D1 Dubná Skala - Turany

Jaj, sorry. Je kompletna, len je rozdelena na casti. Tu mas zaver: martin.sk/data/tabula/1233581460.pdf

Stavebné povolenie pre úsek Dubná Skala - Turany :arrow_right:
telecom.gov.sk/index/open_fi … any_sp.pdf

Hm pekne to vyzera len by sa uz mohlo zacat stavat.

No aj ja som zvedavý, či sa skutočne v najbližších týždňoch podpíše zmluva aj na I. PPP balík. Vlastne som nesmierne zvedavý KEDY sa poklepe z.kameň a HLAVNE kedy sa konečne prvýkrát kopne do zeme na úsekoch I. balíka PPP.

zmluva podpisana, takze stavat sa hadam zacne coskoro…

Najskor buduci rok predsa.

Dnes začínaju stavať :smiley: . Pozeral som si tu križovatku Dubná Skala, len ta je taka nekaá divn8? , zjazd a výjaz je len na smer ZA, dobre som to pozeral?? :open_mouth:

Nema niekto podrobnejsiu mapu ako je tato? dialnice.info/images/big/dubna_skala.jpg
Ide mi o umiestnenie jednotlivych SO.

Ta krizovatka ma vsetky smery, ktore ma mat. Ale v ramci stavba DS-Turany sa postavi len zjazd a vyjazd na smer ZA.

ale aj tak ked sa divam na tu mapu… tak az bude Visnove tak od Vrutok sa na dialnicu smer MT nedostane …iba smer ZA…

inak este som chcel … skoda ze sa nedaju editovat prispevky… vramci 1. baliku PPP sa bude stavat aj dialnicny privadzac Martin nie?

No však to je úsek Dubná skala - Turany.

existuje aj videovizualizacia tejto krizovatky, videl som ju tusim na TA3, ale nikde na nete ju neviem najst…

Urcite? Postradam zmysel napojenia Vrutky → Martin a najma Zilina → tunel Visnove.

Ano. V ramci pripravnych prac je tam naplanovany aj archeologicky prieskum.

presne… ale podla mna to su len nejasnosti v mape… ved to by bola riadna blbost… alebo mozno pocitaju s tym ze asi ked niekto pojde od ZA cez strecno tak sa nebude obracat znovu na ZA cez tunel Visnove… ale to je podla mna tiez blbost… ved dialnicna krizovatka by mala mat vyjazdy na vsetky smery…

…skusim pohladat este ine mapy…

Nejaky rozumny argument, ktorym by si to obhajil?

Toto je trochu diskutabilne. Niektore vyjazdy a najazdy su urcite zbytocne, v kazdom pripade, ak nie som miestny a nepoznam situaciu, tak ostavam pri absencii nejakej vetvy zaskoceny.

modelujme situaciu:

1. Zajazd deti z BA si ide pozriet Strecno. Kade sa budu vracat?

2. Kosican bludi vo Vrutkach, chce ist domov, dostane sa na I/18 smer ZA, narazi na krizovatku s D1, smie ist iba smer BA? :slight_smile:

model 1)
jeden dovod, preco by sa mali ist 9 km opacnym smerom?

model 2)

• vo Vrutkach sa zabludit neda :wink:
  • pri vsetkej ucte ku Kosicanovi, ale ako to riesi teraz. Odvezie sa az do ZA, kym zisti ze ide opacnym smerom?

Obe modelove situacie maju natolko zanedbatelne kvantitativne parametre, ze ma nepresvedcuju o nutnosti vystavby kompletnej krizovatky.

vyjazdy na dialnicu mozno hej. no zo zjazdami je to asi trochu inak. napr Lipt. jan smer KE sa zist da no zo smeru na BA nie.je to tak aj ma google.maps