robi odpocivadlom, velkym odpocivadlom, a nie ta mala kutica pri Martine. mapa

Rio ma pravdu, evidentne tam bude nizky komfort ak tam bude pumpa, ved sa to nestavia na 1 rok a ked uz sa postavi odpocivadlo tak poriadne. Len mam pocit ze Vahostav proste setril…a stat mu to samozrejme nechal prejst.