D1 Dubná Skala - Turany

Asi si niektorí ,odborníci" mysleli, že na diaľnicu sa presunú skoro všetky autá a tie pomaly nebudú mať komu dávať prednosť :slight_smile: . Lenže realita je niekde inde. Keď som sledoval, dosť automobilov jazdí ešte po starej I/18.

spomínalo sa podobné ukončenie R4, ale tam je rýchlosť obmedzená na 70. prekvapuje ma, že tu nechali 90

Rieši sa to. Sú tam spracované tri alternatívy.
1 - predlženie pripajacieho pruhu na štandartnú dlžku
2- predlženie a napojenie na trojpruh
3- vyklonenie cesty I/18 a urobenie snej vedľajšiu.

Podľa mňa by bola úplne najlepšia 2.
Ale asi aj najdrahšia.

ked tam znižia rychlost tak tam budu iba policajti ryžovat lebo tam malokto pojde predpisovo, čiže sa nič nezlepší
predlženie to minimalizuje uplne a ten retarder dat medzi pruhy aby sa tam neotačali kreteni
je to 550 m by som nepovedal
mapy.cz/zakladni?planovani-tras … 22%7D&ri=0

A nebol by v prípade predĺženia až po trojpruh problém s odbočovaním na stavenisko tunela Višňové a k lomu Dubná Skala?

medzi variantom 1 a 2 moc velky rozdiel nebude, tam nech idu rovno do varianty 2, to by bolo najidealnejsie .. a nebude to ani moc drahe, variant 3 je blbost ..

rovno aj odbočovací od MT by mohli dorobit, miesta je dost na druhej strane, od ZA posunut trochu k lomu

Tam nech dajú kruháč, teraz je to moderné veď v Likavke budú hneď dva

Malá video vzpomínka na červenec 2015, kdy byl nově otevřen tento úsek…

youtu.be/aO9Riwwek98

Neviete kde su a ci su kontrolne rampy na tomto useku dialnice na dialnicne znamky ?? :slight_smile:) mam taky pocit ze akosi su tam neni

Su tam. Aj mobilne kontroly. Ale ak chces jazdit bez znamky, kludne to vyskusaj a daj vediet, ako si dopadol :wink:

inak niekde sa písalo, že známky nemá štát ako pokutovať … ale uplatniť pokutu si môže až 2 roky po prehrešku …

Nezdá sa Vám, že ta kvalita sa stále zhoršuje, niektoré mosty za zhoršili, a tiež sa mi zdá, tie vlny sa zväčšujú.

:unamused: po voľbách čakaj prekvapenie, keďže teraz si ficko nechce nahnevať voličov… :laughing:

ano chlapci trosku off./..uz sme policajny stat č1 v EU…Nakazdom kroku mas radar a policajne auto…, niekedy stretnes aj 3 za 5 minut…/Tie vlny si sadnu a budu vyraznejsie…Je ale zaujimave ze niekde na starych usekoch je povrch asfaltu v pohode aj po 10 rokoch a ziadne vlny a skoky…Napr na novej R-3 …PRIPAJAC Martin na D1 DS-TURANY su uz vlny na rovnom 2km useku..

ale su, smer ZA asi 1,5km pred koncom, opačne neviem

Ďalšia kontrolá rampa je na moste ponad D, teraz neviem ktorom smerom na RK a aj opačne, ak pojdete od dubnej a zídete privádzačom tak nie je 100% nikde

Ano, potvrdzujem tuto informaciu, je to na moste ponad D1 na ceste do Prefy v oboch smeroch gallery/image_page.php?album_id=168&image_id=28554. Medzi križovatkami MT a Strečno to je iba v smere na ZA.
Inak na ľavostranom odpočívadle Turč. Štiavnička je už otvorený motorest, ale chcel by som trochu skritizovať malé množstvo parkovacích miest pre OA, v čase ked som tam bol boli asi iba dve volné a tých áut tam nebolo veľa.

k tomu odpočivadlu by som ešte pridal aspon most pre peších z druhej strany