D1 Dubná Skala - Turany

Nasyp este nie je ani zdaleka hotovy, takze v potrebnej vyske bude urcite ovela uzsi.

tesne pri cca.14km, po obidvoch stranách gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17434 pravá jama(južne od diaľnice) je už zasypaná

ten násyp bude poriadne vysoký a preto je na spodku široký približne 100 metrov (viď. staršie foto gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=11750)

Miro, vdaka za vysvetlenie, ale potom aj na zasypanie tych jam potrebuju kvantum materialu. Alebo to dopadne ako pri Povazskej? Jamy nechaju jamami a zasypat sa bude az pri razeni Visnoveho? Predsa len je to obrovske kvantum materialu, ked vidim tu jamu. Tu prvu tipujem zasypali materialom z toho kopca kusok od jam smerom na ZA. V kazdom pripade asi neratali s tym, ze Visnove bude este bez zmeny pri dokoncovani tohto useku.

Tipujem, že na zasypanie jám bude podpísaná nová zmluva. Niečo obdobné tu už bolo, viď niektorý z týchto článkov (všetky sú rovnaké):
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=60&t=18306&p=145162&hilit=jamy#p145162
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=60&t=18307&p=145163&hilit=jamy#p145163
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=60&t=18567&p=148793&hilit=jamy#p148793

A vôbec by som sa nedivil, keby s týmto plánom počítali už pri posielaní ponuky do výberového konania.

Bzzi, je to celkom možné.
Už ďaleko pred vyhlásením tendra sa vedelo, že DS-Tu má deficit hmôt do násypov 1.890.000 m3,
oproti napr. úseku LL-DS, kde je prebytok hmôt 1.350.000 m3, čo som skôr písal, zdroj:
stavebne-forum.sk/events2010 … 18_nad.pdf.
Pokiaľ v súťažnom návrhu výhercu tendra mu bola odklepnutá podmienka,
že materiál na úsek DS-Tu sa navozí mimo zdrojov v tomto úseku /treba
prelistovať zmluvu/ a zaplatí sa to osve, je to jasné. Ak je podmienka,
že to bude zo zdroja na nezačatom úseku napr. LL-DS, potom VHS mal prekážku
vo využívaní, nasledovať by malo rozhodcovské konanie ak to NDS neuzná, zrejme
NDS by muselo plniť zo ŠR. Ak to zmluvne nie je upravené je problém pre právnikov:
zjavne neoprávnená výhoda na strane zadávateľa a škoda na strane zhotoviteľa, prípadne plnenie
cez ŠR bez prispenia EÚ. Toľko laik nestavbár a neprávnik.
Ospravedlňujem sa teraz nemám čas a aj som ľavý vydokladovať z internetu, idem na drevo.

Oznámenie o zmene stavby pred dokončením. Návrh podala NDS-ka.
Dôvodom zmeny je sfunkčnenie cesty III/018254, ktorá bola prerušená výstavbou privádzača Martin, pričom je potrebné zrealizovať aj úseky preložky, ktoré v DÚR a DSP neboli predmetom dokumentácie. Na cestu 1/18 sa preložka pripojí existujúcim kruhovým objazdom. Existujúca časť cesty III.triedy sa v nevyhnutnom rozsahu vybúra…
V dokumente sa spomínajú aj dva káble patriace Slovak Telecom uložené pod novou komunikáciou III/018254.

