D1 Dubná Skala - Turany

S nepreplácaním faktúr Váhostavom SK svojim subdodávateľom štát vie pohnúť, má na to dlhoročné know-how. Ak Rómovia utratili peniaze za chlast, cigarety a nemali koncom mesiaca čo dať deťom do huby, štát to vyriešil. Substitujte za Cigánov neprispôsobivé firmy, za cigánske deti subdodávateľov a dostanete takýto model:
Štát dá gen. dodávateľovi zakázku, ten zakázku subdodávaleľovi. Subdodávateľ vyfakturuje, gen. dodávateľ overí a dá súhlas vyplatiť na NDS faktúru. Tak budú pracovať až do konca, pokiaľ sa nevyčerpá celý balík prisľúbený NDS výhercovi v súťaži. Aby mal majiteľ na benzín=kontrolovať stavbu a na pivo, NDS mu môže pustiť nejaké percento na réžiu, inžiniersku činnosť a drobné výdavky/klince, desky, kotvy…/. Po odovzdaní stavby partneri finančne stavbu uzavrú, tzn. NDS doplatí zvyšok z dohodnutej sumy, resp. gen. dodávateľ bude znášať podľa zmluvy stratu. Zvyšok sumy môže nachať majiteľ hoc aj v dome U červenej lucerny pod tunelom Dubná skala a nikto mu nebude závidieť.

1. Počiatek, štát a verejnosť dostane do ruky tzv. Kažimírov kontrolný výkaz a to skôr ako zač. r. 2015. T.j. zistí sa, koľko sa minulo a za čo, výherca súťaže si nebude môcť odliať peniaze na bašavel /dôležité osoby/ a neuspokojiť svoje deti=subdodávateľov.
  2. Keď sa toto dostane na verejnosť, firmy budú platiť samy od seba, aby nemuseli priznať /kulantne napíšem/, “koho majiteľ alebo generálny pozval na pivo a koľko borovičiek a rumov mu zaplatil”.
  3. My si budeme musieť nájsť novú tému, lebo to nebude tak napínavé a záživné. Mladí sa šuchnú k mladej alebo susede pod perinu a starší si kúpime v rybárskych potrebách háčiky na ryby.

hadam a spekuluji - protoze vedeli, ze nezaplati subkam, “vahostav-sk as” zanikne aby jako fenix z popela mohl povstat “vahostav-zilina as”, stejna adresa, stejni lide, jine ICO?

OT: ale no, my sme predsa civilizovana krajina v europskej unii, u nas sa taketo veci nedeju [/irony off]

akoze nedeju - prvy uz uteka - hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy … isu-606033

Tak zatiaľ práce prebiehajú. Uvidíme nasledujúci týždeň: Peniaze od Váhostavu neprišli, stavbári možno neprídu do prá
Na Dubnej Skale to vyzerá, že idú stavať mostné pole ponad železnicu na polprofile DS-Turany. Videl som ľudí z firmy TOOŽ, že začali so stavbou Pižma.

na moste gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17250

inak na mostoch nik nepracoval, budoval sa len násyp - gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17237

ono podla obchodneho registra ma vahostav celkom pekne predosle obchodne meno : orsr.sk/vypis.asp?ID=8574&SID=5&P=1 :imp:

no podla poslednych obrazkov tam je este roboty ako maku…

na useku Turany Sucany ano…ale od Sucian po Dubnu skalu je uz polozeny asfalt v oboch pruhoch a aj deliacom pase co asi znaci betonove stredove zvodidla…vcera (nedela) som bol previst na tomto useku na bicykli a pracovalo sa na mostoch ponad Vah pri Klacanoch a moste za Sucanmi smer Turany…v okoli MUK Martin 2 - D1xR3 sa osadzaju kovove zvodidla a smerom na Dubnu skalu aj protihlukove steny

Mozem potvrdit, vcera som videl na tomto useku viac fotografov na bicykli :slight_smile: a takisto mnoho ludi peso, behom, s kocikom :slight_smile: . Od Sucian po most pri Dubnej Skale sa da prejst suvisle po asfalte, s vynimkou mostu pri Turcianskych Klacanoch. Stavba bola takmer uplne opustena.

