D1 Dubná Skala - Turany

Áno, písal som to tu viac krát že to tam bolo zapchaté aj vianoce predtým, akurát trocha menej ako teraz.

2 lajkov

Tyzdnovkari a sviatocni si po Vianociach davaju tyzden dva pauzu. Podla mna treti tyzden po Vianociach bude kritcky a uz smerodajny.

4 lajkov

Celý týždeň bola prejazdnosť OK.

Dnes na križovatke v Kraľovanoch bolo červeno, ale tam niečo robili cestári, tak to ignorujem.

Teraz o tretej po obede sa situácia začína meniť. V RK je štandardná piatková kolóna (t.j po odbočku na Hrboltovú) a v Turanoch na konci diaľnice je krátka kolóna na niekoľko minút, ktorá tam nebývala.

Uvidíme, ako sa to bude ďalej vyvíjať k večeru.

3 lajkov

no prosim a je to tu o com som hovoril ze stav spred visnoveho a teraz nemozno porovnavat a ze tie intenzity otvorenim visnoveho jednducho podla predpokladov narastli, takze opat tu mame opakovane zapchy pri tom zjazde a ze vraj to stichne po sviatkoch ,jasnee.. pekne rozpravocky takze zjazd z dialnice za tunelom na vrutky sa bude musiet riesit tak ci tak , bud sa posunie o nieco dalej uz existujuci alebo sa vytvori tam kde som to vyssie nakreslil teda cca 2-3km dalej pri Lipovci

3 lajkov

podľa mňa nie je to vôbec také hrozivé, ako bolo strečno. Stáči, keby sa vodiči nesprávali ako prasce, a jazdili troch ohľaduplne a predvídali.

4 lajkov

To ani nemôžeš myslieť vážne čo si napísal, opakované zápchy na konci diaľnice? Takže z krátkej 5min kolóny, ktorá vznikla iba v piatok ideme nafukovať problém a budovať nový zjazd ktorý si ty naprojektoval? A k tej kolóne v Kraľovanoch, na moste ponad Váh cestári zalievali diery….

6 lajky

V jeho vesmíre áno.

3 lajkov

Ja hlavne nerozumiem, čo má tá jeho kreácia spoločné so zjazdom pri Krpeľanoch.

1 lajk

Diaľnica je teraz v úseku Turany - Martin pre nehodu zavretá v jednom smere.
Všetko ide cez 1/18. Na Google maps možno vidieť, ako by to bolo bez diaľnice, hoci tá je objektívne povedané prázdna.

Nie je nehoda aj na starej ceste v Sučanoch?

keď dobre chápem, tak celú dopravu v úseku brzdí semafor v sučanoch. Keby bola polícia trocha flexibilná, tak by vypla semafór, a dala by tam jedného policajta, čo by to riadil, a problém zažehnaný.

Človek nikdy nedokáže uriadiť premávku lepšie ako semafor, lebo ten čo to fyzicky riadi to robí na základe subjektívnych pocitov na mieste. Väčšinou umelo naťahuje hlavný ťah, potom mu vznikajú kolóny na vedľajších, ktoré sa následne snaží vyprázdniť a na hlavnej vzniknú už nezvratné kolóny. Je to efekt snehovej gule.

Ale v tomto prípade by zrejme stačilo ho len vypnúť.

3 lajkov

pozor nie je vhodne pre slabšie povahy aj keď je to cenzurované

https://my.sme.sk/turiec/c/vazna-dopravna-nehoda-pri-sucanoch-uzatvorila-dialnicu

Nechcem byť za trolla, ale vážne to mieris na suciansky semafor s dĺžkou veku 20+ rokov, ktorý beží na pevnom cykle? :joy::joy: Bohvie ci tam nie je nejaký dedko BD alebo 40 ročný maďarský villati…

1 lajk
Otvoriť príspevok na Facebooku

11 lajky

Dobry krok, lenze bez zmeny sikany z D1 a nejakeho spomalenia na I/18 to podla mna bude mat minimalny efekt

To sa behom velkonocnych sviatkov hned uvidi a budeme vediet, ci to pomohlo.

Netvorila sa ale kolona az za sikanou v zbiehani pruhov?

Polícia SR - Žilinský kraj
upozorňuje vodičov, že aktuálne prebieha realizácia zmeny organizácie dopravy v križovatke Turany D1 a cesta I/18.

☝🏻Hlavná cesta bude vedená zo smeru D1 od Žiliny smerom na Ružomberok.

☝🏻 K trvalej zmene organizácie dopravy dôjde už dnes 14.3.2026.❗

@všetci

Žiadajú vodičov pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť a trpezlivosť.

z FB stranky Ako je na tom Strecno…

2 lajkov

3 lajkov