D1 Dubná Skala - Turany

už vie niekto aký to bude objekt
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=26301

Tipujem ze toto:
Priestor ľavostranného odpočívadla s celkovou plochou pozemku 21 149 m2 je uspôsobený na individuálny odpočinok s prvkami drobnej architektúry a na konzumáciu vlastného občerstvenia, doplnený prvkami relaxačných náradí, umožňujúcich aktívny odpočinok cestujúcich. Vybavenie odpočívadla je doplnené objektom obslužného zariadenia, ktorý bude poskytovať informačné a hygienické služby, ako aj občerstvenie.

„Hygienické a občerstvovacie zariadenie“

Chápem, že citlivo vnímaš kritiku… okrec má však pravdu, ZDZ nemá vhodný “look” a čiastočne ani obsah. Vodič nemá šancu si všimnúť rozdiel medzi 70% a 80% výškou textu, čiže počítanie cez viaceré bulharské konštanty nemá zmysel. Rozloženie prvkov nemá vhodný look. Infomácia o najbližšom exite nemá pre bežného vidiča zmysel, hlavne vtedy ak ani netuší že to je vzdialenosť po exit a nie do uvedeného mesta/miesta. Predpokladám, že nikde v európe nie sú na ZDZ uvádzané MÚK ako ciele. Ak ich tam nechceme dať s piktogramomm, tak tam nemajú čo hľadať.

Áno hore pribúda výplň, myslím, že len táto jediná PHS-ka za MÚK dubná skala po ľavej strane bude mať aj tú hornú časť.

Stredové oceľové zvodidlo: renanova.sk/obojstranne-zvodidlo-varioguard/
Tak už sú tu dve(jedno pri Lipovci, druhé pred Sučanmi), tipujem, že ďalšie pribudne pri Prefe Sučany, lebo je tam vynechaná medzera medzi prefabrikovanými a monolitickými zvodidlami.

Mne hlavne príde neprirodzené usporiadanie cieľov v “opačnom poradí” voči realite. Keď čítam tabuľu od vrchu nadol, tak by som v takom poradí aj očakával prejazd mestami.
dialnice.info/gallery/image_page … e_id=26060
Z tejto tabule by som logicky by som si očakával že Prešov je pred Ružomberkom a Turanmi.

Je to vec vnimania. Keby si mal mapu (tabulu) na kolenach, tak to bude v poriadku. Najblizsi ciel su Turany, najvzdialenejsi Presov od tvojho pozorovacieho bodu. Mne sa to naopak takto javi logickejsie.

aj mne sa to takto javi logicke a takto sa to bezne pouziva.

ty jazdis prvy rok po slovenskych cestach??? vsak toto usporiadanie cielov je tak odjakziva, predpokladam, ze nemas 15 rokov…

asfaltovanie mosta ponad kantorský potok
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=26302
stredové zvodidlo pri odpočivadle vybetonované
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=26300
cementová stabilizácia na odpočivadle položená
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=26299

Na stranke motorways-exitlists.com/europe/sk/d1.htm ktora bola aktualizovana 8.3.2015 je datum ukoncenia useku 6/2015

ostatne useky
JA-JA1 6/2015
JA-JA2 11/2015
FR-SV 8/2015

ktovie odkial cerpali podklady a ci sa im da verit

Na wikipedii sú tie termíny tie isté, takže asi odtiaľ.

Aktuálny stav: V máji 2014 došlo vplyvom nepriaznivého počasia k poškodeniu časti realizovanej stavby. Z tohto dôvodu stavebný dozor súhlasil s predĺžením zmluvnej lehoty výstavby do 30.09.2015 s tým, že sprejazdnenie diaľnice D1 bude v plnom rozsahu zabezpečená zhotoviteľom v termíne do 30.06.2015.
ndsas.sk/useky-dubna-skala—turany/44223s471c

Ja-JaI 09/2015
Ja-JaII 11/2015
Fr-SV 10/2015
vsetko NDS

Aj tym skorsim terminom sa verit da, lenze nie su tam zaratane “nepredvidatelne okolnosti”. DS-Turany sa stihnut da, ale este treba zvysit aktivitu, co sa asi nestane. Tak snad pocas leta to otvoria.
V kazdom pripade pre tieto vsetky useky to 12/2015 isti, inak to EU nepreplati, kedze tam nie je dohodnute fazovanie.

Veľmi veľa fotiek: vahostav-restrukturalizacia. … la-turany/
V galérii aj z iných úsekov, napr. je tam sfotený tunel Svrčinovec, ale ešte sám to nemám prejdené celé.

Nerobte paniku :slight_smile: v Nemecku je takéto zarovnávanie bežné priame smery na stred odbočné na ľavo. Niekde som dokonca videl zarovnanie napravo. Takže mne to idvné ani neprišlo .. len som z Nemecka zvyknutý na vačšie tabule aj keď po novom sa trochu zmenšujú.
.
Strečno je legitímny názov a aj výstižný … reálne schádzate zjazdom z dialnice do Strečnianskej tiesňavy ako inak to nazvať ?

pre teba je nazov Strecno vystizne, ale pre takeho taliana ktory vezie jahnacinu domov, uz to take vystizne a teda jasne neni.

A co ine by bolo prenho lepsie? Dubna skala, ako niekto navrhoval, isto nie.

Strečno je názov obce, Dubná Skala nie je názov obce (ak sa nemýlim, ak áno, tak ma opravte :wink: ), je len horopisný názov alebo názov blízkeho penziónu. Aj Španiel, nielen zo španielskej dediny, nájde na mape skôr slovenskú dedinku, ako nejaký slovenský kopček alebo skalu. O Dubnej Skale len zopár Sloveniek/Slovákov niečo vie. :neutral_face:

Ja by som to nazval Vrútky, podľa najbližšej obce (mesta), prípadne Vrútky-západ.