D1 Dubná Skala - Turany

Poslal som to tam na sekretariat. Figelov email som nenasiel. :smiley:

podla reportaze pre dubna skala-turany sa chysta navrh pre 85 % financovanie z EU. takze pomer 55:45 sa nekona.

Moje konspiracne ja pripusta takuto moznost - zo sucasnej vladny ma KDH k Ficovi najblizsie. Moze to byt obchod - SMER zatlaci na svoje paky a niektore zablokovane useky sa rozbehnu, KDH bude komentovat PPP zdrzanlivo. A po volbach sa pravda a laska zvitazi nad lzou a nenavistou.

Takze v troch miestach na tomto useku nas v blizkej dobe caka na I/18 stavebny ruch. Som celkom zvedavy ako sa to bude zvladat, kedze obist sa to de-facto nebude dat… Ale nech uz to stoji :slight_smile:

Teraz sa daju prípadné zápchy na semafore a kruháči v Sučanoch a na prieťahu Vrútkami obísť cestou popri Krpelianskom kanáli (odpojenie od I/18 v Sučanoch a pripojenie na I/18 na konci Vrútok), ale premávka po tej ceste bude kvôli výstavbe D1 asi dosť obmedzená

Ano, ale to predsa nemozes brat ako obchadzku (povodne je to obluzna komunikacia pre kanal). Dve auta sa tam obidu len tazko, ak tam prejde co i len male percento aut z I/18, tak to bude zapchate a v okoli Lipovca a T. Klacian predpokladam pohyb stavebnych strojov. Uvidime…

Z tej obchadzkovej cesty sa zle vychadza spat na 1/18. Raz som to skusil a cakal som hadam 10 minut kym ma niekto bol ochotny pustit.

Zdravím,

viete mi niekto povedať aký význam má momentálne stavať tento úsek bez tunela višňové? Pretože je síce pekné že ten pán čo si hovorí minister sa konečne po neviem akom období spamätal a zistil že kvantum dopravy ide cez žilinu, ale táto doprava bude musieť i po dokončení tohto úseku prechádzať popod strečno. Nie je práve tento úsek taký rizikový? Je to celé len fraška a naháňanie si hlasov v predčasných voľbách, ale už aj imbecil vidí že sú to neschopní magori. Čo sa dalo r… a nechali radšej padnúť vládu

Asi si nepostrehol, že v novembri 2011, t.j. o mesiac bude vypísaná súťaž na výstavbu tunela Višňové…takže tvoje postrehy sú out. :wink: Niekedy je vhodné aj pred písaním sa zamyslieť. :bulb:

Mazrtinza usek Dubna skala - Turany je momentalne najdolezitejsie stavat. Dokonca dolezitejsie ako Vysnove. Lebo tento usek obchadza lievyk kt. su Vrutky a Sucany!!!
Zilina je prejazdna dobre. kolony sa tvoria vo Vrutkach kde je 2-pruh a 40-ka a vela prechodov. Proste katastrofa.
Inac po otvoreni R1 sa cast dopravy presunie na Donovali a aj Certovicu, aj ked sammozrejme ze to isto nebude polovica intezity.

Presne tak

problem je, ze vo Vrutkach sa vytvaraju zapchy z dovodu naplnenia kapacity cesty, najma v exponovanych casoch, kedy je tranzit vyssi ako standard. Potom sa vytvara zapcha pod Strecnom, hoci sa nikde na trase nestala ziadna nehoda. Pokial bude moznost Vrutky obist, kolony sa nebudu vytvarat, nakolko obchavt preberie tranzit a lokalna doprava + tranzit ZA-BB (tento dopravny prud ostane na starej ceste, pokial nebude R3 obchvat Martina) ostane vo Vrutkach, ale to uz bude akceptovatelne.

Strecno ostane problematicke, ale iba v pripade nehody.

tak isto ako usek turany - hubova, tam je siroka pohodova cesta, cize mozno sa pojde pomaljsie, ale pojde, osobne mi prijde usek hubova - ivachnova dolezitejsi ako visnove ..

Ano na usek Hubova Ivachnova uz bezi sutaz. Tam je Ruzomberok so svojimi semaformi a krizovatkou na Pl a BB. Dufajme ze spustia este aj ten a potom Figelovi pridem poriadit od radosti bytik:)))Srandujem.
Ale konecne sa ukazuje ze Figel sa rozhodol spravne nepokracovat v predrazenych PPP. To co sme na tomto fore vedeli takmer vsetci, “rozumny” volici SMERU aj tak nepochopia a FICO im narozprava zese nejake bachorky aby vyhral volby a zase zacal kradnut.

Jonathan, Octaviuss - presne tak, kolóny pod Strečnom v smere na MT (ak nie je nehoda) majú “korene” práve na prieťahu Vrútkami, podobne aj v opačnom smere - za pamätníkom franc. partizánom smerom na ZA sa doprava začína výraznejšie zahusťovať (odbočky k viacerým firmám, Nová Mojš. Lúčka a i.) a v špičkách sa rozširuje do úžiny, ale to je následok toho zahusťovania pred ZA

Veď jasné, ani som to nemyslel ako možnosť oficiálnej obchádzky, len ako doterajšiu akú-takú možnosť vyhnutia sa kolónam pre tých vodičov, ktorí to tam trocha poznajú

“Kolegovia” nemusíte mantinoviza odpisovať - on si len potreboval kopnúť - keby ho totiž zaujímali argumenty, formuloval by príspevok ináč…

My ho neodpisujeme , je to jeho 1. príspevok, on má šancu sa vypracovať, len sem treba dávať v prvom rade technické argumenty a nie iné… :wink:

Nenapísal som neodpisuje ho,
napísal som - nemá zmysel odpisovať ( v zmysle odpovedať ) mu… :slight_smile:

V Sucanoch sa bude instalovat inteligentna CSS, takze kolony by mali byt miernejsie. Celkove zdrzanie vsak bude pravdepodobne aj tak dlhsie kvôli stavbe, hlavne ak budu opät vsade nezmyselne 40-ky.

Veľmi sa už teším na výstavbu D1 v tejto lokalite, ktorá sa pravdepodobne citeľnejšie rozbehne až na jar 2012 (súdiac podľa začiatku výstavby úseku Ján-Jab I., plus ide zimné odbobie) a som zvedavý, v akej podobe sa postaví MÚK DS, bude to v kompletnom vyhotovení, už aj s napojením diaľnice na ten vysoký násyp za východným portálom tunela Višňové?? Možno to závisí aj od toho, resp. bolo by skvelé ak by o niekoľko mesiacov (v jarných mesicoch 2012) začala aj výstavba susedného úseku, t.j. tunela Višňové a možno sa počas výstavby úseku DS-Tur s tým, že sa začne tunel raziť asi aj trocha počíta, predsa len stavať sa tu bude 3 roky, tak hádam sa ten tunel počas tejto doby už konečne dostane do výstavby.

Ja tadiaľ časo nechodím, ale teším sa za vás; ten úsek je “prezrelý” a tom som tam asi nezažil situácie, ktoré tam možno denne zažívate vy. I keď vlastne: kedysi dávno som to tu niekde napísal; v dobe sťahovania národov (dovolenky, Vianoce, Velká noc ap.) je úsek Ivachnová - Žilina jedna veľká mestká aglomerácia s rýchlosťou 60 - 70 km/h, nepočítam zápchy Ružomberok/Strečno ap.