expertiza bola na kolko?
Pôvodna st.expertiza bola 256 mil. € z r. 2008, predp.hodnota zakazky 334 mil. €. Vysutazena cena 137 mil. €.
v 2007 na zaciatku PPP bola exp. 5,5 mld. Sk tj. 183 mil. €.
Ta cena bola uz za cely usek, t.j. 16,45 km alebo za 13 km + privadzac Turany ?
v 2007 sa uz predsa pocitalo so 16 km.
Zo skúseností to vidím tak že zmluva sa bude podpisovať 15.10. a to už neverím že by Váhostaváci ešte ťahali von techniku.
Pripravne prace na PPP1 sa realizovali presne od 15. 10. a trvali celu zimu.
Desatdnova lehota na odvolanie ucastnikov voci vitazovi tendra uz uplynula (ak lehota pocita aj s vikendami). Odvolal sa niekto, alebo sa ide podpisovat zmluva ?
Neviem ci mam dobre info, ani kedy uplynula lehota na odvolanie, ale udajne sa dnes odvolal Doprastav.
Doprastav? Ved ten bol az treti. Alebo sa opät rozhodol brzdit tendre ? Potom sa tento rok uz naozaj nic nove nerozbehne ![]()
V mediach som zatial nenasiel nic, uvidime zajtra.
Tak to je koniec, vzhladom na situaciu okolo vlady je mozne predpokladat, ze na jar bude zakladny kamen poklepavat premier Robert Fico. To bude dodatkov.
Uz si môzeme spisat aj zoznam zdrzanych stavieb kvôli odvolaniam, zaujimave, ze odvolava sa prakticky vzdy len doprastav, pripadne Hant.
Jan.Jabl.I. - 2 mesiace
Jan.Jabl.II. - 6 mesiacov
DS-Turany ??? mesiacov
Fricovce-Svinia - zatial 2 mesiace
Nabrezna PO - zatial 2 mesiace
je to potvrdene?
Ak by to bola pravda, tak to moze Figel zacat tendrovat uplne vsetko, co je pripravene, vratane Hricovskeho Podhradia - Lietavskej Lucky, lebo o tom, co sa bude stavat, nebudu rozhodovat peniaze, ale sudy. Pri zelezniciach uz o tomto sposobe uvazuju.
Prave preto som bol zaciatkom roka toho nazoru, ze aspon pripraveny obchvat ZH mal ist do tendra. Cim viac stavieb, tym tazsie môzu firmy ako Doprastav takto vydierat stat.
Myslim, ze teraz za tym nie je nic ine ako preckanie obdobia ultra lacnych cien do volieb, a nasledne opätovne vysoke zisky z novych tendrov pocas novej vlady.
Tiez moze byt dovod politicky: Keby Figel skor poklepal usek Dubna Skala Turany ako otvoril R1, nemohol by mu Fico vyhadzovat na oci, ze ceny na papieri ma sice lepsie, ale pocita sa to co je hotove, alebo sa aspon stavia, v com je Figel ubohy.
No vyzera ze je to pravda, pri Janovce - Jablonov bola info o tom ze sa ide podpisovat zmluva hned na druhy den po uplynuti lehoty. Prezrel som vsetko, nikde ziadne info.
Chlapi nežartujte. Ja dúfam, že úsek DS-Turany začnú stavať teraz na jeseň. Aspoň vlažným tempom. Ak budú vo výstavbe resp. sa začnú stavať na budúci rok DS-Turany, Hubová-Ivachnová,obchvaty Levoče + Višňové, tak môžme začať oslavovať. Už dlhšie sledujem ako to všetko postupuje na tomto úseku ohľadom tendra a bol by som rád kebyže to začnú stavať. Plus veľa ľudí na Figeľa v Turci nadáva, že výstavbu diaľnic zastavil(čo v podstate nie je pravda) a nič nestavia. Teraz mu robím jemné PR, že ďiaľnica už je blízko výstavby, a nerád by som bol ako klamár keďže ľuďom to nevysvetlíte tak ľahko, že sa niekto odvolal a čo všetko môže nastať.
To máte tak, keď dávate “ruku do ohňa” za naše verejné obstarávanie . . . obávam sa, že skôr ako zožnete uznanie, tak Vás roztrhajú právnici v “bitke”, ktorú rozpútajú (viď.modernizácia trate Zlatovce - Trenčianska Teplá). ![]()
P.S. Ľuďom to aj tak nevysvetlíte, radi totiž veria len niektorým rozprávkam . . .