D1 Dubná Skala - Turany

jar 2015 to isti :slight_smile:

žeby roky uvedenia do prevadzky?
Most pre pešich T.Kľačany(2013)
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13433
Most nad žel.tratou za Sučanmi(2014)
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13448

Pridal som fotky zo zaťažkávacej skúšky lávky pre peších Turč. Kľačany, ktoré som získal od užívateľa Ivan53. Zachytil jedinečný moment, za čo mu patrí vďaka.

a ževraj most len do 3.5t :laughing:
gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13586

a to vahostav pokial sa nemylim zmenil, kedze je tam menej lan, teda aj nosnost je nizsia ..

logicky, pri skúškach to nebudem skúšať s dvoma bicyklami .

to mal byť pokus o vtip, a toto je pokus o panoramatické fotky - gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13591 dúfam že sa budú páčiť

MiroT9, krásne zimné panoramatické fotky si nám postol. Vďaka za ne, škoda že len dve :wink:. Nie, samozrejme srandujem, na tvoje fotky z výstavby tohto úseku sa vždy teším, verím, že počas tohto roka, kedy sa výstavba dostane opäť do “ďalšieho levelu”, tých fotiek bude ešte dosť od teba.

P.S. Aby som niekoho neurazil, fotky (nielen) z tohto úseku určite potešia aj od ostatných dobrovoľníkov - fotografov, ktorí nás nimi zásobujete počas roka, vďaka aj Vám.

MiroT9

“ftyp”, celkom nevyšiel, ale fotočky sú super.

Dodatky Vahostavu sa uz rozbehli ako na beziacom pase, 2,3 mil. € za obnovu krytu na I/18 je nehorazne vela.
viewtopic.php?f=35&t=17839

Zjavne ma VHS svojich ludi na vysokych poziciach v NDS, ktori to vedia pretlacit…

Uz aj VHS potvrdil, ze s cenou pri tomto useku prestrelil a bude stratovy
viewtopic.php?f=35&t=17907

ale ani pri tomto useku neboli az take velke rozdiely.. skor vidia ze je klima na dodatky a robia si podu pre drahsie stavby inde ..

Praveze pri tomto useku boli rozdiely velke - ponuka DPS 172 mil. €, OHL 184 mil. €, Eurovia 184,6 mil. €. Pod nimi okrem VHS bola uz len zrejme spekulativna ponuka Duhy. Cize rozdiel o viac ako stvrtinu.

Pri inych tendroch, ak vylucime spekulativne ponuky, boli rozdiely medzi prvymi ponukami radovo mensie - Fricovce-Svinia ci Janovce-Jablonov - rozdiely okolo 2-5 mil. €, resp. 1-4%.

len pri tomto useku vahostav mal vyhodu, kedze ho mal stavat tusim aj cez PPP, dalej ma v ziline zazemie vsetko, cize az taky problem tam namal mat.

i ked je fakt, ze zrovna zilinsky DPS spolu s prefou to tiez nemali zle

Otazne je, kolko usetrili na hotovych castiach dokumentacie a pripravnych pracach z PPP. Urcite to bolo podstatne menej ako 35 mil. €, co je rozdiel oproti ponuke DPS, ktory ako pises mal podobne podmienky. Uz len z toho je jasne, ze pri vysutazenej cene je VHS v strate.

Kazdopadne ziadne obavy o krach VHS mat nemusime, oni si to uz vykompenzuju dodatkami a zdieranim subdodavatelov, pripadne neskor na inych stavbach…

pár nových fotiek vo fotogalérii
v albume D1 Dubná Skala - Turany je už viac ako 1000 fotiek

V kazdom pripade to VHS s tou cenou prehnal, maju problem so subdodavatelmi, pretoze za tie ceny, co im ponukaju, im tam nechcu robit. A ani sa veru nedivim, ked by boli subdodavatelia nie len bez zisku, ale dokonca az v strate.

Váhostav to mal velmi dobre spočítané - čo viem minimálne išli na plusovú nulu - iba sa snažia s toho vybúchať peniaze naviac

Tak to je veru dost mozne. Snazia sa vyuzit situaciu na trhu naplno. Velmi dobre vedia, ze roboty je malo…

Aj ja sa pridávam k názoru, že Váhostav len teraz chce vytrieskať väčšiu maržu, nič viac. NO ale o tom je podnikanie a keď tam majú politicky spriaznené duše a dobrý stavebný dozor, čo im to podpíše tak sú na koni.