D1 Dubná Skala - Turany

Doplnim, ze tunel Visnove nestiahol dopravu len z juhu, ale aj zo severu, a to najma relacie Orava - Zilina a Orava - Bratislava z ciest II/583 cez Terchovu a II/520 cez Oravsku Lesnu. Tieto cesty su najma teraz v zime kvoli ich horskym priechodom a snehovym podmienkam menej pohodlne a ak je trasa cez Visnove rychlejsia (co pred otvorenim pri casto zapchatom Strecne nebolo), je to logicka volba vodicov.

4 lajkov

K610 vidis nejake zlepsenie na konci dialnice v styku z I/18? Lebo na tych zaberoch zhora to vyzeralo groteskne. Bolo uz tu povedane ze hlavna cesta (pre mna nepochopitelne) je od Sucian a vsetci sa tam na ten pruh tlacili a pritom je tam 200m dlhy (prekvapivo spravna dlzka) nabehovy pruh na tu osemnastku. A dvaja policajti tam stoja oprety o svoje auto a nic neriesia, neposielaju auta na ten prazdny pruh.

ja ti to po 6.1. pekne pripomeniem co si tu teraz napisal.. uvidis ze nepominu :wink: budete velmi prekvapeni.. nakoniec ten zjazd z dialnice budu musiet spravit tak ci tak ..nic sa na juh nepresunie proste intenzity po novom co nastali neo(je)babres..

Vždy som išiel v protismere keď sa začínala tvoriť kolóna ale vyzeralo to tam rovnako, všetci sa tlačia hneď na začiatku pripájacieho pruhu na I/18 a a celý pripájací pruh prázdny :man_facepalming:

Môžme to zhodnotiť 20.1., budú to dva týždne od 6.1. a za tie dva týždne sa ± nejaký reálny stav ukáže. Ja netvrdím že sa nemôžem mýliť, ale podľa mňa toto tam bežné nebude najmä preto že viem ako vyzerala doprava na tomto úseku v tieto dni aj v predošlé roky.

4 lajkov

podľa mňa prednosť , netreba meniť, stačí na konci dať značku zipsovanie, a v prvom rade aby šoféri, konečne dostali rozum, a začali trocha rozmýšlať. Pre normálnych v takýchto prípadoch platí zipsovanie, aj bez značky.

2 lajkov

ked ma cesta okolo 20 000 a od do Turany odhadujem 5000/24, tak hadam je jasne kde dat daj prednost. Trans europska cesta zo znackou Daj prednost je ozaj pre mna europska, ale rarita.

2 lajkov

no veď dobre, pokiaľ vodiči, nie sú schopní pochopiť, ako sa tam správať, a to je jedená možnosť, ako spraviť križovanie plynulé. No neviem si to v celku predstaviť ako by sa to zrealizovalo, dá sa od turian stopka, alebo ako??

Co by sa dalo spravit hned bez stavebnych uprav je okrem odstranenie zbytocnej znacky daj prednost v jazde, predlzit na zaciatku pripajacieho pruhu plnu ciaru aby sa vodici nesnazili pripajat hned a nabrali trochu rychlost pre plynule napojenie dalej.

5 lajky

Hovorí niečo proti tomu, aby sa od Turian dala značka Daj prednosť v jazde a hlavnou cestou bude pruh vedúci z diaľnice?

Plus značka týkajúca sa zipsovania.

pravdupovediac, neviem si to celkom dobre predstaviť. Veď keď má byť vedľajšia od turiam musí tam byť priečna čiara na prednosť. Kde sa umiestni. Pred koncom, alebo na začiatku?. Podľa mňa zips, a zrušiť vedľajšiu z d1 + normalných šoférov. Myslím si, zasa z turian nechodí toľko aut??:

Musí tam byť vôbec značka Daj Prednosť a Hlavná Cesta? Je problém to riešiť pripájacim pruhom, kde má prednosť ten ktorý je prvý?

Takto som si to predstavoval.

Jednoducho tam bude každú chvíľu nehoda, ako všade, kde sa o niečo podobné pokúsili (napríklad v Žiline pod Rondlom).

1 lajk

A k tomu by som tam dal plastové obrubníky - klemfixy pozdĺž celej plnej čiary a prerušil ich až na konci pripajaku

3 lajkov

pripajak nie je nato zeby sa auta zipsovali na jeho konci. Ale zda sa ze soferi na sk to nemaju este (ochcene). Tam treba policajtov na tyzden hlavne rano a vecer zeby tym vodicom ukazali o co tu ide. Co to je zips v nabehu tych dvoch ciest.

1 lajk

Za mna zrusit odbocenie z D1 na MT, vetvu D1→ RK narovnat a I/18 potiahnut cez zrusenu vetvu na MT. Stopka a prikazany smer na RK.

Holt, pri 10k+20k intenzite nic nepomoze

6 lajky

Prvý nesviatkový týždeň je tu. Má niekto info, či sa situácia stabilizovala?

Ja som teraz pozeral google maps a je to zelené.

Išiel som minulý týždeň streda, štvrtok, piatok, rovnako aj dnes, chodím z Martina do Ružomberka a nazad. Všetko v pohode, nevidím rozdiel s obdobím keď nebolo hotové Višňové. Akurát dnes niekedy po 12tej hlásili menšiu nehodu za Hubovou tak tam bolo kúsok zdržanie ako som videl vo waze, ale ja som išiel teraz a už všetko ok.

EDIT: ešte doplním že ani kolóny pred Ružomberkom v smere z Martina sa nekonajú, možno v piatok poobede tam bude trocha iná situácia.

Treba este pockat pár dni ale zatial to zavana ze turhub upchavali dovolenkari medzi sviatkami.

Ale hlavne ze sa medialne nariekalo.

6 lajky