Skoda, ze do tych tunelov sa nikomu nechce, resp. NDS ich nechava ako posledne. Nateraz vytendrovali uz vsetky posledne tzv. lahke useky. Velmi by som si prial, aby tento trend so setrenim pokracoval aj pri tych “tazkych” usekoch, som ozaj zvedavy ako sa to bude vyvijat.
Tak uz aj Taliani sa chytaju na Slovenskom truhu? To som celkom rad. V Taliansku Impregilo je znama firma, posobi v celom svete: impregilo.it/public/impregilo/en/index.php
Mozno raz sa im podari aj dat najlepsiu ponuku.
Nemusíte sa báť . Váhostav na tomto úseku celkom slušne zarobí a prečo takáto nízka cena ?
.
Váhostav má v rukách kompletnú dokumentáciu ktorú si po zrušení PPP musel štát odkupiť - teda Váhostav ju má realne zaplatenú a fyzicky aj v rukách keďže to bol jeho úsek - stačí to iba “prepečiatkovať a obnoviť”
Váhostav od štátu dostal preplatené prípravné práce - teda jedine Váhostav vie čo urobil a akej hodnote a akou technologiou
Ak to Vahostav postavi za ponuknutu cenu, nech si na tom “celkom slusne zarobi”, aj ked ma oproti inym firmam vyhodu. Pre stat nie je nic lepsie, ako ked stavaju dialnice domace firmy za najnizsie ceny.
Podobné “výhody” sú v slovenských tendroch dosť bežné a nielen v stavebníctve. Len sa to ťažko dokazuje a kvantifikuje. Treba si uvedomiť že v podstate na každom “piesočku” je niekto “domáci”. Príkladom sú napríklad tendre na rôzne informačné systémy. Keď raz jedna firma buduje 10 rokov informačný systém nejakej organizácie, pozná všetky jej procesy, vstupy, výstupy, zvyklosti, ľudí… je len hypotetická možnosť že na nový informačný systém v tej istej organizácií vyhrá tender niekto nový.
Neviete kedy maju vyhlasit vitaza tejto sutaze? Aspon orientacne … Tu by to po vyhlaseni vitaza snad malo byt jasne a ziadne odvolavanie nehrozi … Dufajme ze nie ako pri Fricovce-Svinia.
Druhe vazne zakopnutie pri tendrovani by uz mohol byt realne vazny problem.
Presny termin nepoznam, ale pri jednoduchsom useku Janovce-Jablonov trvalo vyhodnotenie vyse mesiaca od otvarania obalok, Fricovce-Svinia mesiac a pol. Ak by to bolo podobne aj pri tomto useku, do konca mesiaca by mala NDS zaslat rozhodnutia jednotlivym uchadzacom.
Ze nehrozi odvolavanie, by som netvrdil, dôvody sa urcite najdu, ked je vôla.
Nielen podpisovat, ale aj stavat a to este v tejto stavebnej sezone. Je to posledny usek, ktory je mozne realne rozostavat tento rok. Fric.-Svinia ci Jan.Jablonov II. usek môzu mat tento rok pri najlepsom scenari iba podpisanu zmluvu.