Vlada je zatial asi v najväcsej krize, buduci tyzden môze padnut a nasledne na 99% budu nasledovat predcasne volby. Co ine by sa v kampani viac hodilo ficovi ako udajne “zastavena” vystavba dialnic ? DS-Turany stoji, Fricovce-Svinia tiez, Jan.Jabl.II. usek bude tiez stat, Hubova-Ivachnova sa este ani netendruje a tender na Visnove bude este na dlhe lakte. Pritom ak by Figel stihol rozbehnut aspon tento usek, mal by v rukach “tromf” rozbehnutia takmer 40 km D a RC v plnom profile v podstate za jediny rok. A to nemôzu Fico a Smeru blizke firmy dovolit.
Zaujimave je, ze zatial vo vsetkych pozdrzanych tendroch ma prsty Doprastav ![]()
Andrej, ako by si mi z duše hovoril. A fakt Doprastav všetko zastavuje čo môže(ani som si to neuvedomil v prvom rade). To už začína byť dosť podozrivé. Ale nejdem písať prečo, však každý to vie.
Takze kym Fico nebude premierom stavat sa nebude resp. stavat sa budu len menej potrebne useky. No to sme dopadli.
a este tu bude niekto obhajovat doprastav, ze to nie je mafianska firma.
opakujem otazku…
Preto ja tvrdim ze akcie na dorucitela v Doprastave vlastnia akcionari SMER a.s. Súmračná, Bratislava!!!
Myslim, ze nikto tu neobhajoval DPS, ze nema podobne praktiky ci prepojenie s byvalou vladou. Ja som obhajoval najmä moznost nadalej sa zucastnovat tendrov a v pripade najnizsej ceny môze stavat hoc aj celu dialnicnu siet. V pripade potvrdenia informacie o odvolani aj pri tomto useku vsak stratim aj posledne “iluzie” o tom, ze chcu seriozne stavat a nie len zdrzovat vsetky stavby, ktore sa doteraz tendrovali, aby sa po predcasnych volbach opät vratili k prehnanym cenam a ziskom.
Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR: “plynie doba na vyuzitie reviznych postupov, v sulade so zakonom o verejnom obstaravani.”
nebol DPS zadobre aj s modrymi?
S kazdym, kto bol pri moci. Za meciara dostal DPS tiez vela zakaziek priamym zadanim, minimalne 5 usekov D1. Za dzurindu dostala prednost dostavba tych stavieb, ktore staval DPS. Len figel ich chcel dotlacit k nizsim cenam a to sa im zrejme velmi nepaci.
No tu je nejako ticho ohľadom konečného vyhlásenia výhercu… Tak neviem, či je to dobre alebo zle…Ak dobre počítam, tak dnes uplynula 10-dňová lehota ak sa počítajú iba pracovné dni. Veľmi dúfam že aspoň tento úsek dostane tohto roka ešte zelenú na výstavbu.
“Váhostav začne tento rok aj so stavbou diaľnice z Dubnej Skaly do Turian, ktorá bude stáť 138 miliónov eur.” ![]()
A teraz je len otazka, ci v Pravde vedia viac ako my alebo menej ako my ![]()
Ešte 10.októbra vydala SITA túto informáciu, kde sa spomína “…Váhostav predložil najlacnejšiu zo šiestich ponúk aj v súťaži na stavbu D1 Dubná Skala - Turany v dĺžke vyše 16 kilometrov. Diaľnicu chce postaviť za 137,75 mil. eur, predpokladaná cena bola 334,72 mil. eur. NDS už ponuku žilinskej firmy prijala a očakáva sa uzavretie zmluvy. …”
Tak teda čakáme na uzavretie zmluvy.
Tak myslím, že vzhľadom na udalosti posledných dní sa už žiadne zmluvy do marca uzatvárať nebudú. Ale veď uvidíme v pondelok…
Ak bola súťaž vyhodnotená a určený víťaz zmluva sa musí uzavrieť. Súťaž sa dá zrušiť len pred vyhlásením víťaza.
Ale je tam predsa tá tuším 10-dňová lehota na prípadné námietky voči víťazovi súťaže, a objavili sa tu pár dní dozadu tie chýry o odvolaní sa spoločnosti Doprastav, tak neviem či je to také optimistické so začatím stavebných prác na tomto úseku ešte tento rok, detto “ochromená” vláda (MDVRR), to ale možno nebude až taký problém uzavrieť aktuálne tendre.
Chcel by som sa opytat . Vyhodnotenie sutaze zrejme robi nejaka komisia a nie vlada takze ked neni vlada neznamena to ze sa sutaze nemozu vyhodnotit ???
Btw : su nejake overene informacie ze niekto podal namietku lebo ja som ziadne info v mediach nenasiel
vyzera to na same kacice, nikto sa neodvolal a normalne sa pracuje na vsetkych vyhlasenych tendroch
i15, ak by vsetko prebehlo ok, uz by sa zrejme podpisovala zmluva, lehota na odvolanie uz davno uplynula. Ja mam skôr pocit, ze media sa vôbec pravidelne neinformuju o ziadnom z tendrov a maju stare informacie. Ale bodaj by si mal pravdu.
toto je velavravne:
takze pad vlady nebude mat dopad na vyhodnotenie tendrov a kedze media popri tychto zjavne cerstvych vyjadreniach VHS nespominaju nejake zdrzania na useku DS-Turany, vyzera to tak, ze zmluva by sa mohla v oktobri podpisat