Cas ukaze, ale polovica znaciek (najma ceskych) ktore stretavam pocas jari a leta ho urcite vyuzije. Navyse pribudnu dalsi, na trase Zap-Vych zostane uz len jeden rizikovy bod (Strecno) ktory odradza cestovat cez ZA. Doteraz to bol kombinovany faktor MT+ZA, kde realne hrozilo ze sa v exponovanych casoch od/do RK odveziete v pomalej kolone…
ZA-MT 29 tis. MT-RK 22 tis.
autobild.cas.sk/clanok/209/inten … ne-narasta
ssc.sk/files/documents/dopra … _velky.jpg
37k a 29k podľa toho clanku. To, co si pisal, su len osobne auta. Aj ked neviem, ci to nahodou nie je merane este v obci.
tych 36t je na ceste 18A co je lavobrezna. Tato intenzita je v meste a ciastocne je sposobena aj Kiou. Pri odhade intenzity na novom useku je toto cislo bezpredmetne.
ssc.sk/files/documents/dopra … a_2010.pdf
Na zaciatku useku pri dubnej skale bolo v roku 2010 25463 vozidiel, na konci useku pri Turanoch 17420. Dalej musime skusit odhadnut tranzit smerom na juh. Pri Hornej Stubni na I/65 bolo 8179 a II/519 pri Vysehradnom 3949, co spolu dava tranzit 12128.
Dalsia otazka je, kto bude dialnicu vyuzivat. Bude to tranzit V-Z. Nepredpokladam S-J, ale moze byt urcite percento na trase DS-Sucany (priemyselna zona) ako obchvat Vrutok a Martina. Ale tento smer si dovolim zanedbat.
takze ja beriem cislo 17420, delim dvomi na oddelenie lokalky a nasobim 1,2 ako narast intenzit za poslednych 5 rokov a dostavam 10452.
Mňa by skôr zaujímalo, či sa podarí na tretí pokus skolaudovať stavbu:
1x 12/2014 - presunuté na 1.6.2015
2x 1.6.2015 - presunuté na 22.6.2015
3x 22.6.2015 - Bude či nebude?
Matematicky to možno takto vychádza, len treba do úvahy vziať niekoľko vecí. Dubnú skalu nemožno momentálne obísť v smere zo ZA (PL,CZ) do Martina (ZH,BB,TR). Nárast dopravy 1.2 * 25463 = 30555.
Odpočítajme polovicu dopravy pri Hornej Štubni/Vyšehradnom (druhá polovica od Kraľovian/Hubovej) - tj mínus 6064= 24491
Pre Turany - Odpočítajme polovicu dopravy pri Hornej Štubni/Vyšehradnom (druhá polovica od Kraľovian/Hubovej) - tj mínus 6064= 18427. Rozdiely sú to veľké, ale nechajme sa prekvapiť realitou.
Zanedbal som v podstate Martin/Vrútky - nakoniec aj títo vodiči môžu aspoň sčasti využiť diaľnicu, či v jednom, alebo druhom smere.
Lokalka tu urcite netvori polovicu intenzit, odhadoval by som do 5 tisic medzi MT a Sucanmi a do 3 tisic po Turany. Tiez je otazne cislo 17420 vzhladom na nasledny usek Sutovo-Kralovany, ktoremu ak sa nemylim namerali okolo 20 tisic.
Takze moj odhad je prve roky 15-20 tisic, po otvoreni Visnoveho vysoko cez 20 tisic.
Tych 20000 od Rieky po kralovany som si vsimol aj ja, ale radsej som tento udaj nezobral, aby som nebol oznacovany za neobjektivneho.
Este na dovysvetlenie. Zobral som udaj od Turian, nakolko tento smer je menej zatazeny transitom S-J ako smer od ZA. Je tu urcite cast tranzitu do smeru Partizanske a Topolcany. Tych vyslednych cca10000 je triezvy konzervativny odhad, ale osobne ocakavam viac.
viac ako 49000 na VSS v KE?
Bude úsek DS - Turany spoplatnený známkou? To je veľmi významný faktor pre intenzity a zo SDZ vyplýva, že tam výnimka z poplatku asi nebude.
Nevidím jeden jediný najmenší dôvod, prečo by Dubná Skala - Turany mal byť nespoplatnený. Nie je to žiaden polprofilový nízkodĺžkový malý rýchlostný obchvat mestečka.
Lokalka tak ci tak ostane na starej ceste, tranzit znamku ma, myto sa plati tak ci tak. Intenzity sa ocakavaju vysoke a volby na obzore nie su. Naozaj nie je jediny dovod, preco by to nemalo byt spoplatnene. Ak to spoplatnene nebude, tak nieco nie je v poriadku…
Na intenzitu dopravy to na tomto úseku nebude mať zásadný vplyv, nakoľko aj cesty 1. triedy sú spoplatnené pre nákladnú dopravu a osobné tranzitujúce vozidlá už známku aj tak majú. Jedine, čo to môže ovplyvniť je pár miestnych motoristov, ktorí veľa necestujú, teda sa im neoplatí kúpiť si napr. známku na cestu z MT do Turian a späť (aj tak by sa museli v Turanoch pár km vracať späť).
Práve teraz bolo v správach v rozhlase (SRo1), že dnes bol na tomto úseku kontrolný deň a je predpoklad otvorenia úseku do predčasného užívania od 10.7.2015.
…takže ďalší nesplnený termín…
zo stranky nds:
“Aktuálny stav: V máji 2014 došlo vplyvom nepriaznivého počasia k poškodeniu časti realizovanej stavby. Z tohto dôvodu stavebný dozor súhlasil s predĺžením zmluvnej lehoty výstavby do 30.09.2015 s tým, že sprejazdnenie diaľnice D1 bude v plnom rozsahu zabezpečená zhotoviteľom v termíne do 30.06.2015.”
ved tito amateri ani nevedia na treti krat sprejazdnit dialnicu v termine ktory si dali. )))
Ale ved to vieme nie?
Plus mínus 10 dní. Cyklisti aj korčuliari sa potešia, veľmi dobre sa tam chodí…
O 5 dní by mala byť kontrola ohľadom kolaudácie, tak uvidíme, čo a kedy…
myslíš križovatku R2xR3?
Aka R3 ???
Inac s tym dalsiom posunom na 10., neviem ci plakat, ci sa smiat