D1 Dubná Skala - Turany

Pozrel som ešte na stránku NDS. Podľa nej by na odpočívadle Turčianska Štiavnička nemala byť žiadna benzínka. viď:
ndsas.sk/prehlad-odpocivadiel/45175s
Ospravedňnujem sa za chybnú informáciu.

mozno sa benzinka prida neskor po spejazdneni useku, ci?

Ťažko povedať. Ako som dal odkaz nižšie, na stránke NDS je napísané na oboch stranách iba parkovisko. Nie je tam symbol ani čerpacej stanice, ani reštaurácie. Vo fotogalérii je ale vidieť stavbu (asi nejaký bufet) na strane do Žiliny, čo by malo byť malé odpočívadlo. Na tom veľkom (smer Ružomberok) sa zatiaľ okrem parkoviska nič nebuduje. Logicky ale by na tom veľkom malo byť niečo viac oproti tomu malému, ale zatiaľ nie je.To či tam časom bude čerpacia stanica ale nie je iba vecou NDS a VHS. Ak by prejavila niektorá spoločnosť záujem postaviť a prevádzkovať tam ČS, tak by im asi nik nebránil to vybudovať.

Medzi Sverepcom a Ivachnovou iná možnosť na umiestnenie ČSPH nie je a vzdialenosť je cca 95 km, takže na pravej strane s určitosťou bude. Je tam na to aj pripravené miesto gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=26801 (pred toi-toikou). ČSPH sa v poslednej dobe budujú až s odstupom nejakého času po odovzdaní úseku do užívania (napr. Štrba). NDS vyhlási verejnú súťaž, potom vyberú záujemcu a záujemca má povinnosť myslím do jedného roka postaviť ČSPH. Momentálne prebieha (alebo už aj skončila) v poradí už druhá súťaž na odpočívadlo Považská Bystrica. Na stránke NDS chýba pri pravostrannom odpočívadle TŠ piktogram preto, lebo ešte nebola vyhlásená súťaž na ČSPH. Myslím, že je to rovnako ako pri odpočívadle Levoča, aj tam by mala neskôr pribudnúť ČSPH. Predpokladám však, že to bude najskôr v časovom horizonte 3-5 rokov.

Suhlasím, asi tak to bude.

Odpočívadlo Turčianska Štiavnička, parkovisko, WC a prázdna kolonka pravdepodobne pre budúcu ČSPH :wink:
gallery/image.php?mode=medium&album_id=168&image_id=27915

CSPH tam bude. Dovody preco nie hned (Odpočívadlá - #400 podľa expwy):

K tomuto:

jedna self-quotation (Odpočívadlá - #398 podľa sergej):

Na privádzači Martin a na moste ponad 1/18 pokladali asfalt tri finišre…dva Cesty Nitra a jeden váhostavácky…
Inak prebiehajú dokončovačky.
PHS-ky pri Turanoch sú skoro hotové…
Na moste ponad kanál a železnicu boli naložené nákladiaky…asi skúšky

Tak údajne tu VHS má stratu 28 až 30 miliónov eur.

Túto informáciu som zachytil aj ja v tlači. Pri vysúťaženej cene 137,72 mil. Eur, to predstavuje stratu cca 21% Takto to znie možno hrôzostrašne, ale keď si predstavím že NDS pôvodne plánovala s cenou 334,72 mil., tak aj po prirátaní straty 30 mil, je cena úseku 167,72 mil čo je cca 50% pôvodnej plánovanej ceny. Ešteže je už povinné to verejné obstarávanie a nie priame zadávanie zákaziek.
spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … -vahostav/

Netreba vsak zabudat, ze pri zapocitani tej straty stale pri cene 167, 72 mil by bola nulova marza. Z toho my vychadza, ze aby nieco zarobili povodna cena by musela byt este vyssia. Ostatne ponuky sa uz k tejto cene priblizovali, okrem tej druhej co dala Duha -152, 68 mil.

To súhlasím, ale netreba zabúdať aj na efektivitu a produktivitu práce, kde sú možno značné rezervy. Ale toto všetko sú iba dohady. Kľudne si prirátaj aj 5-10 mil. zisku a stále to bude priepastný rozdiel.

Ale netreba zabúdať ani na už prednostne odvedený desiatok či možno až štyridsiatok na “správne” účty. Bez nich by to vychádzalo aj pri vysúťaženej cene skoro aj zo ziskom !!!

Je pravda, ze uctovne sa to dva vselijako upravit a naraz je strata 30 mil aj ked realne to nemusi byt tak. Obavam sa vsak, ze policia aj tak nic neobjavi, co by ich usvedcovalo z manipulacie s financiami, resp. podvodu.

V ponuke sa pocitalo ciastocne s materialom z tunela Visnove do nasypov. Ked nebolo roboty, subky boli ochotne robit za cenu 20-30% nizsiu ako ked sa vystavba rozbehla na viacerych usekoch a zrazu nebolo dost ludi.

mohol by admin pridať tipovaciu anketu o predpokladanej dennej intenzite áut na úseku po otvorení … či to nedopadne rovnako ako s obchvatom ZH …
díkes
1 0-5000
2 5001-10000
3 10001-15000
4 15001-20000
5 20001+

Ja by som to neriesil ale budis. Kazdy km D1 je potrebny a cim skor bude suvisla D1 tym skor bude vyuzity plny potencial tychto usekov.

20000+ to asi nebude, ale tak zasa tranzit okolo Martina na jednom z hlavnych tahov je na uplne inej urovni ako tranzit okolo Ziaru na Handlovu (a ciastocne Prievidzu)

určite viac ako kdekoľvek na I/50 :slight_smile:

Neviem aka je momentalne intenzina pod Strecnom, ale povedal by som, ze minimalne tretina konci v Martine, dalsia tretina pokracuje na juh a na vychod ide sotva tretina…