Dnes som šiel poobede DK-MT a späť, a hlavne naspäť to bol teda zážitok. Kolóna od MT - po Sučany 20km/h, potom postupne po Turany tak 50km/h, neskôr po Kraľovany kolísavo 60-80. V Turanoch som ešte aj dostal defekt (nejaký kus železa do kolesa, ale došiel som na tom domov a zaparkoval rovno pred pneuservisom)
Už sa celkom teším keď raz bude tento úsek hotový!
Môj názor je, že Dubná skala - Turany je najpotrebnejší úsek na celej D1 = pretože je v blízkosti mestkej aglomerácie (Martin, Sučany, Vrútky, atď.) a zároveň sa tu kumuluje tranzitná aj prímestká doprava. Vrútky = t.j. katastrofa ako pre autá, ktoré sa chcú pripájať v tejto časti aj pre chodcov, ktorí chcú prejsť cez cestu. To isté Sučany, nehovoriac na debilný kruháč pri Martine. A pritom tento úsek ani nie je tak drahý vzhľadom k tomu, čo všetko sa jeho uvedením do prevádzky vyrieši.
Úsek Hubová - Ivachnová je až ďalší v poradí, pretože prejazd Ružomberkom je v podstate málo problémový (väčšina cesty má 4 pruhy).
Dokoncenie stavby bude 36 mesiacov od podpisania zmluvy alebo od zacatia vystavby ? Ak od zmluvy, je prakticky jedno, kedy sa zacne stavat. Aj tak sa uz tento rok toho vela nestihne.