Foto z prejazdu useku od gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17266 sipkou dolava

nadhera, naozaj uz len to vysnove rozbehnut a raz sa tadial preveziem :smiley:

Tento úsek je dosť na očiach. Tiež keď idem okolo po prípade kuknúť na stavbu, vidím/stretnem dosť ľudí(no aj zopár psov som stretol :smiley:). V Sučanoch ľudia sa prechádzajú, už som videl aj deti sa hrať futbal. Aj za Turany za Váh sa chodí na prechádzky, najmä na polia pri diaľnici, ale to je pomaly ako na stavbe, veď aj tak mechanizmy chodia nielen po násype ale aj po oboch stranách Váhu(na pravej strane Váhu je lepšie,keďže je tam asfalt, na ľavej je také blato, že s Tatrovkami tam idú strašne pomaly a človek by tam bol v blate možno po členky keby lepšie zapršalo.
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17302 : Tieto stĺpy na PHS-ku osadzovali minulý týždeň. Inak mám dojem, že je na tomto úseku tých PHS-iek až prehnane veľa(aj keď to bude len zdanie, čo si pamätám, Dopravoprojekt robil pre VHS štúdiu, niečo sa vyhodilo, napr. PHS v strednom deliacom páse kdesi pri Lipovci, teraz neviem povedať v ktorých kilometroch). Ale PHS-ky sú v okolí Lipovca, Turč. Kľačian, medzi mostom pri Turč. Kľačanoch a D1xR3, cez celé Sučany(tak tu je to pochopiteľné, keď to ide cez dedinu) po most pri Prefe, za Turanmi za Váhom…
Jasne vidno, že po Sučany, teda po most ponad trať za Sučanmi je to pekne rozpracované. Osobne neviem ako to je v okolí odpočívadla Turčianska Štiavnička, tam som nebol poriadne dávno. Za Turanmi za Váhom vyzeral násyp hotový, ale zemné práce stále prebiehajú, zeminu Tatrovky vozia od odpočívadla medzi most ponad kanál a most ponad Váh. Aj tak, hlavné objekty sú tam mosty. Z fotiek ponad kanál vidno, že žeriav tam už je, prefabrikáty tiež… to pôjde rýchlo. Už dlhšie sa chystám kuknúť most ponad Váh pri Turanoch, ako ďaleko sú na polprofile DS-Turany.

na rozdiel od Jánovce - Jablonov I. je úsek pekne rozpracovaný a aj verím že termín otvorenia je ešte tento rok

Ten efekt teleobjektivu z toho robi hotovu mesacnu krajinu :open_mouth:
http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17265

Hmmm, tam asi nebude pripajaci pruh :confused: (pripojenie na R3 od ZA)

podla mna sa tam normalne pripajaci pruh od PP a od ZA spoja do dvojpruhu

Info a fotky z úseku nájdené na internete:
inzinieringmh.sk/sk/dubnaskala
trubnisystemy.info/enl.php?a … f9c0059b94
projektovaniedrr.sk/web/index.ph … realizacie

gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17387

Stavebný ruch ustal, ako vidieť ( a žiadneho stavbára nevidieť), uvidíme dokedy…hádam nebude problém na konci tohto roka :blush: .

Celkovo posledné dni na Dubnej Skale veľa robotníkov nebolo vidno.
Práve v tejto časti mostného objektu, čo som odfotil, vidno to konkrétne na tej fotke, že im tuhne betón. Čiže veľa práce tam nebude. Dnes sa tam pohybovalo zopár robotníkov + pracuje tam báger na úprave brehu Váhu.
Včera sa makalo na samotnej križovatke. Ráno čakalo 5-6 domiešavačov, pravdepodobne sa betónovalo celé mostné pole, betónovacie práce prebiehali na stavbe ešte okolo 17:00, keďže tam ešte boli domiešavač aj čerpadlo. Pripravuje sa skruž a už najmä debnenie na betonáž rampy z D1 na 1/18 smer ZA, taktiež vidno práce na opore a krídlach mosta tejto rampy, ale aj pred tunelom Višňové. Postupne stavajú PIŽMO pre mostné pole ponad železničnú trať. Inak len malé posledné úpravy na takmer hotových úsekoch. V Sučanoch čakám, kedy zasypú ten priepust ponad potok na D1-tke, je tam navozených zopár Tatroviek hliny, dnes vykladali tvarovky na realizáciu PHS.

Počítal som tie faktúrky na stránke NDS a dokopy to dáva 76 832 942,49 eur.

správne tomu rozumiem, že tu gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=17377 ako končí most smerom doprava má byť všetko násyp?