D1 Dubná Skala - Turany

Bude to robiť Váhostav-SK.
Je to v jednom z dodatkov. Zabezpečovala sa dokumentácia a asi to bude jeden z objektov odovzdaných v septembri

sak mame to v galerke …

[album]13978[/album]

Napojenie na I/18 mohlo byt poriesene rovnako ako teraz, a to tak, ze po prechode tunelom popod privadzac by sa potiahla cesta az ku kruhacu. Ak podjazdna vyska bola nizka, tak mohli podjazd zapustit trochu do zeme. Stale by to bolo lacnejsie ako sucasne riesenie. :frowning:

Sa mi zda, ze zacali zhrnat ornicu na tej prelozke na kruhac a dnes asfaltuju pripojovacie pruhy na konci dialnice v Turanoch.

máš pravdu gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=27944

a zopár ďaľších fotiek vo fotogalérii - gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=27887

Tak čo myslíte, stihnú to dokončiť ?

podla mna uz teraz nie je dovod na nejake zdrzanie, pokial nepride nejaka vaznejsia prekazka, do mesiaca-do letnych pradznin to daju, kedze asfalt je uz defacto na celom useku aspon podla foto a uz sa len finisuje s protihlukovymi stenami +dokoncuju odpocivadla a dalsie podobne prkotinky :slight_smile:

Prilahle obce uz dostali echo, ze sa usek otvara v juli, predpokladam, ze 1.7.

No podľa mňa to síce môžu stihnúť za ten mesiac, ale roboty je tam ešte stále veľa. Podľa fotiek skoro všade chýba vrchná vrstva asfaltu. Netreba zabudnúť, že na predčasné užívanie musia byť dokončené všetky bezpečnostné prvky a asi aj technologické prvky (napr. mýtne brány).

Úsek Dubná Skala - MÚK R3xD1 - privádzač Martin je skoro na otvorenie. V podstate chýba dokončiť mosty a na privádzači položiť nejaký ten kilometer asfaltu a bolo by to…
Dám fotky

No, aj napriek tomu, že je Váhostav v takých problémoch, v akých je, a aj napriek špekuláciám, kto to dokonči, ak pôjde do konkurzu atď.. tak to dokončil našťastie celé sám úspešne a bez nejakých ďalších problémov a omeškaní. Gratulujeme, tak nakoniec predsa sa len naplnili Figeľove slová pri poklepávaní kameňa z novembra 2011.. Cez náš krásny Turiec predsa len nakoniec vedie nová moderná diaľnica, ktorá zlepší život náš všetkých a privedie do mesta Martin ľudí z celej Európy. Na zdravie.

Čo je toto? gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=27893
Vypadá to na infrasvetlo pre kameru a radar?

A to potrva este necely mesiac?

Mnou menovaný úsek je v podstate v pohode. V okolí Turian je to horšie.
Však odtiaľto pozri, čo som pridal a posúď: gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=27990 Vrchná vrstva asfaltu položená na väčšine tej časti, chýba dokončiť pár objektov.
V Sučanoch sú to kilometre protihlukových stien a ochrán proti vtákom, aj keď skoro hotové. PHS-ky pri Turanoch sú na tom trošku horšie, ale to sa dá vyriešiť, stačia každé ráno naložené tri kamióny čakajúce už na stavbe na vykládku. Do týžňa-dvoch to je spravené.
Asi minulý týždeň prišli mechanizmy od firmy Cesty Nitra. Stretol som ich na 1/18, a veru hneď som rozmýšľal, kde ich vezú, kde majú prácu. A oni tak blízko…

Jarino, ďakujeme za fotky aj komentár. Táto časť diaľnice (Dubná skala - Križovatka Martin) vyzerá ozaj, že ju dokončia. Je to ale len 6 km z 18 km (D1 + privádzač R3). Keby niekto vedel dať komplexnú informáciu, bolo by to prehľadnejšie.
Na tomto úseku je:
križovatky:
Dubná Skala - treba dokončiť …
Martin R3-cesta 1/18 - treba dokončiť …
Martin D1/R3 treba dokončiť …
Turany - treba dokončiť …
28 mostov : x dokončených na 100%, Y na …%
odpočívadlo: Turčianska Štiavnička (veľké pravostranné, malé ľavostranné) : treba dokončiť …
privádzač Martin (1 652 m): treba dokončiť …
Diaľnica D1 (16.4 km) : treba dokončiť (okrem mostov a križovatiek) …

Maju to zrejme presne prepocitane na posledny den :slight_smile:.

Vo Vrútkach, Sučanoch si konečne vydýchnu
Len dufam, ze nebude tento usek dlho osametený… S
Som zvedavý ake lieviky sa budu vytvárať na oboch koncoch tohto krátkeho useku pri napojení na starú cestu I. Triedy

Jestli zůstane “hlavní cesta” na staré trase a každé auto z dálnice bude dávat přednost, budou ty kolony na konci úseků pěkně dlouhé a cesta po starém úseku bude asi i rychlejší než po dálnici … tohle už tu bylo mnohokrát …

Nuž, už len obchádzka Sučian, kruhového objazdu, Martina a Vrútok to pri jazde po diaľnici urýchli. Ale to ukončenie zaujíma aj mňa. Keď končila D1 pri Sverepci, myslím že križovatka bola upravená tak, aby hlavnou cestou bol výjazd z/na diaľnicu.

Beaver - hlavne budu výjazdy z dialnice to sa nemusíš báť, len to hromadenie do jedného pruhu ..??

Zjazd inak ako len v jednom pruhu sa moc vymysliet neda, a hlavna cesta by sa prirodzene mala presunut na dialnicu (rovnaka situacia ako v Ivachnovej smer RK)