Išiel som okolo Dubnej Skaly. Tak zatiaľ práce prebiehajú. Foťák som nemal pri sebe, tak popri opisovaní čo sa zmenilo hodím link na fotku daného objektu.
Rampy z Višňového na 1/18 smer Vrútky a z 1/18 zo ZA na D1 smer Vrútky sú vyasfaltované: dialnice.info/gallery/image_ … e_id=17282.
Dnes prebiehala betonáž na poslednom zábere betónovacích vozíkov na polprofile Turany-DS. Takže už len spojovací(tak to vyzerá). V tejto časti objektu sa pracuje aj na polprofile DS-Turany.
Pracovalo sa aj tu: dialnice.info/gallery/image_ … e_id=17387 Predpokladám, že v najbližších dňoch budú betónovať(a ak už tam betón je, tak tiež uvidíme).
Na predchádzajúcom pilieri so zárodkom(druhá fotka v poradí: dialnica.info/dialnice/D1_Dubna_ … urany.html) skladajú betónovacie vozíky.
V Sučanoch vidno posun na stavbe PHS, pribudli osadené nosníky a medzi nosníky sú osadené soklové panely.
Zajtra idem zasa okolo, tak možno niečo odfotím.

To na asfalt nevyzerá. Nepoznám technológiu, ale myslím, že je to len niečím “obliate” buď na spevnenie alebo niečo ako penetrácia.

Je to možné. Išiel som len okolo, ale nešoféroval som, tak som sa mohol rozhliadať. Všimol som si, že je tam nová vrstva podobná asfaltu(tak som aj myslel, že to je asfalt a nič iné nepripustil), len akosi tenká(na zhodnotenie som mal pár sekúnd). Finišer som videl na druhej strane mosta. Minulý alebo predminulý týždeň v úsekoch spomínaných rámp kládli nejakú vrstvu, ale nepísal som, keďže som nevedel čo to kládli…

Asgaard, jarino popisuje stav zo včerajška a fotka je z februára, len ako ilustračná, písal to vo svojom príspevku.

nie je tam este asfalt, len piesok je nastriekany tou ciernou lepkavou smolou.

ja som tiež písal o aktuálnom stave, chodím tade každý deň.

Dnes pohyby na MÚK R3x1/18, konkrétne na pripájacich pruhoch. Pred Sučanmi(smerom od MÚK R3xD1) pribudli stĺpy PHS-ky po pravej strane diaľnice(tie sú už tam dlhšie, možno týždeň, len som zatiaľ ich nespomenul). V Sučanoch pri priepuste ponad potok som si všimol pracovať valec, tak neviem, či už tam nenavozili hlinu(to môžem potvrdiť až budúci týždeň, keď pôjdem vlakom okolo, alebo to potvrdí/vyvráti niekto iný). Dubnú Skalu z dneška opisovať nemusím, stačí pozrieť na foto, ktoré pridal rempo. Moje fotky mi nevyšli, mám v nich veľké odrazy.
Len na Dubnej Skale som veľa robotníkov nevidel, teraz neviem, či väčšina bola hore alebo ja som išiel v zlý čas(cca 13:00).

do fotogalérie som pridal fotky od 13,5km po Most na diaľnici v km 15,004 nad železničnou traťou a krpelianskym kanálom gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17653

aj tu pribudli nové fotky - dialnica.info/dialnice/D1_Du … urany.html

miroT9: díky za link, veľmi pekné letecké zábery na D1-ku.

aj som na to zabudol, ale ako bolo spominany ta byvala stanica, potom bordel bude docasne SSUD ..

[album_photo]17698[/album_photo]

tu su informacie z enviroportalu

enviroportal.sk/sk/eia/detai … sud-zilina

a ja doplnim, ze terajsie budovy budu asanovane, cize nebudu sidlit v bordeli :wink:

Nezda sa niekomu na fotke img.cas.sk/img/14/article/1095272_.jpg tak toho miest tam naozaj vela nebude. Mozno rataju so snizenou rychlostou v tuneli ale aj tak ked tazky kamion bude chciet odbocit, bude musiet brzdit este v pravom jazdnom pruhu a bude tak spomalovat premavku este v tuneli co nie je najbezpecnejsie a tiez neprospieva k plynulosti.

MÚK Mengusovce, smer LM, odbočka začína hneď za tunelom a toto vyzerá viac v pohode :slight_smile: