D1 Dubná Skala - Turany

vie niekto či tú preložku Sučianskej cesty pri VHS betonarke napoja na kruháč ako sa povodne planovalo? gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13626

Napoja, v súčasnosti sa pripravuje dokumentácia, lebo nebola súčasťou tejto stavby. Mal ju postaviť investor čo tam mal prísť ale neprišiel.

gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13699

Predpokladám, že aj v Sučanoch bude popri diaľnici postavená protihluková stena. A s najväčšou pravdepodobnosťou aj tu to bude postavené nezmyselne, medzi D1 a traťou ŽSR a nie až za samotnou traťou. No je to len môj tip, súdiac podľa toho ako “systematicky” a výhľadovo sa u nás k takýmto stavbám pristupuje. Čo za piliere sa to tam stavajú popri diaľnici, tesne pred nadjazdom starej cesty I/18, nejaká výjazdová vetva z D1 na nové premostenie tej cesty?

A vďaka MiroT9 opäť za nové fotky, znova si sa činil čo sa počtu fotiek týka, progres výstavby je znateľný a to stavebná sezóna len pozvoľna začína :wink: .

aj ja som najprv netušil čo sú to za piliere ,ale potom som na to prišiel.je to objekt - 216-00 Rampa pre peších - pre prístup k žel.stanici v Sučanoch

LubosG možno budeš prekvapený, ale mrkol som do projektu a zistil som že sa má postaviť aj protihluková stena za žel.traťou.
objekt- 265-00 Protihluková stena v km 7,30 - 8,58 D1 v pravo pri trati ŽSR - ale keď som tam bol naposledi tak som tam nič nevidel, tak dúfam že ju postavia (pre blaho obyvateľov Sučian)

Tak to som prekvapený s tou PHS (inak riadne dlhá), možno sa konečne začalo premýšľať troška dopredu a postaví sa niečo, čo nebude potrebné o niekoľko rokov neskôr, pri modernizácii železničnej trate (ono to tuná bude asi dobrých 10, možno 15 rokov), nutné stavať alebo prerábať znova. Uvidíme či sa toto stane pravidlom, či skôr výnimkou. A vďaka za to objasnenie ohľadne tých pilierov.

Pri pozeraní posledných fotiek od teba MiroT9, som nevedel kde presne kamióny vozia tieto nosníky tvaru I :arrow_right: gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13738, tak je to asi jasné na ktorý most to vozia, aj podľa toho kde ten kamión odbáča.

som rád že sa mi podarilo zachytiť ten prevoz - gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13703 - ,lebo som nevedel ako prechádzajú ostrými zákrutami
presne na ten most vozia tie nosníky - gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13738
(tu je pohľad na ten istý most z cesty Sučany-Podhradie)- gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13705

ako zatacaju tou zadnou napravou? ma vlastny pohon?

ano su hydraulicky ovladane , ten vo veste ma ovladac a ovlada zadnu cast v takychto miestach

Taketo nosniky nosili aj kamiony pri vystavbe obchvatu PD ,akurat ze do Turian to maju velmi blizko…

kde im tie nosníky vyrábaju?

nerobi im ich Prefa Sucany :question:

Myslim si ze ano…, ked ich vozili do PD kamiony mali napis PREFA SUCANY… :slight_smile:

Podľa mňa skôr tie nosníky vyrába VÁHOSTAV-SK-PREFA
vahostav-sk.sk/dcerske-spolo … v-sk-prefa

do pd na obchvat im ich doviezli vlakom na stanicu a stade ich len vozili

ano mas pravdu ja som ich videl pri kruhaci pri TESCU kde bola obmedzena premavka a pokracovali k Opatovciam ale boli dlhe aj 20 m…na ten most cez rieku Nitra. Mam aj foto v galerii.. :slight_smile:

gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=13750

Skvelé, piliere vyzerajú byť hotové všetky, môže sa začať robiť samotný most ponad rieku, železnicu a cestu I/18 a vetvy MÚK. Už len ten tunel v pozadí začať raziť :wink: .

fotky z výstavby D1 pri Dubnej Skale - skyscrapercity.com/showpost. … count=8426

Noo Miro T9 tie fotecky nemaju chybu waw…, ale lutujem ten Penzion /domcek v cervenom / mat estakadu par metrov od okien hmm :frowning: