D1 Dubná Skala - Turany

Dnes som šiel poobede DK-MT a späť, a hlavne naspäť to bol teda zážitok. Kolóna od MT - po Sučany 20km/h, potom postupne po Turany tak 50km/h, neskôr po Kraľovany kolísavo 60-80. V Turanoch som ešte aj dostal defekt (nejaký kus železa do kolesa, ale došiel som na tom domov a zaparkoval rovno pred pneuservisom) :slight_smile:

Už sa celkom teším keď raz bude tento úsek hotový!

Moje subjektivne poradie dolezitosti usekov zo zruseneho balika PPP je taketo:

1. Hubova - Ivachnova 2. Dubna Skala - Turany 3. Levoca - Jablonov 4. Kralovany - Hubova 5. Turany - Kralovany 6. Fricovce - Svinia 7. Janovce - Levoca

DS-Turany je druhy v poradi a aj sa ide stavat ako druhy v poradi, takze dopadol celkom dobre. Visnove by som vsunul niekde na 4.miesto.

Môj názor je, že Dubná skala - Turany je najpotrebnejší úsek na celej D1 = pretože je v blízkosti mestkej aglomerácie (Martin, Sučany, Vrútky, atď.) a zároveň sa tu kumuluje tranzitná aj prímestká doprava. Vrútky = t.j. katastrofa ako pre autá, ktoré sa chcú pripájať v tejto časti aj pre chodcov, ktorí chcú prejsť cez cestu. To isté Sučany, nehovoriac na debilný kruháč pri Martine. A pritom tento úsek ani nie je tak drahý vzhľadom k tomu, čo všetko sa jeho uvedením do prevádzky vyrieši.
Úsek Hubová - Ivachnová je až ďalší v poradí, pretože prejazd Ružomberkom je v podstate málo problémový (väčšina cesty má 4 pruhy).

Podla Ministerstva dopravy by mali zakladny kamen na tomto useku poklepat do konca roka.

Dokoncenie stavby bude 36 mesiacov od podpisania zmluvy alebo od zacatia vystavby ? Ak od zmluvy, je prakticky jedno, kedy sa zacne stavat. Aj tak sa uz tento rok toho vela nestihne.

Od podpisania zmluvy (ak nebolo dohodnute inak).

Pripravne prace su urobene, pocasie je super, moze sa kludne robit. V KE sa na Auparku robilo aj v zime.

Predpoveď na najbližších 10 dní je skvelá, len smelo do toho :arrow_right: yr.no/place/Slovakia/%C5%BDi … /long.html

V piatok bude slavnostne poklepkanie zakl.kamena :slight_smile:

kde a kedy ?

V Martine, na Martina :slight_smile: Podrobnosti budu neskôr.

Paráda a konečne :sunglasses: .

11/11/11 :slight_smile:

Veľmi pekný dátum…:smiley:

tak ako, už poklepali ten základný kameň ???

Podľa tohto o 15.40 - dnes, Martin, Divadelné námestie, pred budovou Milénia.

tu je ten ,fešák’’ gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=10928

TA3: :arrow_right: ta3.com/clanok/3630/zacala-s … rtine.html

A ten spred dvoch rokov je kde?
viewtopic.php?f=35&t=16036

Aspoň pre históriu - tu na obrázku - 16.10.2009 :

a potom 11.11. 2011 :

Verme, že tretie poklepkávanie kameňa na jednom úseku sa už konať nebude :slight_smile: