D1 Dubná Skala - Turany

Ani ja nie som proti tomu kruhacu, postaveny je vcelku dobre, ale pokial su tu taketo intenzity, bude tu dalsie miesto, kde budu vznikat zapchy :unamused:

Zápchy vznikajú skôr v neďalekých Sučanoch, takto sa to aspoň viac rozloží :slight_smile:

prepacte ze som dal vizualizaciu do fotiek nech to moderatori vymazu a dam to do vizualizacii :arrow_right:

Ujom z elektrární ešte nikto nepovedal, že tá veľká diera v svahu pri Dubnej Skale je zárodok budúceho tunela a že hneď vedľa bude veľká mimoúrovňová križovatka? Už dlhšie si všímam, že v miestach MÚK pribúdajú nové stĺpy el. vedenia vedúce do rozvodne (alebo čo to tam majú oproti kameňolomu), resp. sa rekonštruujú staré stĺpy a vedenia. Pritom sa vôbec nemyslí na to, že sa pár mesiacov to pôjde všetko preč. Trošku koordinácie by nezaškodilo…

Vieš bohužiaľ životnosť vedení a el zariadení nemôže byť závislá na to kedy sa ide stavať dialnica … tam sa už viac nedá čakať - tá dialnica sa kludne môže stavať aj o 10 rokov … revízie a papiere nepustia .. bolo by blbé keby sa kvoli dialnici ktorá sa má stavať nesvietilo :slight_smile:

Ja nevravím, že sa to nemá robiť. Ale malo sa to skoordinovať tak, aby sa to nerobilo zbytočne viackrát (hlavne ak sa ujo najvyšší tvári, že v priebehu niekoľkých mesiacov sa stavať začne) :wink:

Vlastnikom kamenolomu je sukromna spolocnost?

Tuším to patrí pod spoločnosť EUROVIA

No, možno práve tento úsek sa cez PPP stavať nebude (ale asi za “štátne” a EU fondov) jednak kvôli prijatiu Eura, ale aj zaťaženiu štátneho rozpočtu do budúcnosti kvôli vysokým ročným splátkam po dlhú dobu. Možno práve pre toto teraz Slotovi začalo vadiť prijatie Eura..? Počiatek a “spol.” budú ešte asi zvádzať tuhý boj ohľadne toho so súčasným Muftim, ako aj s lobby firiem (blízkych vládnej garnitúre) uchádzajúcich sa o PPP, no uvidíme..? :unamused:

To ako je este stale otazne, ci sa Dubna Skala - Turany pojde cez PPP? Som si myslel, ze tento usek uz je v suchu…
Alebo si myslel skor Visnove?

:blush: Sorry! HP-DS som mal na mysli, nejak mi to dnes.. :unamused:

To sa môže len na Slovensku stať, aby na miesto budúcej diaľnice postavili “dočasne” elektrické vedenie, ktoré sa bude musieť potom aj tak preložiť - nepredpokladám, že by bol postup opačný, teda posúvať diaľnicu niekde mimo stožiarov EV (a či je tam v Dubnej Skale aj vôbec priestor na nejaké zmeny MÚK ap.). Fakt, tej koordinácie by troška nezaškodilo.

V místě dopravních staveb je obvykla stavební uzávěra, takže koordinace je - jakje to tady ale nevím.

Ale to sú veci ktoré sa dajú koordinovať určitý čas .. dá sa počkať rok dva tri - ale potom príde dátum kedy sa to už nedá odkladať - proste sa to musí spraviť - akože elektrikári nemôžu donekonečna čakať na cestárov kedy sa im uráči postaviť dialnicu - ako by si reagoval keby si nemal elektriku len kvoli tomu lebo elektrikári čakali na stavbu dialnice a neopravovali vedenie a to im dr.blo

To je pravda, že to “troška” trvá kým sa rozhýbu naši cestári, teda takí, čo o tom rozhodujú (Róbert F., Lubomír V. ap.), nie čo stavajú. Ale určitý plán, projekt majú aj “cestári” a určitý aj “elektrikári”, len treba prijať taký kompromis, riešenie, aby sa potom neskôr nemuselo znova všetko prebudovávať, presúvať.

martin.sk/data/tabula/1233580159.pdf

Hlavne ze NDS dalo ziadost o SP uz 0.07.2008. Nejako dlho to trvalo…

ako dlho obvykle trva stavebne konanie?

Je to tam napisane, 7 pracovnych dni od vyvesenia. Vyvesene to bolo 2.2., cize do 11.2.

aha, ale asi si cital verziu VV, ktora je na stranke ministerstva… ta na stranke Martina nie je kompletna, aspon mne sa nezobrazuje koniec :slight_smile: