D1 Dubná Skala - Turany

Už to tu bolo spomenuté že zo smeru od RK sa do Vrútok nedostaneš.

ale dostane… akurat sa bude musiet niekde kusok po zjazde na I/18 otocit

Už sa aj železnica vracia do normálu. Budúci týždeň budú odstraňovať neutrálne polia na trakčnom vedení pri Dubnej skale (13.-16.4.) a medzi Turanmi a Vrútkami (17-19.4.), ktoré sú tam kvôli D1.

Zrejme sa inspirovali " Daytona 500" :confused: … ale vazne, zaujimal by ma rozumny dovod. Vyzera to velmi nebezpecne. Nemali byt tie zakrivenia otocene opacne?

:unamused:

Preco by to malo byt nebezpecne? Nebodaj si myslis ze to odtial vypadne?

Preco by to malo byt opacne? Vsak PHS ma zachytit zvuk z dialnice tak aky vyznam by to malo keby to bolo otocnene von?

Myslel som tie haky nad PHS. Neviem aky to ma ucel.

Tam bude doplnená stena. Takto nejako rieder.cz/fotogalerie/protih … -okruh.php

vdaka peterle za link.

http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=26391

Pozeram ze komplet MUK Turany nie je sucastou tohto useku, napojenie na cestu c.18 teda asi bude urovnove s odbocovacimi pruhmi…

bude mimo urovnove kedze lavy most bude dokonceny, vytvori sa 8ckova krizovatka, alebo nieco take…

Pred Sučanmi budú pokračovať s kladením vrchnej vrstvy asfaltu. Večer už tam jeden finišer a tri valce boli, privážali ďalší finišer od Turčianskych Kľačian.
V Sučanoch na stanici chýbal v smere na ZA prístrešok. Za týždeň(možno menej) ho postavili z prefabrikátov. Som zvedavý, dokedy ho “nevykrášli” nejaký samozvaný umelec.

Mam zlu intuiciu ze vahostav nedokonci podpisane diela. Tam nieco velmi smrdi…

No tak nedokončí. Veď doteraz aj tak nič nerobil, takže nič sa tým nezmení. Vymení sa dodávateľ, nájde sa niekto schopný a dokončí to zaňho.

Nedokončí, ak pôjde do konkurzu… Nemyslím si, žeby do konkurzu išiel, ale ak niečo také nastane, tak to bude strhujúcejšie predstavenie ako Búrlivé víno :smiley: No nebude to také víťazstvo, ako si niektorí predstavujú, kľúč: štát-banky-iní zabezpečení veritelia- ak vôbec zostane ostatní sa predpokladám nezmenil. V prípade konkurzu by ostatní veľkí hráči v konzorciách prebrali ich záväzky, v podstate tento úsek by bol jediný problémový, keďže by bolo treba nový tender…
Aj tak je to celkovo celé spolitizované neskutočne. Jedna skupina si chce udržať stoličky a druhá sa chce k nim dostať, len sú to takí tragédi a neschopáci, že sa k ním nedostanú, osobne tam ani nevidím človeka resp. spojivo, čo by ich dokázal nejako držať pokope a viesť. Ale to už patrí do rubriky: Off-topic - Ftipy. Tam patria momentálne relácie O 5 minút 12, V politike a zasadanie NR SR. Prvé dve som dnes počúval… Zhrnutie: Všetkým(takmer, lebo na TA3 v druhej časti som bol troška prekvapený názormi tých ľudí) ide o teplé fleky, lebo inak by sa neriešila len reštrukturalizácia VHS(v DPS asi ešte teraz búchajú šampanským), ale tie dementné zákony by nemohli existovať v takej podobe ako existujú a rozhodne by sa niečo robilo s vymožiteľnosťou práva a týmto slovenským folklórom neplatenia. Veritelia VHS to len “vyhrali” tým, že možno dostanú “až” nejakých 50%, či koľko vlastne.

A aby som nebol mimo tému. Pri Turčianskych Kľačanoch osadzujú stĺpiky oplotenia diaľnice. Finišer previezli ku VW, mali by tam pokladať asfalt, keďže na cementovej stabilizácii spojovák je. Dúfam, že pred prípadným konkurzom aspoň vyasfaltujú križovatku pri VW :smiley: . Minule za tmy som sa držal pri kraji(aspoň som si myslel) a zrovna jednu takú fajnú som chytil… A 50-tka tam je. Takže pozor, aby ste necvakali civilnému Passatu, ten po 1/18 v tom úseku behá/meria/bločkuje často. Len je umiestnená tak troška blbo, lebo kým budete okukovať myslím oranžovú značku Zmena v organizácii dopravy(či nejaká taká), tak pod ňou je 50-tka.
A v piatok robili trakciu pod mostom ponad žel.trať a mokraď

NDS má na stránke ilustračné “Fotky týždňa” zo stavieb. Famózna je posledná 6/6 z úseku DS-Tu. Áut ako za plnej prevádzky.

Kontrolný deň …

také symbolické “psy štekajú karavána ide ďalej”…

50-ka tam je par dní, pod značkou vyjazd vozidiel stavby a najnovší civilný Passat modrej farby ZA 158 ??,FX?, operuje od ZA po Sučany, to len na okraj

Začína kolaudačné konanie na všetky hlavné SO. Konanie bude 1.6.2015
Diaľnica D1, vegetačné úpravy v okolí všetkých križovatiek, všetky križovatky, diaľnica D1 a privádzač Martin, PHS-ky, odpočívadlo Turčianska Šiavnička, ORL, rôzne elektrické prípojky, mosty
Chýba tam napríklad objekt most na ceste tretej triedy ponad privádzač Martin.

Mayllo, neviem, akú má ŠPZ-tku. Pomerne často ich vidím(najmä dávať pokuty), tak sa pokúsim si všimnúť ŠPZ-ku