D1 Dubná Skala - Turany

zozeriem kefu, aj to “skoro bez zastavenia” znamena kilometrovu kolonu na konci dialnice kazdy piatok…a to ze to je tak isto aj na dubnej skale je uz uplna stupidita, lebo lokalnej premavky MT-ZA je tam predsalen kus viac, nemam slov :unamused:

Pohoďak, reč bola iba o križovatke Turany a dopravnej značke Daj prednosť vjazde pre autá idúce na D1 od Kraľovian pre autá idúce na D1 z Turian. Koľko áut pôjde z Turian na D1, aby im autá z Kraľovian (Ružomberka) museli na križovatke Turany smer Žilina dať prednosť? Možno 30-50 denne. Myslím si teda, že od Kraľovian bude ozaj vstup na D1 takmer bez zastavenia. O Dubnej Skale, resp o zjazde z D1 na 1/18 v Turanoch nebola v príspevku ani reč. Pošli adresu, pošlem ti kefu :slight_smile:

na zaciatku som reagoval na toto, cize o zjazde z D1 naozaj rec bola :wink:

Rasto, pohodak reagoval na jarinov prispevok, ty na moj. Všetko je v poriadku, je to len nedorozumenie. Nabuduce radsej použivajte citacie aby bolo každemu jasne kto komu odpoveda.

OK, ja som to hneď pochopil. Mne prišlo iba smiešne že niekto má “chuť na kefu”. :smiley:

Bude zaujímavé sledovať, koľko mesiacov bude trvať Googlu, kým tento čoskoro novootvorený úsek premietne do svojich máp. Môžeme začať tipovať. ja dávam 5 mesiacov.. :smiley: :smiley:

podla openstreetmap.org je uz otvorena :slight_smile:

openstreetmap.org/#map=13/49.1160/18.9839

Tiez som si kladol tuto otazku…

Aj na freemap.sk je už diaľnica zakreslená. Sú tam aj plánované D a R.
freemap.sk/#m=A,p=49.10277|18.97018|14|A

No, tak napoly. Pri priblížení vidím v trase diaľnice označenie “Private access” (podľa legendy).

Lebo freemap cerpa databazu z openstreetmap. Na openstreetmap som si “otvorenie” useku vsimol pred asi 2 tyzdnami.

Prepáčte mi tento off-topic, a kľudne to hoďte do koša, ale nedalo mi: Rasto, na tomto fóre sa už zožralo kief… je to tu dlhoročná tradícia :wink:

Tak a máme tu kolaudačné rozhodnutie, ktorým sa povoľuje predčasné užívanie diaľnice.
Je tam kopec nedostatkov, ktoré je potrebné ešte odstrániť do 30.6.2015. Potom je tam 15-dňová lehota na odvolanie (od 23.6.2015).

Takže ak motyka vystrelí, a všetko sa podarí odstrániť a dorobiť, tak okolo 7.-8. júla 2015 by mohol byť úsek otvorený.

telecom.gov.sk/index/open_fi … tkyobj.pdf

Je tam miesto na dva pruhy, na moste je miesto pre 3 pruhy a mali by tam byt, teda znacka tam bude len matuca alebo na zatacku daju 1 pruh a dva budu az na moste.

Kopec nedostatkov je, ale v podstate všetky sú realizovateľné do spustenia premávky. Ešte treba dokončiť PHS-ky, ochranu proti vtákom, zvodidlá, VDZ a pod. Z týchto vecí je na tom najhoršie ochrana proti vtákom, tá sa podľa mňa ani do 30.6. nestíha spraviť, uvidíme.
Potom tam napr. ŠOP požaduje napravenie, aby most 223-00 mal ozajstné využitie pre zver. No neviem, ako môže byť využiteľný, keď ústi rovno za kurínom…
Obec Lipovec požaduje hlukovú expertízu a na základe nej dobudovanie PHS-ky… Takže od Dubnej po Kľačany to bude samá PHS-ka, ak im to vyjde…
A podobne.
Sprejazdniť sa má 6.7.2015, čo viem. Ale asi bude aj jedno prekvapko. To sa dozvieme onedlho, nechcem zbytočne rozvíriť búrlivé debaty.
Stavebný dvor v Turanoch už vypratávajú. Vyrovnavajú to tam, unimobunky postupne miznú, stroje tiež, ktoré netreba, však na iných stavbách ich treba viac.

…bez odpocivadla…

Presne tak sergej, žiadny objekt odpočívadla, takže Turčianska Štiavnička zrejme najskôr v septembri…

Áno bez odpočívadla, kde bolo prerušené kolaudačné konanie. Nový termín zatiaľ nie je stanovený. Myslím si ale, že to odpočívadlo momentálne na tak krátkom úseku aj tak všetci oželejú, nakoľko tam zatiaľ nebude čerpacia stanica.To vidím ako väčší problém, nakoľko pre autá idúce zo Žiliny na východ, resp. naopak bude ČS v Žiline (resp. v Strečne) a potom až v Ružomberku čo je cca 50 km bez ČS. Takže dobrodruhovia, ktorí jazdia radi na “výpary” si prídu na svoje.

telecom.gov.sk/index/open_fi … ivadla.pdf

No konkrétne toto je vec, ktorej nie úplne rozumiem. V civilizovanom svete je vzdialenosť 50 km bežná, úplne v pohode. V Nemecku je to kľudne 70km a nikto ani okom nemrkne. Len v Čechách a na Slovensku je na diaľniciach absurdne hustá sieť čerpacích staníc. (Mňa osobne ma to necháva ľadovo chladným, na Slovensku najčastejšie jazdím v trase Starý Hrozenkov - Vranov a naspäť a na tankovanie si proste nechám zájsť chuť. A ak by som aj cestoval iné trasy, tak spravím všetko pre to, aby som na diaľnici tankovať nemusel.) Sorry za OT.

Na Dubnej skale pribudla tabula “otvarame jul 2015”. Den radsej nenapisali :smiley: